Utbildningsnytt (Arkiverad)

Utbildningsnytt (Arkiverad)
Senast ändrad: 10 februari 2012
Tillagd datum: 2012-02-10
Företagets namn: Utbildningsnytt (Arkiverad)
Företaget bakom: Sthlm Reklamhantverk & Produktion AB
Org.nummer: 556666-9619
Telefonnummer:
Bankgiro: 5710-8615
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida: https://www.utbildningsnytt.se

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Utbildningsnytt

  • Säljaren från Utbildningsnytt ringer dig för att bekräfta nästa införande – om du tackar blir du instruerad att returnera faxet som i själva verket blir en order på åtta införanden. Förfarandet är identiskt flera andra aktörer och hemside- samt ordermallen återanvänds från tidigare företag.
Företag/Produkt till Varningsarkivet den 26 februari 2020

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Queenie
17 oktober 2012 kl. 17:40
Samma här. Faktura på 8 x 6995 kronor. Vet inte var den kommit ifrån.

Om ni ser på nyheterna på branschkontakt.com ser ni att de är helt utdaterade och från början av året. Sidorna verkar vara statiska och införda endast en gång under vintern och sen aldrig mer uppdaterade. Enda som ändrar är reklamen på vänster sida!

Tänk att det finns folk som täcks ta betalt för en helt värdelös tjänst.

Krister
17 oktober 2012 kl. 11:27
Kontakt med en säljare för Branchnytt.com börjar prata om att vi har annonserat där och att vi slutar med dom annonserna om 3 månader.
Han ber att få ett namn så han kan skicka en bekräftelse på detta,
Jag vill inte ge mitt namn då jag inte är ansvarig och inte har mandat att handla annonser ej heller har jag haft någon tidigare kontakt.

Dom ger sig inte och kan inte ange vem som dom har pratat med tidigare. Ber att dom kontaktar VDn.

Det kommer ett fax med en ORDERBEKRÄFTELSE på 8000 kr + moms.för något vi inte har beställt.. Visst vi kan låta bli att skriva på det men säljaren säger att det är en bekräftelse på att vi ska sluta annonsera så låter det dubbeltydigt.

Vanligt försökt till få kunder att bekräfta något dom ej beställt…

Cecilia
6 oktober 2012 kl. 10:05
Hej, det här är en uppenbar bluff. Jag fick ett samtal från dem som handlade om att avsluta annonsering men i själva verket var det ett avtal om 8 annonser à 7995 kronor. Vilketseriöst företag tror att en gymnasieskola vill lägga så mycket pengar på annonsering.

Mikael
3 oktober 2012 kl. 14:24
Ren Bluff ..

Susanne
30 augusti 2012 kl. 18:22
Blev uppringd av en Johan häromdagen som hänvisade till kontakt i våras då vi skulle ha avsagt oss fortsatt annonsering…. Och nu skulle han bara bekräfta det (?!?!?) Jag försökte hävda det onödiga med att nu ha ett samtal som vi tydligen redan haft…. han menade att han skulle skicka erbjudanden om hur vi ev skulle kunna annonsera i framtiden, tja det fick han väl. Istället kom en märklig orderbekräftelse, 8 gånger, ca 7000kr.
Jag har googlat runt på alla märkliga företagsnamn de uppgett i mejlet, och telefonnummer – det blir mycket tydligt att allt är HELSKUMT. De har försökt sälja annons i ”Utbildningsguiden” (som alltså inte finns)

Thomas
25 september 2012 kl. 17:35
Har även blivit uppringd av en person. Detta kom på mail
Hej Thomas!

Härmed sänder jag över bekräftelsen enligt ÖK.
(se bifogad fil)

Vänligen signera och returnera via fax eller mail tack.

Mvh Martin Nilsson

Patrick
28 augusti 2012 kl. 10:17
För ytterligare frågor gällande annonsering och dylikt så är ni välkommna att kontakta oss på tel. 08-124 466 73 alternativt e-mail: [email protected]

M.V.H

Redaktionen

Sthlm Reklamhantverk & Produktion AB

Tommy
17 augusti 2012 kl. 16:27
Instämmer helt i samtliga föregående kommentarers synpunkter, jag gjorde ett misstag i en mycket stressad stund och det kostar vår folkhögskola strax över 17.000:-
Nu ska jag gå in och kräva fullständig återrapportering av exponering, antal sökträffar, vidarelänkning mm från vad det nu är för spottar!

Grattis ni som var mer vaksamma, men just taktiken med uppringning, det handlar om en avbeställning mm känns så väl igen!!
Fy fan!!

Mallu
3 juni 2012 kl. 19:22
Lika här, införande av vad och var kan man ju undra. Jag har hittills bestridit deras fakturor men gör nu en polisanmälan. Jag uppmanar alla att göra en polisanmälan! När jag besökte polisen i slutet av maj hade de inte en enda polisanmälan mot detta företag. Företaget använder sig av diverse olika namn, Nordisk Utbildning, Nordisk Hälsa, Medicin & Hälsa osv…. Detta företag måste stoppas!!!!!

Elin
29 maj 2012 kl. 13:16
Hände i Växjö idag 28/5 2012 i Växjö. De uppgav att de ringde från Utbildningsnytt. Samma fax som ovan mottog vi och det gällde 8 införanden á 6.995:-.

Fredrik
7 maj 2012 kl. 12:08
hej, idag ringde de till ett hotell, dvs vårt hotell och sa att vårt införande hade tagits bort och att de enbart skulle skicka en bekräftelse på att detta hade tagits bort via post till oss. Sen började han fråga om vårt faxnummer var 013-bla bla och jag sa att varför ska du faxa när du skulle skicka detta via post. Du började han babbla om att det var för deras interna pappersexcercis som de ville ha en underskrift. Redan då visste jag att detta var en bluff och såg framemot faxen och mycket riktigt, 8st införanden á 5995kr tyckte han att jag skulle bekräfta md signatur. Ska polisanmäla detta under dagen så får vi se hur de reagerar, troligen inte alls ????

mia wallin
26 april 2012 kl. 12:43
Jag mottog ett brev där jag ombads att skriva och faxa tillbaka. Jag uppgav att jag inte varintreserad och då sa han att jag vartvungen att skriva på för att andra skulle kunna få våra platser för exponering. Jag påtalade att jag inte hade godtagit något och att jag därför inte behövde skriva under något. men där är vi nu och dom ringer hela tiden..

Weine
18 april 2012 kl. 14:31
Vi fick också en order från ”Skola & Utbildning” med tillhörande hemsida branschnytt.com.
Säljaren uppger att han heter Staffan Hermansson.
Ordern gäller via telefon för att avsluta annonseringen.
Det är bara om man har läsglasögonen på sig man ser den lilla text som visar att det är en order å inte en uppsägning av annons.
Behöver jag berätta att vi aldrig annonserat eller över huvud taget haft kontakt med dom tidigare!
Så de börjar ge sig på skolor nu också?
Tur att man är vaksam.
E-posten de använder är [email protected]

Patrick
28 augusti 2012 kl. 10:09
Hej Weine,

Vi här på Sthlm reklamhantverk & Produktion AB jobbar endast med skrifliga avtal.
I dessa avtal framgår allt som motparten då behöver veta men säljarna ber ändå personen i fråga att titta noga på faxet/mailet så att alla uppgifter stämmer och säger även i slutet av både första och andra samtalet att då vet ni att det här blir det sista ni ligger ute med här hos oss och efter (det aktuella datumet) kontaktar ni oss själva.
Det står även med stora bokstäver mitt på ordern att ”För vidare annonsering efter 2012-xx-xx så kontaktar ni oss själva”.
Lite längre ner står det också hur stor denna banner då kommer att bli, hur mycket den kostar och antal perioder det avser hur kan du och resten av er som har kommenterat att här tycka att det är konstigt?
Hur mycket tydligare än så tycker ni att det skall vara börjar man undra och dessutom så är det absolut inget tvång att skriva under denna order om man då inte är intresserad av tjänsten vi har att erbjuda vilket era fall verkar gälla

MV.H.

Redaktionen

Catrine
22 mars 2012 kl. 11:27
Samma händelse som Sofia beskriver hände oss idag men han presenterade sig som säljare från Nordiska Företag.

På uppsägningen av de 8 införanden, som vi aldrig har beställt, stog även firmanamnet ”Sthlm Reklamhantverk & Produktion AB Org Nr. 556666-9619” med.

De använder fortfarande e-post: [email protected]

Patrik
19 mars 2012 kl. 17:14
En anställd hos oss i Sollefteå kommun råkade ut för samma sak som Sofia beskriver. Han presenterade sig dock som säljare för Nordisk Hälsa men uppgav också ett telefonnummer, vilket enligt hitta.se tillhör Sthlm reklamhantverk och produktion AB.

Camilla Jansson
12 mars 2012 kl. 11:20
Samma händelse som Sofia beskriver har idag 12/3 2012 hänt en liten skolenhet i Uppsala.

Johan
20 mars 2012 kl. 18:21
BRANSCH NYTT
Samma hände oss idag men under namnet Bransch Nytt.

Sofia
16 februari 2012 kl. 15:31
Helt otroligt vad folk är oseriösa!

De ringer för att be om att jag ska skriva på ett papper om att jag INTE vill annonsera mer hos dem. jag säger att vi aldrig har haft ett avtal och därmed inte behöver skriva under och skicka in ett sådant avtal.

Sen kommer det en ”orderbekräftelse” via e-post på 8 införande som de förväntar sig att jag ska skriva på och skicka in.

För tillfället använder de denna e-post:
[email protected]

Patrick
28 augusti 2012 kl. 10:13
Hej Sofia,

Det säljaren har bett dig att skriva på är då en order vilket framgår klart och tydligt och nu är fallet så att du inte verkar vara intresserad av tjänsten som erbjudits och då behöver du ju självklart inte skriva på ordern som du då fått

 

Ring Förenade Bolag