Länsdelen.se (Arkiverad)

Länsdelen.se (Arkiverad)
Senast ändrad: 30 april 2016
Tillagd datum: 2011-02-12
Företagets namn: Länsdelen.se (Arkiverad)
Företaget bakom: Länsdelen AB
Org.nummer: 556857-4064
Telefonnummer:
Bankgiro: 855-5351
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida: https://www.lansdelen.se

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Länsdelen.se

  • Länsdelen AB (f.d Fallgrens Gruppen AB) med Länsdelen.se har liknande lokala företagskataloger i flera varianter och annonsering publiceras på på www.lansdelen.se eller på nedan angivna regionala sidor, till exempel Stockholmsdelen eller Jönköpingsdelen.  Länsdelen.se  är publicerade på grund av vilseledande försäljningsmetoder under mycket lång tid: du förväntas förlänga din tidigare period, trots att någon sådan i många fall inte tidigare har existerat. Flera vittnar om att orderbekräftelser och fakturor skickas ut trots att beställning inte gjorts, alternativt att den av Länsdelen erbjudna ångerrätten är svår att nyttja.
  • Full lista på domäner/produkter under Länsdelen: norrbottensdelen.se, västerbottensdelen.se, jämtlandsdelen.se, västernorrlandsdelen.se, gävleborgsdelen.se, daladelen.se, värmlandsdelen.se, örebrodelen.se, västmanlandsdelen.se, uppsaladelen.se, stockholmsdelen.se, södermanlandsdelen.se, västgötadelen.se, östgötadelen.se, jönköpingsdelen.se, kalmardelen.se, gotlandsdelen.se, hallandsdelen.se, kronobergsdelen.se, blekingedelen.se, och skånedelen.se.
  • Skärmdump på hemsida gjord 2011-12-12.
  • November 2012: Svenskmedia Öresund (Org.nr 556770-9059, bankgiro 408-4414) ersätts av Fallgrens Gruppen AB som fakturerande företag. På fakturorna står: ”****delen.se är nu ett eget bolag inom Svenskmedia koncernen”. Företagen är dock inte upprättade som koncern.
  • 2013-02-27: Namn ändrat från Fallgrens gruppen AB till Länsdelen AB
  • April 2016: Ny aktivitet under namnet ”Länsdelen” – men av andra individer. Bolaget som tidigare drev och sålde produkter som exempelvis Hallandsdelen.se är försatt i konkurs (Länsdelen AB). Vid kontakt med kunder anges nu istället ”Länsdelen Sverige AB” – som inte existerar. Kontakt skall enligt Länsdelen nu istället ske via [email protected]. Fakturor går ut från Länsdelen Elektrosafe.

 

Företag/Produkt till Varningsarkivet den 26 februari 2020

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Anonym
3 oktober 2017 kl. 16:25
En Alexander ringde från Kronobergsdelen/Webinfo och försökte påstå att den bestridan vi gjorde i våras och mailade in angående en faktura där vi inte beställt nåt, inte var giltig.

Sven Samuelsson
24 februari 2017 kl. 12:14
Ringde en i dag och påstod att de skickat faktura + 2 st påminnelser.
Detta var från Örebrodelen. Jag tyckte det var mycket märkligt att skicka faktura i efterskott när annonsen skulle upphöra i mars.
Han erbjöd sig snällt nog att stryka påminnelseavgiften, mycket vänligt.
Han påstod även att det fanns inspelning på beställningen.

Micke
23 september 2016 kl. 11:31
Hej,det ringde en snubbe om en obetald faktura som löpt ut i aug
jag sa att ingen hade varit i kontakt med mig om forts då sa han att
dom hade talat med mig i januari och tydligen gäller fakturan för tiden som varit,har aldrig varit med om att betala i efterhand för det som varit.

Mikael Westerström
30 juni 2016 kl. 09:46
Hej! Fick via mail ett ordererkännande om marknadsföring. Det var så roligt att jag ville anlita deras bolag för detta ändamål. Jag har inte beställt någon tjänst. Jag yrkade på ångerrätten på 14 dgr och de svarade med att det fanns ingen sådan rätt. Däremot kunde jag säga upp tjänsten. Det visade sej var en kostnad på 1500 kr plus moms för att avsluta. Nu har jag polisanmält länsdelen och fakturan som kom, har jag bestridit. Det skulle vara roligt att slippa bluff företag.

Tommy Fallgren
28 maj 2016 kl. 23:00
Ser att ni fortfarande far med osanning länsdelen Sverige AB har absolut inget med gamla länsdelen att göra det är Elektrosafe HB som ligger bakom och de har inget med gamla länsdelen heller att göra

Sofia Gunnardotter
20 januari 2015 kl. 14:50
Blev uppringd idag av Webinfo. Ser att Varningslistan idag lagt in info om att det är Länsdelen som uppstått i ny skepnad. Telefonnumret som ringde var 076-417 10 17.

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

Fredrik Karlsson
20 januari 2015 kl. 11:21
Blev uppringd av en Rickard Lundegard idag som påstod sig vara min lokala webbkatalog eller något trots att han inte kunde uttala ortsnamnet. Spårade hans nummer till detta företag som nämns ovan. Ja sa till honom att jag tror du är ett bluffföretag och sen la jag på luren. Så nu får vi väl se om det kommer någon orderbekräftelse. Har iaf hans hemadress. Han tror han har varit smart genom att stava sitt efternamn på olika sätt. Lundergard, Lundegard och Lundgard. Alla dessa olika namn har olika telefonnummer. Vet ej om jag kan skriva ut dom här. Hoppas någon sätter dit honom.

ulf bergner
12 november 2014 kl. 14:03
Jag har i dagarna också fått två fakturor därav en påminnelse ifrån Länsdelen.se En tjänst som jag inte beställt. Belopp på 2500kr ca.
Jag har polisanmält detta och bestrider fakturan.

Allan
2 november 2014 kl. 19:38
Har efter många och svårsövda nätter lugnat ner mig. Jag har bestridit alla fakturor samt påminnelser om detsamma. Polisanmäler så fort jag får något från Justitia. Önskar nästan att det fortsätter upp i ”rätten”, då har jag för avsikt att kräva ett belopp för ”psykiskt lidande”, varför kan ingen i det stora rättsamhället Sverige stoppa dessa blodsugare?

tarmo
17 september 2014 kl. 10:23
har fått en orderbekräftelse som jag inte beställt
tänker bestrida ,samt eventuellt göra en polis anmälan för ofredande eller nåt.tror at ända sättet att få nåt o hända är att göra så….

mimi
3 september 2014 kl. 21:39
Idag fick jag en faktura från företaget för en tjänst som jag inte beställt.
Har haft annons där en gång tidigare men ville inte fortsätta. Vet att de har sökt mig en Rickard Svensson men jag har inte svarat.
Nu vill de ha nästan 4000 kr inom 5 dagar.
Jag kommer skicka brev o bestrida fakturan. Hittar ingen mailadress.
jag kommer ringa dem också…så får vi se..

Jonny
28 juli 2014 kl. 16:01
De som jobbar där nu är Tommy Fallgren, Rickard Lundegard, jan Persson, sebastian Schiöll, Mehmet cirik, Javidan coskun, Isak Burton, Paul Burton, Med vänlig hälsning, före detta anställd

Petter V
24 oktober 2014 kl. 18:20
Det matchar namn som finns på deras andra sida https://www.gatudrommar.nu/referenser

Clas Svahn
19 juni 2014 kl. 16:20
Fick i dag en ”Orderbekräftelse” från Länsdelen AB adresserad till Riksorganisationen UFO-Sverige, där jag är vice ordförande. Deras referens ”Tommy”. Kostnad 1.000 kronor och så tillkommer moms. Har aldrig talat med dem och aldrig beställt något. Försökte ringa 010-499 25 80. Inget svar. Ren bluff.

Anna
7 juni 2014 kl. 16:15
Kommer av en slump in på länsdelens sida för ett företag och ser de publicerat organisationssnumret som när det är enskilda firmor är samma som personnumret på ägaren. Kollar på folk jag vet har enskilda firmor och ser då på sidor länsdelen satt upp deras hela personnummer. Är det lagligt publicera folks personnummer på webben?

Ulrica Vedel
3 juni 2014 kl. 21:33
Min make har blivit uppringd av en kvinna Anna Bergren från Länsdelen AB i Malmö,hon uttrycker sig extremt undermåligt och muttrar fram några frågor och nämner något om en faktura som ska skickas till oss och vårat företag!!??

Vi har aldrig hört talas om detta företag och vi har inte haft och kommer aldrig att ha något samröre med dem.

Skulle det dimpa ner en faktura, kommer jag att agera mycket kraftfullt och omedelbart utan nåd, jag väljer att inte avslöja detaljer för vilka följderna blir..!!

Mycket osmakligt sätt att försöka sälja in något…?! [borttaget]

Hälsningar från en upprörd firmaägare

Förenade Bolag
Förenade Bolag
4 juni 2014 kl. 09:03
Delar av ditt inlägg har justerats. Vänligen undvik hot eller liknande insinuationer.

Chris
14 februari 2014 kl. 09:15
Till oss kommer fakturor som vi inte ens har fått ett samtal om. Det börjar bli jobbigt nu. Vi har polisanmält säkert 10 st nu. Inte bara från ” länsdelen” men som har samma säte som detta företag. Hur många är dom??.

Fredrick Andersson
12 februari 2014 kl. 23:24
Jag fattar inte varför detta företaget ligger med här. Alla kataloger verkar ju ha samma taktik när dom ringer och säljer annonsplatser i kataloger.
Och som kund hos dom också, så tycker jag nog att dom är betydligt bättre än deras konkurrenter.
Och vad menar folk med bluff. Bluff för mig är företag som inte finns och säljer tjänster som inte finns.

B Bengtsson
19 september 2013 kl. 14:19
Vad gör man för att slippa dessa!? Fått orderbekräftelse som jag bestridit och ringt tillbaka om, men får trots det en faktura. Som jag bestridit, men lär inte slippa dem så lätt. De har redan pratat om indrivning!

Ingela Fahlberg Kilarne
26 februari 2013 kl. 12:28
Vi är fullständigt nedringda av Gävledelen.se och eftersom vi känner igen numret svarar vi inte. Idag kom en faktura på 5015 kr. Lite väl magstarkt när vi inget beställt. Kan blufföretagen sluta att ringa ned oss, vi beställer själva det vi vill ha.

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

jonny
26 februari 2013 kl. 14:54
vad är det för nr ingela

jan åslund
8 februari 2013 kl. 22:33
jävla bluffbollag, lurar in förertag att tro att det är din del itlekatalog

henrik
6 februari 2013 kl. 12:40
dessa befinner sig i Malmö , gråbröbers gatan 8 har varit aktiva i flera år dags o sätta dit dem bluffmakarna.

Torbjörn
15 oktober 2012 kl. 12:01
De ringde och frågade om mailadressen var som tidigare och när jag bekräftat detta var jag en faftura rikare. Säg hur jag gör för att slippa den.

Maritha
1 oktober 2012 kl. 23:54
Bedrägeriföretag.
Ringer upp anställda och frågar vad de heter. Skickar sedan en orderbekräftelse.

Helena Strömblad
24 maj 2012 kl. 11:30
Har blivit uppringd sju gånger av Kalmardelen.se denna veckan. De ger sig inte, trots att jag säger ”Nej tack” och lägger på luren.
Nyss svarade jag ”Svenskmedia Öresund” när de ringde. Sa att jag skickar en faktura till dem. Kanske bara triggar igång dem?
Blir så förbaskad. Varför kan jag inte undvika denna ilska?

Ring Förenade Bolag