Point Solutions (Arkiverad)

Point Solutions (Arkiverad)
Senast ändrad: 2 februari 2015
Tillagd datum: 2015-02-02
Företagets namn: Point Solutions (Arkiverad)
Företaget bakom: Stockholm Reklam & Bygg KB
Org.nummer: 969764-5837
Telefonnummer: 073-9241101 072-3005700
Bankgiro: 172-7379
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida:

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Point Solutions / (UNÄ) POINTSOLUTIONS

  • faktureras av Stockholm Reklam & Bygg KB (namnbyte till ”Pointsolutions KB” inskickat till bolagsverket 2015-01-23)
  • Verksamheten ligger mycket nära varningslistade Safepoints, som i sin tur har kopplingar till andra varningslistade verksamheter
  • Du blir uppringd med besked om att någon är i fart med att registrera den domän (hemsidesadress) som ditt företag äger, men under andra toppdomäner, som exempelvis .eu, .net, .org
  • Till följt av detta blir du fakturerad för tio år per toppdomän, trots att inte domänerna registreras för den fakturerade perioden
  • Ändringsärende ligger vid publiceringstillfället ohanterat hos bolagsverket – det innefattar bland annat adress- och namnändringar

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Danne
9 november 2015 kl. 21:11
Tyvärr har jag med blivit lurad.
Lyckades dock med att få fakturan halverad.
Är det någon som vet om dom här personnerna fortfarande är igång.
Är det någon som förskt att få pengarna tillbaka?

Mvh
Danne

Anna
10 september 2015 kl. 12:07
Jag blev på morgonen uppringd av en Markus Olsson från Spences som hävdade att en Sebastian Eriksson i Göteborg hade försökt att registera vår domänadress (.nu .org och .com) och att vi borde skydda oss för 195kr/år. Han avslutade snabbt med att säga att en faktura kommer inom kort.

Jag fick fram ett nummer 073-560 06 19 (nr går till en kvinna enl hitta.se) som gick till en Tomas Olsson (han svarar inte med sitt namn) som först hävdade att jag hade ringt fel men när jag sa att jag tänker polisanmäla om det kommer någon faktura så svarade han till slut att ordern skulle tas bort. Om det trots allt kommer en faktura så görs anmälan på studs. Även Förenade Bolag har fått in anmälan. Dessutom har man som konsument 14 dgr ångerrätt.

Förenade Bolag
Förenade Bolag
10 september 2015 kl. 17:05
Som konsument (privatperson) kan du ofta åberopa en lagstadgad ångerrätt. Företagare har dock inte den möjligheten.

Ann
9 juni 2015 kl. 15:00
Blev precis uppringt av en David Hjalmarsson från Point webbdomäner på nr: 08-12450933 som talade om att en privatperson vid namn Markus Wallenstein försöker registrera vårt företagsnamn och ville lägga det i karantän tills vi bestämt oss för hur vi vill göra? Skulle återkoppla till nr: 0739241101
Har nu blockat dessa nr.

P
4 juni 2015 kl. 16:19
Vi blev nyligen uppringda av dessa skojare. Jag spelade in hela samtalet utifall att… Vi har vidtagit följadne åtgärder, vilket jag rekommenderar i fall som dessa:

1. Skriv inlägg här, på svenskhandel.se och hitta.se genom att först söka på deras teleffonnummer.

2. Tag via PTS hemsida reda på vilken teleoperatör de är kunder hos och be dem stänga av skurkföretaget som missbrukar deras tjänster.

3. Be Bankgirocentralen att spärra deras Bg-konto. (Tyvärr säger BGC dock än så länge att de struntar i om deras konton används för kriminell verksamhet.)

Anna
20 maj 2015 kl. 14:37
Blev Precis uppringd av MArkus OLsson som berättade att Otto Samuelsson försökt registrera domäner via webbhotellet POINT i mitt bolagsnamn och att vi hade möjlighet till förtur. Fick telefonnummer till Avd chef Dan Larsson 0739241101. Allt mycket trovärdigt. Jag bad att få återkomma,googlade och insåg att det var ett försök till bluff.

Jonas Nord
22 april 2015 kl. 14:59
Mycket proffsig säljare från PointS ringde. Den flitige och domänhungrige Ronny Berg ville även muta in vårt företag. Allt lät väldigt trovärdigt men orderbekräftelsen innehåller domäner som vi redan äger så det var lätt synad bluff. Bestrider fakturan och annonserar efter brevbomb.

Danne
8 april 2015 kl. 10:26
Vart uppringd av en Joel Blixt på Point Soulutions precis nu och gick på det… Exakt samma tillvägagångssätt som tidigare kommentarer beskriver inklusive namnet ”Ronny Berg” som den person som påstås skulle vilja registrera dessa adresser. Ringde numret som stod i en kommentar här från Anna. 073-560 06 19 som gick till en Dan Larsson som påstod sig vara chef för Point Solutions. Jag påpekade att jag hittat Point Solutions på varningslistor. Jag sa att jag inte har beslutanderätt i företaget vilket jag inte har och han erbjöd sig ta bort beställningen efter som jag ringde samma dag men vart väldigt irriterad när jag bad om att få det bekräftat. Nu får man väl bara vänta och se.. Tröttsamt!

Sven-Inge
1 april 2015 kl. 16:06
Ronnie Berg verkar ju vara en synnerligen aktiv herre vad gäller att registrera domäner.
Jag blev uppringd av ”J*el Bl*xt” på PintSolutions idag. Han önskade kontrollera om det är ok att ”Ronnie Berg” får registrera .net, .org, och .info med samma namn som vårt bolag.
Då jag bad om att få ett mail från honom med informationen för att följa och kunna dokumentera händelseförloppet avslutades samtalet hastigt och de bad att få återkomma under morgondagen eftersom ”J*el” inte just nu hade tillgång till en dator för att kunna sända mig informationen.
Vi får väl se om de återkommer under morgondagen…som de utlovat ????

Christoffer
26 mars 2015 kl. 16:50
Fick precis ett samtal jag också. Precis samma sak som många andra nämner, att en Ronny Berg har ansökt om att registrera domäner med samma namn som det företag som jag jobbar på men med andra ändelser. Jag tyckte väl att Ronny Berg kund få gör det, då var jag inte någe intressant att prata med längre och han avslutade samtalet fort.

M
20 mars 2015 kl. 11:25
Blev precis uppringd av Point solutions, de berättade att en Ronny Berg har ansökt om att få registrera ett antal domäner (org, net, biz, se, no) med samma namn som vårt bolag.
Tur att jag googlade innan jag agerade!

Emil Ekman
17 mars 2015 kl. 11:26
Blev precis uppringd av Point solutions, de berättade att en Ronny Berg har ansökt om att få registrera ett antal domäner (org, net, biz…) med samma namn som vårt bolag. Jag blev helt uppskakad och gick omedelbart med på att själv registrera dessa domäner. till en kostnad av 195 kr per år i 10 år.

Anna
12 mars 2015 kl. 13:38
Samma tillvägagångssätt enligt ovan i lurendrejeriet. Till och med samma namn, ”Ronny Berg”. Numret de ringde ifrån gick ej att ringa tillbaka på. Fick fram ett annat telefonnummer, 073-560 06 19 och de annulerade ordern när jag sa att jag tänkte polisanmäla dem. Numret gick direkt till en Thomas Olsson som med mail medan jag väntade annulerade ordern. Ser dock att numret på Eniro är skrivet på en kvinna. Bluff på hög nivå.

Johan Hofvander
23 februari 2015 kl. 12:40
Blev uppringd av de i dag och de ville kontrollera om det är ok att ”Ronnie Berg” får registrera .eu, .net, .org, .biz och .info med samma namn som vårt bolag. Det är mycket otydliga i vad de vill men vill bara kontrollera att detta är ok och om vi vill skydda oss mot detta. När man ringer tillbaka går det inte att nå de.

Annelie
16 februari 2015 kl. 12:42
Blev uppringd och uppskrämd att andra vill registrera domännamn med delar av mitt företagsnamn i.
De pratar fort och ganska otydligt om vad det eg. handlar om. Att det kostade Vansinnigt dyrt blev det – för ingenting! Lyckades dock halvera fakturan.
VARNING VARNING VARNING!!

Helt onödig kostnad!

Jan Sveide
10 februari 2015 kl. 16:04
Påstår att privatpersonen ”Per Berg” har bett dom registrera ett antal domäner snarlikt ditt bolagsnamn. Dom kan spärra detta mot en administrativ avgift på 195 kr. Så personen inte går till annat webhotel med samma beställning.

195 kr * 10 år = 1950,- * X antal domäner.

Spelar in samtalet.

Ring Förenade Bolag