JT Belysning

JT Belysning
Senast ändrad: 10 maj 2016
Tillagd datum: 2016-05-10
Företagets namn: JT Belysning
Företaget bakom: JT Belysning
Org.nummer: 830805-XXXX
Telefonnummer: 0723-050850
Bankgiro: 550-5631
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida:

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

JT Belysning

  • Oklara försäljningsrutiner med vilseledande inslag
  • Bristfälligt orderunderlag

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Gittan
2 maj 2017 kl. 22:14
Svara
Har blivit uppringd av Jt belysning i förra veckan. Min man sa då bestämt att vi inte hade beställt några lysrör. Idag så kom det ett sms från

Rickard
6 september 2016 kl. 08:03
Svara
JT belysning är ett väldigt oseriöst företag, de påstår att de har bandinspelningar på betsällningar. I detta fallet med en av våra anställda som inte har inköpsmandat överhuvudtaget.
De skickar oavsett att vi sager att vi inget vill ha. Så nu bestrider vi bara fakturan får se vad som hander.
Detta med telefon försäljning måste upp I riksdagane, det ska vara skriftliga beställningar som gäller.
Omöjligt I store organisationer att undvika saker som detta.

Johan
19 september 2016 kl. 18:09
Vad menar du att dom skickar ut varor om inte någon har beställt.
Skulle inte tro de lilla du oavsett om en människa jobbar på ett företag.
Sedan inte har mandat att beställa saker och ting bör de säga de när man pratar med dom. Men är de inget som framförs så givetvis maler säljaren på för att kunna sälja något. Finns nog inte många som skickar ut varor utan att kunden har beställt. De enda som är lite knepigt är kanske priserna rena rama ocker priser är det.
Men var och en väljer där med de finns något som heter att säga nej då får man heller inget men tackar man ja givetvis får man en vara.

Johan
13 maj 2016 kl. 13:14
Svara
Har blivit drabbad av JT belysning.

Blev uppringd av dessa för en dryg vecka sedan, för att de skulle skicka 25 lampor till vår förening som delleverans 2/2. Adressen de hade stämde och det de sa lät ganska trovärdigt, även om jag tyckte att något inte stämde. Ställde några kontrollfrågor och de hade snabba och trovärdiga svar. De satt med en faktura ställd till oss och den var betalt för ett år sedan. Tänkte de får skicka lamporna då de alltid går åt och de kan väl inte kosta så mycket. I värsta fall ska man väl kunna skicka tillbaka dem tänkte jag.

Kollade med övriga i föreningen samt gick igenom våra fakturor två år tillbaka. Ingen hade beställt några lampor och någon faktura hittade jag inte på så många lampor. Kontrollerade dem på nätet, men då kunde jag inte hitta mer än att det var ett registrerat företag i Löddeköpinge.

Efter några timmar ringer de igen och vill stämma av adressen en gång till. Denna gången hade antalet ökat till 30 st och det gick inte att ändra på. Jag ifrågasatte då vad det var för lampor och sa att jag inte kunde hitta någon tidigare faktura från dem och övriga i föreningen hade inte heller beställt några lampor. Lamporna var ”vanliga” LED-lampor och priset var 699 kr per styck. Alltså en delorder på 21.000 kr. Normalt sett handlar vi lampor för kanske 500 kr per år.
Jag ville då se en orderbekräftelse på vår beställning, men då började de diskutera priset och helt plötsligt kunde jag ändra antalet lampor. Jag kunde dock inte makulera ordern utan jag var tvungen att ta emot några lampor.

Avslutade samtalet med att de fick skicka vad de ville för jag kommer inte hämta ut något från dem och kommer inte heller betala något.

Efteråt har jag hört fler som har råkat ut för ungefär samma historia.

Idag ringde fraktfirman mig, om att de hade en leverans från JT Belysning och jag sa att jag inte kommer hämta ut paketet. De skulle då kontakta avsändaren.

Hoppas den här historien är avslutad nu.

Kalle
18 maj 2016 kl. 15:29
Alltså tycker de är bedrövligt att man hänger ut ett företag på detta viset. Givetvis får man inga varor om man inte tackar ja till dom. Så till er alla torskar som köper massa på telefon sluta säga ja till saker och ting. Istället ringer ni och kontaktar förenade bolag och ber om deras hjälp. Finns inte en chans i världen att ett företag skickar ut varor om man inte beställt.

Ring Förenade Bolag