Mobilkonsulterna

Mobilkonsulterna
Senast ändrad: 8 november 2017
Tillagd datum: 2017-08-11
Företagets namn: Mobilkonsulterna
Företaget bakom: Mobilkonsulterna Skåne AB
Org.nummer: 559025-6805
Telefonnummer:
Bankgiro: 5043-9975
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida:

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Mobilkonsulterna

  • Mottagare av samtal från Mobilkonsulterna uppfattar det som att säljaren har möjlighet att sänka nuvarande telefonikostnader
  • Under samtalets gång förändras karaktären till att istället gälla beställning av hårdvara (som telefoner och surfplatta) till ett stort antal. Den sista delen av samtalet spelas in – och där nämns ingenting om sänkta kostnader för den faktiska telefonin
  • Den drabbade inser inte vad som skett förrän leveransen av varor sker alternativt faktura mottas
  • Mobilkonsulterna lägger till ett ”konsultationspaket” på fakturan, till ospecificerad kostnad. Vad detta konsultationspaket består av eller hur det fungerar i praktiken är oklart. Mobilkonsulterna vill heller inte förklara detta vid förfrågan
  • Observera att betalningsmottagare är Billogram AB
  • Justering 2017-08-18: Billogram AB meddelar att de avslutat avtalet med Mobilkonsulterna i Skåne AB.
  • Justering 2017-11-08: Ovan beskrivning av modus/tillvägagångssätt har enligt rapporter förändrats över tid sedan varningslistningen den 11 augusti 2017.  Sedan en tid tillbaka går samtalen ut på att Mobilkonsulterna ser att du har skulder till en telefonoperatör på 115 000:- eller mer. Mobilkonsulterna säger att de kan ”ta bort” skulden mot en avgift. Skulden är dock påhittad.

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Tree Logistics AB
17 september 2018 kl. 14:15
Svara
Vi har fått några värdelösa surfplattor som vi fortfarande betalar på, vi löste in en skuld på 120000 kronor och allt skulle vara löst men jag får fortfarande räkningar därifrån och mina mobila bredband är kvar där ännu.

Måste anmäla detta nu.

Joacim Palm

yvonne gradin
3 juli 2018 kl. 12:48
Svara
Min man har fått faktura av dom,vi har aldrig beställt något !!

Pea Sopo
25 april 2018 kl. 10:17
Svara
Blev uppring av en Alexander från Mobilkonsulterna. Han hävdade att jag blivit lurad av en telefonförsäljare och att jag hade ett antal nya mobilabonnemang som skulle komma i drift om någon vecka. Dessa skulle komma att kosta mig över 200.000:- på tre år. De kunde hjälpa mig att spärra numren men det var bråttom. De kunde sänka min kostnad till 72.000:- om jag gick med på detta. När jag ville att han skulle ringa tillbaka till mig dagen därpå så blev han irriterad och undrade vad jag behövde vänta på. Efter det kontaktade jag 3 för att kolla om det var något konstigt med mina nummer men de sa att det inte var något som såg fel ut. Därefter ringde jag polisen som sa att Mobilkonsulterna fanns med på varningslistan.
Han ringde tillbaka och jag bad att få hans fullständiga namn, vilket han inte vill ge mig. Sedan frågade jag efter de nummer som skulle stå på mig och sedan berättade jag att jag ringt både 3 och polisen. Hans reaktion var att säga i princip – skyll dig själv.
Mycket obehaglig upplevelse.

Förenade Bolag
Förenade Bolag
25 april 2018 kl. 14:54
Kontakta Förenade Bolag snarast på telefon 020 – 503 503 eller [email protected].

Tommy Johansson
19 april 2018 kl. 12:23
Svara
Jag blev uppringd och där sades att mobilkonsulterna skulle hjälpa mej att bli av med hängande kostsamma mobilabonnemang som jag inte använde. kostnaden för detta skulle bli 36295+moms och detta har upprepats vid ett flertal tillfällen, jag sade att jag inte hade dom pengarna. så efter en månad ett nytt samtal och jag meddelade att jag fortfarande inte hade dom pengarna, då föreslog vederbörande att jag kunde ta ett banklån för att lösa problemet. det slutade med en inspelning och jag sa att under förutsättning att jag skulle få banklånet kunde jag betala. Fakturan kom och efter några dagar även ett telefonsamtalet där man undrade hur det gått med banklånet.Jag meddelade att jag inte hört något från banken, därefter inget samtal. Så en undran är hur gör jag med fakturan?

Sverker
17 april 2018 kl. 16:40
Svara
På brytande svenska förklarade bedragaren att hans bolag skulle kunna hjälpa mig att få ner kostnaden för mina kommande fakturor (över 100.000:-, första året, sedan ökande varje år) hos Dialect, som med någon sorts automatik skulle starta efter en muntlig och inspelad övernskommenlse för några år sedan.
Förklarade omgående att han gett sig på fel offer, la på, samt polisanmälde därefter.
Numret bedragaren ringde ifrån: 0700465384

Roger Olsson
7 mars 2018 kl. 16:35
Svara
Blev uppring och de verkade veta att vi jobbat med Dialect för flera år sedan. De ville hjälpa oss bli av med en skuld de påstod vara 270.000:-. Jag bad dem skicka papper på det hela. Hittade dem på listan här. Ringde upp igen och sa att jag skulle polisanmäla. Ringde vår operatör och Dialect och konstaterade att allt var bluff och polisanmälde sedan det hela.

karin
7 februari 2018 kl. 09:14
Svara
denna sida kom upp då jag sökte en joel norberg i lund som påstår att jag har ca 11 tusen kronor att hämta ut för att jag investerat i ”bitcoins”-företag. vilket jag inte gjort. han ville i vanlig ordning bara ”ha lite uppgifter” för att sända pengarna…
se upp för den här personen!

kommentar
22 december 2017 kl. 11:36
Svara
blev uppringd av mobilkonsulterna där säljaren påstod att de hade en kampanj tillsammans med Telia Han påstår då att jag kommer att få betala 150 000:- på 2 år för dessa väntande abonnemang och då kan Mobilkonsulterna naturligtvis hjälpa mig att sänka dessa kostnader till ”bara” 54000 + moms, efter en grötig skånsk säljare spelat in,
så har det nu kommit en faktura på 24 månaders konsultationstjänst
till ett pris av 54590 + moms = 68 238 kr
vilken kommer att polisanmälas.

Erik l
20 december 2017 kl. 21:13
Svara
Blev uppringda av dessa idag. Påstod jag hade en skuld på 185000:-. Massa tjafs o prat, tillslut kunde dom hjälpa mig lösa denna skuld om jag betalade 36000:- åt mobilkontakterna.
Tackade så klart inte ja till detta, hoppas verkligen att dom åker dit riktiga skojare som förstör folks liv, dessa hänvisade också till dialect samt teleoteket att som samarbetade med dessa

Martin Eriksson
1 november 2017 kl. 21:22
Svara
Förfarandet som nämns ovan känns igen då dom ringde och provade lura min gamla far. En faktura på 46 000:- dök upp. Detta har polisanmälts.

Förenade Bolag
Förenade Bolag
3 november 2017 kl. 14:45
Fakturan från Mobilkonsulterna är utskickad eftersom den uppringde har tecknat ett avtal genom ljudinspelning. I dagsläget fakturerar Mobilkonsulterna för ett visst antal utskickade och levererade surfplattor (oftast sex stycken till antalet) samt en ”konsultationstjänst”.

Pär Jansson
18 oktober 2017 kl. 11:19
Svara
Säljare ringer och påstår att Dialect har lurat på mig 4 st väntande mobilabonnemang som klickar igång nästa månad. Till saken hör att jag tidigare haft en dust med Dialect om tidigare abonnemang, hur han nu kunde veta det?! Han påstår då att jag kommer att få betala 150 000:- på 2 år för dessa väntande abonnemang och då kan Mobilkonsulterna naturligtvis hjälpa mig att sänka dessa kostnader till ”bara” 38 000:-. Under samtalet hade jag sökt på Mobilkonsulterna och fick då fram denna varningslista.
Tack för det!

Joel Norberg
14 augusti 2017 kl. 08:38
Svara
Min far som är egen företagare blev uppringd av mobilkonsulterna där säljaren påstod att de hade en kampanj tillsammans med Telia och de skulle samla alla abonnemang på en faktura, och sänka kostnaden. I det här skulle det dessutom ingå tre laptops (varningsklocka). När de väl börjar spela in så pratar säljaren väldigt fort och där hävdar han att ”Mobilkonsulterna har inget samarbete med något annat företag, precis som lovat….” Sedan sålde de faktureringen till en faktureringsfirma och hänvisar till dem angående fakturafrågor. Resultatet blev att min far står med en avbetalning på tre laptops, en ökad månadskostnad och en faktura till.

Ring Förenade Bolag