Worldwide Media och ansökan om verkställighet

Worldwide Media skickar ut kopior på Ansökan om verkställighet – men hotet är inte äkta.

I fredags fick vi rapporter om att Worldwide Media Öresund skickat ut kopior på Kronofogdens blanketter för Ansökan om verkställighet till de som inte betalat deras fakturor. Detta har oroat många. Sanningen kring blanketten är dock inte särskilt dramatisk eftersom den är utskickad på fullständigt felaktiga grunder.

  • Ansökan om verkställighet används först när en skuld har vunnit laga kraft till exempel genom dom i tingsrätt. Verkställighet är alltså ungefär samma funktion som en indrivning och kan inte göras om någon skuld inte existerar. I fallet med Worldwide Media Öresund finns inget underlag som styrker skulden. Handlingen bär alltså ingen juridisk tyngd.
  • Ansökan skall skickas direkt till Kronofogden. Worldwide Media Öresund har skickat den till sina kunder. Skulle de däremot skicka den rätt hade ärendet ändå inte handlagts eftersom skulden inte existerar.

Det är långt ifrån första gången vi ser den här typen av indrivningsförsök som i sanning är ren utpressning. Du som företagare sitter dock i det här fallet säkert och riskerar inga eventuella anmärkningar.

 

Worldwide Media Öresund Ansökan

Worldwide Media Öresund - Ansökan

Läs mer om Worldwide Media Öresund och kommentera händelsen på vår Varningslista: Klicka här.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag