Svenskiso.se (Arkiverad)

Svenskiso.se (Arkiverad)
Senast ändrad: 14 maj 2013
Tillagd datum: 2013-05-14
Företagets namn: Svenskiso.se (Arkiverad)
Företaget bakom: Svensk Sjötransport AB
Org.nummer: 556518-2523
Telefonnummer:
Bankgiro: 5422-3961
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida: https://svenskiso.se

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Svensk Iso

  • Faktureras av Svensk Sjötransport AB
  • Säljaren anspelar på en tidigare annonseringsperiod på www.svenskiso.se
  • Fakturan avser införande på en sida med få eller inga besökare
  • Avgiften är oskälig för erbjuden tjänst: ofta mellan kring 15 000 till 30 000 exklusive moms.
  • Som betalningsmottagare anges ”Lansera, en bifirma till…” tillsammans med organisationsnumret till Svensk Sjötransport AB
  • Domänen svenskiso.se är registrerad på en privatperson.

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Laila
5 november 2013 kl. 11:41
Kjenner meg igjen i beskrivelsene her. Det ringer fra et svensk nummer og sier at noen fra mitt firma har ønsket å si opp avtalen vi har med nordeks.no. Jeg gjentar flere ganger at vi ikke har noe avtale og dermed ikke behøver å si opp avtale. De påstår da at de må ha lydopptak av at vi bekrefter at denne skal sies opp, jeg bekrefter at det er riktig tlf nummer før jeg skjønner hva de skal bruke dette til. Regner ikke med å høre mer fra de. Men altså: Nordeks og nordeks.no er ren svindel, siden ser jo rimelig proff ut, men kun opprettet for å svindle bedrifter.

Annelie
7 oktober 2013 kl. 22:24
ISO Bolagens säljare ringde och lät mig tro att han ringde från ISO registret. Skulle korrigera våra uppgifter för ett avslut och detta ledde till en faktura på 33 000:-, trots att jag hela tiden poängterade att jag inte skulle köpa ny tjänst. Vid protest kontaktas jag igen för att gå med på en förlikning att betala en del.

Bedrift i Norge
30 augusti 2013 kl. 12:44
Hei.
Vi er en bedrift på Vestlandet i NOrge, har også blitt lurt av dette selskapet !! Først faktura på 39.600 NOK for en annonse i Nordeks.no. De spillte inn på tape, mens vår ansatt svarte ja til at han ville avslutte all kontakt, kom det frem som om han hadde bestillt noe.
Vi bestiller aldri slike annonsen, og skulle heller ikke ha denne.
Ligg unna !

undefined
6 augusti 2013 kl. 13:55
Hej!
Jag har råkat ut för exakt samma företag under våren. En tjej ringde och sa att hon behövde bekräftelse på att vi verkligen skulle säga upp vårt ISO. Du som jag var valde jag att tro på henne. Hon menade att det skulle innebära en kostande på 6900 kronor och att allt sedan skulle vara klart. Hon spelade in samtalet och jag bekräftade de uppgifter hon så säkert gav mig. Efteråt fick jag direkt en magkänsla som sa att något inte stod rätt till och jag hörde mig för med min chef. Det visade sig att vi sagt upp vår certifiering för länge sedan… Sedan kom fakturan drygt en månad senare på närmre 30 000 kronor. Vi har bestridit denna men inte fått något svar utan enbart samma faktura skickad till oss igen. Lita inte på detta företag!

Stefan Johansson
18 juni 2013 kl. 19:23
Vi har också råkat ut för detta företag. Jag förklarade tydligt att vi inte är intresserade av någon annons. Vi erhöll en faktura efter några dagar på 19800:-. De har fejkat vid inspelningen där det låter som om jag går med på annonsen vilket jag absolut inte har gjort. Vi har returnerat fakturan samt gjort en polisanmälan.

Johan Petterson
8 oktober 2013 kl. 07:03
Hej Stefan
Jag har också råkat ut för ISO bolagen vi har skickat tillbaka fakturan och polisanmält. Fakturan fick vi i fredags 4/10 och vi polisanmälde igår. Hur gick det för dig? Bra att veta vad man har och vänta sig.

Johan

Stefan
3 juni 2013 kl. 12:07
Har blivit lurad av en säljare från Svenskiso.se(Svensk Sjötransport AB) att på telefon och under inspelning bekräfta våra företagsuppgifter (som behövdes för en påstådd tidigare beställd annonsering). Sedan kommer en faktura på 39.500 och det visar sig att vi aldrig haft något avtal. Posten hittar inte deras box-adress och vårt rekade brev där vi motsätter oss betalning kommer tillbaka. En person ringer från företaget och undrar var pengarna är och spelar upp det bandade telefonsamtalet för mig. Jag hör direkt att de klippt i ljudfilen så det ska låta som en beställning. Polisanmälan är gjord.

undefined
3 juni 2013 kl. 11:56
Jag har blivit lurad av dessa otrevliga människor och efter att de skickat nån len kille för att släta över har de prutat priset från 9875:- till 2500:-. Jag sa att de nog skulle förvänta sig en polisanmälan inom det närmsta… Fan vad tragist att företagare inte kan tänka sig att sälja något seriöst när de ändå ska vara så företagssamma… Tragiskt!

Oskar Larsson
31 maj 2013 kl. 22:42
Angående Anders inlägg. Jag anser att det luktar insider. Dvs. att någon på det seriösa ISO bolaget kontaktar det oseriösa när någon precis har genomgått en ISO revision. En liknande situation inträffade för min vän. Han hade ringt den äkta telia-supporten angående ett problem med att koppla upp telefon och bredbandet. Samma kväll och inte långt där efter så ringer någon oseriös person som säger sig vara från Microsoft och säger att min vän har problem med datorn och ”vill hjälpa till att lösa det”. Han som ringer ber att min vän ska ladda ned ett program, min vän börjar då ana oråd och lägger på luren. Det känns som att det finns folk på de seriösa och etablerade bolagen, främst de som arbetar med support, som kontaktar de oseriösa så att de kan ringa i rätt tidpunkt då de vet att offret har problem och är så sårbart som möjligt.

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

Anders
31 maj 2013 kl. 07:38
Har gått på den här jäkla bluffen, hade precis haft ISO revision då denna herre ringer upp och frågar om vi skall ha kvar certifikatet och annonsering som vanligt, jag säger ok till detta. Var övertygad att allt var okej, fick fakturan på 19750:- igår och kände inte igen loggan, går då in och kollar på nätet och ser det här! Hur fan kan dessa personer sova om nätterna!!!! Skall prata med vår revisor idag och se hur vi skall gå vidare.

Andreas
17 maj 2013 kl. 10:11
En säljare från Svensk ISO ringde till mitt företag 2013-05-17. Hon hävdade att vi hade sagt upp avtalet med dom, men nu skulle hon kontrollera uppgifter för slutfakturering av avtalet. Eftersom jag visste att vi ej har avtal med något ”katalog företag” bad jag henne att skicka över det signerade avtalet… Hon sa då att hon va tvunger att kontakta administrationen. Hon bad om min mejladress.
Snäll som jag är frågade jag om hade papper och penna och bokstaverade:
draåthelvete@..

Hon la på..

Katja Svensson
16 maj 2013 kl. 10:51
De ringde till mitt företag, lyssnade inte på mig och senare skickade en bluffaktura på Certifikats optimering. Vad är det? Min ISO Revisor skrattade bara.

Det värsta är att igår ringde en annan säljare som inte visste att de hade redan ringt förut och ville sälja sina falska tjänster IGEN.

Konstigt nog att VD på Svensk Sjötransport AB, är också VD på Lansera KB, https://www.lansera.se som får pengar från alla bluffakturor.
Han säger att han har sålt båda företag. Skit snack! När jag pratade med en av sina bedragare, frågade jag vem var B**** S***** då sa han att han ÄR VD på företaget.
Han lever ett lyx liv enligt hans Facebook.

https://www.hitta.se/svensk+sj%C3%B6transport+ab/stockholm/0LSRsCw5X4?vad=0706607919

Med vilka pengar då? På bluffakturor.

Jag skulle vilja veta om alla unga killar som sitter där och ringer runt vet vad det handla om.

Tereza Lindgren
15 maj 2013 kl. 14:07
En säljare från Svensk ISO ringde till mitt företag 2013-03-04 han presenterade sig från ISO Katalogen. Eftersom vi inte är med svarade jag på en gång att jag inte var intresserad och inte hade tid. Han ringde tillbaka, Roland Karlsson heter han, och frågade adressen och telnr på mitt företag som stämde men i samtidigt spelade han in det som var intressant för honom. När jag sa att jag inte var intresserad och hade inte tid att prata försökte han i alla fall. Sedan ringde jag upp honom och sa att om han skulle skicka en bluffaktura skulle jag polisanmäla honom och hans företag. Det gjorde jag.
2013-05-14 Fick vi en faktura på 30.000:kr. Faktura är en ren bluff. Organisationsnr tillhör Svensk Sjötransport AB och pengar hamnar på ett annat företag.
Vi har ringt alla myndigheter och polisanmält det. Faktura skickades tillbaka och ”Bestrider betalningsansvar – ej beställt” enligt Kronofogden.

Ring Förenade Bolag