Safepoints Development (Arkiverad)

Safepoints Development (Arkiverad)
Senast ändrad: 25 september 2014
Tillagd datum: 2014-09-25
Företagets namn: Safepoints Development (Arkiverad)
Företaget bakom: Safepoints Development AB
Org.nummer: 556854-6658
Telefonnummer: 0765900578
Bankgiro: 513-9043
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida:

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Safepoints Development AB

  • Säljaren ringer till din verksamhet, som redan innehar en .se-domän, alltså exempelvis dittforetag.se.
  • Man meddelar under telefonsamtalet att någon försöker ”kapa” domänen, detta skall då ske genom att personen enligt uppgift är på väg att registrera flera olika toppdomäner med din verksamhets namn, exempelvis dittforetag.net, dittforetag.org, dittforetag.nu, dittforetag.com
  • Hotet som nämns under samtalet är fabricerat/påhittat
  • Handlingarna från Safepoints Development AB är identiska de från bland annat Bridge och Nordic One Sales.
  • I styrelsen sitter två personer med kopplingar till andra varningslistade verksamheter. Den ena är en man som tidigare personligen var betalningsmottagare för varningslistade Gula Sidan. Den andra satt i styrelsen för varningslistade bolag som fakturerade för för produkter som Branschkontakt (Netbanner Sweden AB, som senare ersattes av D.L Förlag AB), Scandinavian Business Link (ersattes senare av AQ1 Sweden AB), Nordisk Företagsindustri (LD International AB).

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Johan
6 maj 2015 kl. 10:33
Även vi blev uppringa där de påstod att ”Tobias Lindmark” försökte registrera närliggande domänman som .eu .org .net osv. Tack vare denna tråd kunde vi snabbt avvisa denna hemska typen av företag. Väldigt klantigt av dem att använda samma namn när de ringer upp.

Tack för hjälpen förenade bolag och alla som skrivit här!

Ulf
2 april 2015 kl. 09:23
VARNING

Bluffmakare. Högst oseriöst bolag som ringer upp företag och påstår att någon försöker registrera domäner i dess namn. Naturligtvis finns det ingen grund till påståendet och i själva verket är det bolaget själva som registrerar domänerna. Sedan vill de ha ockerpriser för att överlämna dessa. Kontaktpersoner hos Point som uppges vid samtal verkar inte finnas i verkligheten och domänerna som hamnar på fakturan är fortfarande lediga – de har alltså inte registrerat det dem ens tar betalt för. VARNING!

Viveka
2 februari 2015 kl. 11:12
Har fått en faktura i januari från ett företag med namn Pointsolutions (adress Frukthandlarvägen 7, 102 61 STOCKHOLM, tel.nr 46739241101) avseende registrering, samt ompekning av domänadresser med ändelser .net, .info, .org, .eu – för vårt domännamn, som vi själva redan äger .com och .se för.

Både Pointsolutions och Safepoints Development AB har samma postadress; 102 61 Stockholm.
Pointsolutions verkar ej vara ett registrerat bolag. Bolagsnamnet finns ej på adressen Frukthandlarvägen 7, tel.numret har ingen ägare eller är hemligt.

Företaget har fakturerat totalbelopp 9750 sek inkl moms.
Domänädresserna är registrerade av Dan Larsson vid Safepoints Development AB den 26 januari 2015.

Uppgivet org.nr (969764-5837)och bankgiro (172-7379) på fakturan går till ett företag som heter Sthlm Reklam & Bygg Kommanditbolag.

Svar från Thomas Olsson ([email protected]) efter bestridan:
”Hej Viveka
Det var ett långt och argt mail.
Hade räckt med att ringa eller maila och medela att du inte ville ha dessa domäner.
Vi har haft stora problem med safepoints development som sköter våra registreringar för tillfället.
De är faktiskt mycket oseriösa.
Jag skickar en kredit på faktura.
Med vänliga hälsningar
Thomas Olsson

Åtgärder:
Faktura har bestridits via e-mail med inscannad faktura utan namnteckning på.
Förenade Bolag och Svensk Handel har informerats.
Polisanmälan kommer att göras.

Lars
14 januari 2015 kl. 22:30
Blev uppringd innan jul och fick höra att en person försökte regga mitt domän-namn på .eu,.se,.org etc och frågade om jag ville skydda mig samt att dom skulle kunna omdirigera. Skulle kosta 195:- per år. Gick med på det. Inget sades om att det var per adress dessutom. Fakturan kom aldrig och efter utomlandsvistelse runt jul fanns den med i högen som grannen levererade och var på 9750:- plus moms. Enligt Whois-koll så hade dom reggat tre av de fem adresserna. Jag reggade omedelbart de sista två och tänker nu bestrida fakturan.

Jens
8 januari 2015 kl. 14:22
De ringde mej just från Safepoit AB kollade efter vad det var för bolag såg dessa insändare gick tyvärr på det han sa . Hur ska man agera när faktura kommer ??? Är det att kryssa och sända tillbaka eller till polisen ?

Förenade Bolag
Förenade Bolag
8 januari 2015 kl. 15:14
Hej Jens,
Som vi förstår har våra handläggare hunnit ge dig råd över telefon vid det här laget. Trots det bör vi, för andra läsare av dessa kommentarer, poängtera vikten av ett korrekt bestridande. Fakturor skall aldrig kryssas eller sändas tillbaka till avsändaren. En polisanmälan rekommenderas, men kommer med högsta sannolikhet inte hjälpa i själva ärendet. Däremot kan en polisanmälan göra stor skillnad för statistik och underlag i det långa loppet – och då eventuellt leda till inledd förundersökning följt av åtal. Det är dock en mycket komplex fråga och därom finns inga garantier.

Pat
9 december 2014 kl. 12:09
Samma här: blev uppringd idag (0812450931) av en man från SafePoint som påstod att en Ronny Berg ville köpa mitt domännamn men .eu, .org. Han erbjöd att vi kunde ta domänen (195 kr per styck per år) och så skulle de ordna ompekning. Var lite tveksam och svarade att jag behövde diskutera med en kollega först och bad om telefonnummer, jag skulle i så fall ringa till avdelningschefen Marcus Olsson på 0765900578.

Kalle
8 december 2014 kl. 13:41
Jag blev uppringd av safepoint, han (säljaren,minns inte namnet) verkade trevlig och berättade om det där problemet dom hade med min domän, jag valde att själv inte regga dom domänerna, och nu är det så att dom blev uppköpta av ett annat bolag som sysslade med samma saker som jag. Men när han berättade om problemet så gick jag in på olika forum för att läsa och avböjde deras tjänster, det slutade med att jag blev av med Com,net.eu.info.org och nu ligger jag i tvist med det andra bolaget. Så visst, jag kan hålla med till vissa saker ni sagt här, men förfan var säkra innan! Detta betyder inte att allt är bluff! Jag skulle hellre lagt 195 kr/år än dom rättegångs kostnaderna jag är uppe i nu! Tack för mig / Kalle K

Förenade Bolag
Förenade Bolag
8 december 2014 kl. 13:55
Ditt inlägg innehåller flera oklarheter varför vi misstänker att du skriver från Safepoints. Exempelvis är det inte möjligt för någon att ”se” den här typen av ”pågående domänregistreringar”.

BL
7 december 2014 kl. 03:28
Som en allmän kommentar om den här typen av domänskojare (jag jobbar i internet-tjänsteleverantörsbranschen sedan många år tillbaka) kan det vara bra att känna till att seriösa aktörer inom domänbranschen (så kallade registrarer) ALDRIG någonsin gör på det här sättet.För det första kontaktar man aldrig innehavare av närliggande domännamn inför en nyregistrering för godkännande, för det finns helt enkelt inget att ”släppa”. Det finns inga regler eller lagliga hinder mot att registrera ett likadant domännamn som redan finns under en annan toppdomän (toppdomäner kallas t ex .com, .se, .nu osv, dvs den överliggande nivån i hierarkin av domäner). Dessutom är domänregistrering idag en mestadels automatisk process, så den här typen av ”manuellt insälj”, och korskontroller över toppdomängränser, förekommer helt enkelt inte hos de seriösa i branschen.För det andra tar de generellt alldeles för mycket betalt. En domän i t ex .com eller .se bör aldrig kosta mer än max ett par hundralappar per år att registrera. Jag ser ofta pris”erbjudanden” från skojare på upp emot flera tusen om året för en standardtoppdomän.Och det funkar förfärande ofta, eftersom en genomsnittlig småföretagare kanske inte har särskilt bra koll på IT/internet/domän-området – och ska inte ha heller, om det inte är deras bransch.Det enklaste sättet att skydda sig är att ALDRIG köpa från en telefonsäljare, någonsin. Tacka nej och lägg på! Om inte av något annat skäl så åtminstone för att det aldrig händer att ett telefonerbjudande i slutänden blir billigare än att gå ut och köpa varan själv, på eget initiativ, när man behöver den i stället för när någon annan ringer och vill sälja den.För det tredje registrerar man inom branschen i princip alltid domäner årsvis.Fem- eller tioårsperioder, liksom ”paketpris” med registreringar under flera toppdomäner används i stort sett bara av domänskojare, för att få in så mycket pengar från offret som möjligt i en klumpsumma. (För skojare vill inte vänta tio år på att få in alla sina stålar… under den tiden hinner garanterat offren ha börjat ifrågasätta ”dealen”.)Om någon ringer eller skickar mail eller pappersbrev och vill prata om exempelvis domänregistrering av ens namn är det ALLTID bluff. Och är det inte rent ut bedrägeri så är det i alla händelser en svindyr och dålig affär att tacka ja till.Lägg bara på luren.

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

Magnus
26 november 2014 kl. 12:25
Blev uppringd idag(08/124 509 31) av en man som påstod att en ”Ronny Berg” ville köpa mitt domännamn men .eu, .net, mm. Jag fattade misstankar då han ville teckna ett tioårigt avtal á 195 kr/år. Då jag kollade på bevakningslistan hittade jag bolaget varvid jag meddelade att vi kommer att polisanmäla företaget varvid han direkt la på luren

Micke
25 november 2014 kl. 12:23
2014-11-25: vart uppringd idag och även här hade de fått in ”ansökan” om reggning av https://www.adress som är lika som våran utom ändelsen. Konstigt att de får/kan fortsätta. HIttade ”er” då jag googlade på mobilnummret jag fick för att kunna återkomma. Om jag ringde tillbaks skulle jag prata med deras avd chef Andreas Lind på 076-5900578.

Michael
6 november 2014 kl. 17:05
Samma här, blev uppringd av en Linus Heden med nr 076-590 05 78. Samma vals som Helena skriver om, att någon annan ville registera snarlika domännamn som vår etc… Sedan kröp det fram att jag kunde ”säkra” domänen genom att regga 5 domäner mot 289 kr per domän och år ????

Gunilla
24 oktober 2014 kl. 12:02
Blev uppringd (dolt nummer) den 23 oktober av en man som påstod att en ”Tobias Lindmark” ville köpa mitt domännamn men .eu, .net, mm. Jag sa att jag var intresserad men att jag ville ha information via e-posten om företaget han representerade samt kontaktuppgifter om honom då det är många som ringer för att bluffa. Jag bad om uppgifterna innan jag skulle bestämma mig och att han fick återkomma. Han lovade att skicka men jag har inte hört av honom.

Robin
22 oktober 2014 kl. 10:03
Safepoint ringed även till mig på dolt nummer och denna ”Tobias Lindmark” villa registrera domäner även för vårt företagsnamn. Tackade även jag NEJ!

Andreas Finck
16 oktober 2014 kl. 12:54
Blev uppringd (DOLT NR, oseriöst.) av Safepoint och säljaren påstod att ”Tobias Lindmark” önskade köpa domännamn med mitt företagsnamn. Säljaren frågade om jag önskade köpa de före ”Tobias”.
Tackade nej, vilket verkar som rätt beslut.

Jonas
16 oktober 2014 kl. 10:35
Blev uppringd idag av Andreas Lind från Safepoint AB (dolt nr) han pratade om att någon annan person ville registrera ett domännamn med samma namn som mitt företag, och det var därför Safepoint ringde mig. Dom manade att dom ville kolla om dom kunde släppa det domän namnet till den här andra personen eller om jag vill köpa rättigheten. Jag svarade att jag ville fundera på detta och återkomma. Fick då telefon nr till Andreas chef och det är samma person som är registrerad som ägare till Safepoint.
Hittade sedan denna tråd. De verkar inte trovärdiga!

Tomas 7 okt
8 oktober 2014 kl. 08:12
Blev uppringd av detta bolaget och en herre snackade massa om domäner och att det kan bli kapat mm frågade om jag ville skydda min domän.
Jag var väldigt tveksam men sa att jag ville det givetvis.
Han pratade då om 5 domäner och sa det skulle han fixa.
Sedan kom en faktura på 9750 + moms.
Jag kryssar den lämnar den till polisen och skickar tillbaka orginalet.
Tröttsamt detta.
Såg dessa varningar lite försent.

Förenade Bolag
Förenade Bolag
8 oktober 2014 kl. 11:32
Hej Tomas,

Att upprätta en polisanmälan är viktigt men kan inte hjälpa dig rent praktiskt med ärendet eller i övrigt påverka din eventuella betalningsplikt. Generellt bör du dock inte ”kryssa” och skicka tillbaka originalfakturan. Det är viktigt att du bestrider den sakligt, helst över e-mail. Du bör även omedelbart kontakta exempelvis Loopia och se huruvida de fakturerade domänerna verkligen är bokade/registrerade eller inte.

Du har inte lämnat någon kontaktadress vilket gör det svårt för oss att nå dig. Vänligen ring till Förenade Bolag på telefon 020 – 503 503 för mer information.

Helena
29 september 2014 kl. 09:33
Blev just uppringd av någon utan uppringningsID som sa precis det som står här, dvs att en herre (namn gavs när jag bad om det) ville registrera mitt företagsnamn plus AB i slutet på fem domäner. Frågan var om jag opponerade mig och i sådana fall själv ville registrera dessa domäner. JA, jag opponerar mig men NEJ, jag vill inte regga en massa domäner på grundval av ett telefonsamtal från något skumt företag.

Googlade och hittade dessa varningar så jag avslutade samtalet raskt.

Ring Förenade Bolag