Svenska Isoguiden (Arkiverad)

Svenska Isoguiden (Arkiverad)
Senast ändrad: 30 december 2011
Tillagd datum: 2011-12-30
Företagets namn: Svenska Isoguiden (Arkiverad)
Företaget bakom: HR Vision AB
Org.nummer: 556552-1894
Telefonnummer:
Bankgiro: 5226-6327
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida: https://www.svenskaisoguiden.se

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Svenska Isoguiden

Olika typer av ISO-relaterade fakturor är relativt vanligt. Ofta rör det sig om införanden i kataloger för redan certifierade företag. Många av katalogerna har få eller inga besökare.

Svenska Isoguiden, däremot, är lite oklara. På den bifogade fakturan nedan kan du se:

  • ”Grundinförande 12 månader” står som en kostnadsfri artikel.
  • ”Certifikat” med antal 2st har en totalsumma på 15 800:-.
  • ”Branscher” med antal 1st har en totalsumma på 7900:-
  • Fakturan avser en ”sista medverkan” – trots att tidigare medverkan enligt kund inte existerar.
  • En totalsumma på 29 625:-
På www.svenskaisoguiden.se kan man se att sidan är till för att söka upp redan isocertifierade företag.
Det är upp till var man önskar annonsera och till vilken kostnad. Vår åsikt är att 29 625:-  för en sida med få eller inga besökare är en tveksam investering.
Försäljningsmetoden ifrågasätts.  Företaget bakom sidan, Prime Net Capital AB (senare utbytt mot HR Vision AB), har de senaste boksluten haft problem med både revisor och tillstyrkt årsredovisning. Det kan du se om du klickar på ”händelser” här ovan.
Fakturor gick tidigare ut från:
Företagsnamn: Prime Net Capital AB
Ort: Stockholm
Org.Nr: 556249-0457
Plusgiro: 152 64 71-6
Företag/Produkt till Varningsarkivet den 26 februari 2020

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Anki
6 augusti 2014 kl. 11:18
Blev också idag uppringd av ISO guiden så de håller fortfarande på att bluffa. Jag kom ihåg förra året när de ringde mig och ville förnya vårt abonnemang så jag sa det till honom att de försökte lura mig. Nej då svarade han, det måste vara isoguiden.net eller dylikt och de skulle jag inte ha och göra med. Jag sa bara nej till allt och skrev upp telefonnummer och namn. Han sa att han skulle ta bort mitt företag från deras lista. Ska kolla om någon månad om vi finns kvar på listan. Intressant hur vårat samtal lät om det blev inspelat.

Lotta Hallbeck
9 april 2014 kl. 10:58
En man ringde just från Iso-guiden och lät framföra att vi har varit registrerade där och att vi nu skulle meddela vad det skulle stå när de skulle förnya abonnemanget. Han hänvisade till vårt certifieringsföretag.Vi har aldrig tidigare varit registrerade eller betalt något. Han var väldigt svår att avfärda. Varning!

ALO
3 maj 2013 kl. 15:11
Fruktansvärt tragiskt att man har en sådan entreprenörsanda och utnyttjar den på ett så horibelt vis. Jag blev väldigt överrumplad och gick på detta. FAN! är allt jag har att säga. Jaha, det är väl bara att börja strida. Sjukt! Har kollat runt lite och det är samma skojare i flera bolag.

Morgan Rossander
30 augusti 2012 kl. 11:24
Vi blev precis kontaktade av detta företag och jag hittade denna sida samtidigt som jag var i telefon med honom. När jag påpekade detta menade han nästan alla företag kan hamna på den här sidan och kallade sedan de kunder som klagat ”efterblivna” som inte förstått att de ingått avtal…

Tina
23 augusti 2012 kl. 11:35
Blev också kontaktade av detta helt oseriösa företag.
Vi polisanmäler dem och bestrider fakturan i sin helhet.

Alexander
1 augusti 2012 kl. 12:13
Har blivit uppringd av dessa vid sammanlagt 4 tillfällen detta år (har 3 bolag). De försöker som tidigare skrivits locka en att bekräfta företagets uppgifter. Vid begäran om att få ta del av det påstådda avtalet får man svaret att det kommer att bifogas fakturan. Vid direkt påpekande att man vet att det är ett bluff företag och att man vill ha avtalet faxat innan vidare diskussion, lägger de oftast på. Men den sista hotade i stället med att jag minsann skulle få betala… de har bla ringt från: 0768617601,0768617957

Johan
30 juli 2012 kl. 11:57
Bluffarna använder nu annat bolag också (antagligen för att de som de ska försöka lura ska tro att detta är något annat).
Företaget heter Hr Vision AB, org.nr: 556552-1894.
Faktura, tillvägagångssätt, pris och allt annat är exakt det samma och det är samma hemsida de hänvisar till.

Mirre
30 juli 2012 kl. 11:14
En kollega till mig blev uppringd och de uppgav att det handlade om en uppsägning (dom hade sökt upp våra uppgifter och lagt ut dem på sin sida utan vårat godkännande) och den anställde informerade dem om att hon inte har attest om detta är något som kostar pengar. De spelade in när hon uppgav våra företagsuppgifter men har klippt bort resterande. Vi har sedan fått en faktura på nästan 30.000:-. Vid bestridande av fakturan så har de försökt att minska kostnaden lite efter varje samtal. Jag har önskat att få kontakt med VD men nekats detta. Vi har polisanmält ärendet och kommer inte att betala fakturan.

Hanna
19 juli 2012 kl. 14:04
Blev uppring av Svenska ISO Guiden som ville att jag skulle bekräfta att vi fortfarande vill säga upp vårat avtal nu när bindningstiden löper ut.
Jag tänkte att det var en säljare som ville sälja mig en förlängning av någon tidning eller likande och ställde in mig på att säga nej. Jag förklarade att jag var ny på företaget, men om avtalet är uppsagt från våran sida så är jag inte intresserad av att teckna något nytt.

Han ville spela in vår överenskommelse och jag sa OK. Under inspelningen bad han mig bekräfta kostnader och slutfakturor som inte var på tal innan.
Jag tvekade och började ställa frågor, varpå samtalet ”bröts”. Jag gjorde en sökning på nätet och hittade denna sida.

När han sedan ringde upp igen bad jag om hans telefonnummer, det kunde han inte ge mig. Jag bad att få veta vem som tecknat avtalet, det kunde han inte ge mig. Jag bad att få veta vem som sagt upp avtalet, det kunde han inte ge mig.
Jag sa bestämt att jag inte kommer att acceptera någon faktura från honom, han svarade att han skulle ringa tillbaka senare när han hade svar på mina frågor. Han ringde aldrig tillbaka.

Idag fick vi en faktura på 19 750 KR för att få finnas på deras sida i ytterligare 12 månader…

Stig
20 juni 2012 kl. 14:13
Blev uppringda av ovan bolag den 19/6 och samma visa som i kommentar nr.1, ett riktigt bluffföretag som borde polisanmälas.

Man blir så j..vla förbannad när sådana företag finns, hoppas de ändrar lagstiftningen, nu

En Person
14 juni 2012 kl. 13:10
Frågan är om det är samma ”Göran Johansson” som har skrivit de två senaste komentarerna.

Göran Johansson
11 april 2012 kl. 13:20
Komplettering till tidigare inlägg, jag vill understryka att mitt inlägg från 14 mars 2012 var ett missförstånd från båda parter och att vi nått en överenskommelse. Har försökt plocka bort detta inlägg pga missförståndet men detta gick ej, båda parter är idag nöjda med utgången.

Göran Johansson
11 april 2012 kl. 11:18
Angående mitt inlägg från den 14 mars 2012.
Efter diskussioner med Svenska Isoguiden så medger de att det blivit ett missförstånd och tar tillbaka fakturan.

Susanne
28 juni 2012 kl. 15:25
Hej Göran!
Vi blev uppringda av dom idag och tyvärr svarade en ny-anställd som inte visste.

Hur fick du kontakt med dom?
Tel-nr?

MVh
Susanne

Henrik
5 april 2012 kl. 09:58
samma sak som beskrivs ovan har hänt vårt företag. vi kommer ej att betala denna blufffaktura.

Ulrika
27 mars 2012 kl. 16:31
Jag blev uppringd idag av detta bolag och precis som Ni övriga skrivit så påstår de att vi har ett löpande avtal. Han ville veta att våra företagsuppgifter stämde och jag sa att de stämde. Men när säljaren sa att han skulle spela in min uppsägning och att vi skulle få en slutfaktura på ca 7000 kr så sa jag stopp! han blev paff och undrade varför. Jag sa då att det kändes som en bluff och jag ville kolla upp detta med min ekonomiavd innan jag kunde säga mer. Han sa att han skulle återkomma i slutet på denna vecka. Gör han det kommer jag att tala om att vi inte har dem registrerade i vårt leverantörsregister och jag kommer även att nämna att de finns på vaningslistan. Förhoppningen är att de inte spelat in när jag sa att uppgifterna stämde. Vi går vidare till polisen om de ringer igen eller om vi får någon faktura.

Ulrika
28 mars 2012 kl. 11:41
De återkom idag och började presentera sig som om de aldrig ringt tidigare! Jag avbröt direkt och sa att vi talats vid igår och att jag kollat upp detta. Jag påpekade att de var med på varningslistan, då blev det tyst sedan sa han att den listan förekom bara för att olika företag tyckte att de var dyra!… Jag kontrade med att säga att bluffande företag hamnar på en sådan lista och att vi inte gör affärer med sådana företag, jag uttryckte även att jag inte önskade att de kontaktade mig igen. Jag hoppas att de håller sig borta, annars gör vi en polisanmälan!

Christian
23 mars 2012 kl. 11:07
Kan i stort sett kopiera Görans text, exakt så gick det även till när dom ringde mig den 16/3.
Jag bad att få se den ursprungliga orderbekräftelse. Jodå, det skulle jag kunna få, men då var dom tvugna att ta ut 500 sek i administrationsavgift. Jag var noga med vad jag sa, bad honom mejla sitt ärende till mig istället. Sedan dess har det varit tyst

Mats
20 mars 2012 kl. 13:29
Vår företag har också blivit drabbade av dessa skojare. Det har gått till på samma sätt som Göran beskriver. Tar dom inte tillbakas fakturar blir det en polisanmälan.

Anne-Lie
15 mars 2012 kl. 16:21
Exakt samma sak har hänt oss, som dig Göran, vi har polisanmält dem. Då de har farit med vilseledande osanning och spelat in bara en del av samtalet.

Göran Johansson
14 mars 2012 kl. 14:44
Blev uppringd av en säljare som påstod att vi tecknat 24 månaders avtal med ISO guiden för nästan ett år sedan. Han hade anteckning om att det var avslut men eftersom det var ett år kvar ville han kolla ifall uppgifterna stämde. Jag talade om vad som var rätt och fel och att jag inte jobbar på firman men visste vilka de rätta uppgifterna var. De spelade in och vid senare koll hade de klippt bort där jag sa att jag enbart kunde bekräfta uppgifter. Vi har inte tidigare tecknat något tidigare och vad jag fått fram heller inte betalat något. Däremot har vi flera år försökt bli av med dem. De påstår att de efter vårt samtal haft utgifter för sättningen och med rabatt behöver vi bara betala 15 000kr!!!. De påstår att man inte kan ångra sig. Har begärt att få prata med den ansvarige under gårdagen men utan resultat. Striden fortsätter.

Ring Förenade Bolag