Hitta salonger (Arkiverad)

Hitta salonger (Arkiverad)
Senast ändrad: 30 april 2015
Tillagd datum: 2014-10-03
Företagets namn: Hitta salonger (Arkiverad)
Företaget bakom: Excellent Sales Sweden HB
Org.nummer: 969771-3890
Telefonnummer: 072-2058586 073-0248955
Bankgiro: 559-7372
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida: https://www.hittasalonger.se

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Hitta salonger

Hitta Salonger är en internetkatalog som riktar in sig mot frisörer över hela landet. Flera rapporter vittnar om att verksamheten marknadsförs under oklara former. 

Internetmarknadsföringen av katalogen Hittasalonger.se

  • Domänen Hittasalonger.se registrerades 2014-08-12
  • Facebook-sidan Hittasalonger.se skapades samma datum
  • Redan 2014-08-29 skrivs ut att Hittasalonger har ”29 000 besökare och 2.800 läsare av vårt nyhetsbrev”. Ett osannolikt högt besökarantal sett till den korta tid sidan existerat.
  • Vid 2014-08-29 har Hittasalonger.se 124st likes eller gilla på Facebook
  • 2014-09-01 har Hittasalonger.se plötsligt 1218st likes eller gilla – med en majoritet hemmahörande i Istanbul. Detta indikerar sannolikt så kallat köpta likes.
  • Vid tiden för denna varning står utskrivet att hittasalonger.se har ”32 000 sidvisningar och 2.800 läsare av nyhetsbrevet.”

Marknadsföringen över telefon av katalogen Hittasalonger.se
Följande oklarheter rapporteras äga rum i försäljningen som bedrivs över telefon

  • I samtalet konstateras att sidan har ett mycket stort antal besökare, ofta nämns siffran kring 32 000 eller fler unika besökare i månaden.
  • Säljaren vill lägga in sökord ”På Google”
  • Säljaren påstår även att de lägger in sökord ”på Hitta.se”
Företag/Produkt till Varningsarkivet den 16 juni 2017

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Hanna
2 november 2014 kl. 17:03
Jag har bestridit fakturan

Dan H
7 oktober 2014 kl. 17:07
Hej Förenade bolag.
Till och börja med är jag inte representant av verksamheten. Där åter igen gör ni något ni är bra på, att anklaga någon utan någon grund. Är ni så månad om att de ljuger om sina siffror, tycker jag ni ska kontakta dom och ställa frågan. Be om underlag. De kanske har en förklaring, så som ”Vi har investerat i adwords”.

När det gäller Likes, så tror jag inte att frisör salongen i Gnesta bryr sig om vilka som har gillat deras facebook sida. Om jag köper 1000 likes till förenade bolags facebook sida fråga uganda, så kan ni inte göra så mycket åt saken, ellerhur?

Det jag försöker mena är att: Varna om ni har faktiska grunder alt. bevis. Precis som Svensk Handel gör. Tänk på att det finns en chans här att ni förstör för några som försöker bygga något. Gör de fel? Ja, förmodlingen.. Men det gör alla nystartade företag. Man ska inte behöva blir varnad och svartlistad för att man har tagit ett dåligt beslut.

Er affärsplan går ut på detta: Varna för minsta lilla, optimera namnet på google, håva in de som fått samtal till sidan, skräm dom ordentligt och skapa nya kunder.

Förenade Bolag
Förenade Bolag
7 oktober 2014 kl. 18:29
Hej Dan,

För samtliga Förenade Bolags varningar tillämpas de kriterier vi upprättat inom ramen för varningslistan. Varningar publiceras inte godtyckligt eller grundlöst. Som stöd för varje varning används underlag som exempelvis inkomna anmälningar från företag runtom i landet, information som framkommer genom omfattande kartläggningsarbete, informationsutbyte via relationer till organisationer liknande vår eller en kombination av dessa.

Ett vanligt inslag bland verksamheter på Varningslistan är systematik. Ett särskilt exempel på det är återkommande inslag av vilseledande försäljning – något som kan appliceras på just Hitta Salonger.

Om du har synpunkter på en särskild varning utöver den för Hitta Salonger är inte detta kommentarsfält rätt forum för diskussionen. Vi vill be dig att istället framföra dina åsikter till e-postadressen [email protected].

Pelle G
7 oktober 2014 kl. 08:35
Jag tycker det är bra att Förenade Bolag lägger ut alla kända varningssignaler. Sedan är det ju upp till MIG att bedöma om jag vill göra avtal med det omnämnda företaget. Det är ju helt normalt för mig som företagare att bedöma mina leverantörer. Ska vi välja ”den eller den”. Flera parametrar ingår, som pris lev villkor… o s v. Kan jag samtidigt väga in andra företags synpunkter kan ju valet/beslutet därefter kännas tryggare. Fortsätt därför ge oss så mycket info som möjligt och låt oss ta våra affärsbeslut. Uppskattar informationen !!!

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

Dan H
6 oktober 2014 kl. 15:25
Tycker det är dåligt av Förenade bolag att varningslista en verksamhet utan faktiska bevis. Det kanske är några unga grabbar som försöker göra något bra här.
32 000 sidvisningar är ca 355 unika besökare om dagen (3 visningar p.p). Så det är absolut inte omöjligt.

Köpta likes är inget o bli varnad för.
Lägga in sökord för Google kan vara: Att de vill hjälpa till med adwords.

Sluta skräm företagare för saker de inte bör vara oroliga för. Jo, jag vet att ni säljer på företagares / kunders oro. Men någon måtta får det vara.

Förenade Bolag
Förenade Bolag
6 oktober 2014 kl. 15:56
Hej ”Dan”,

Förenade Bolag publicerar inte verksamheter på Varningslistan utan grund. I fallet Hitta Salonger har bedömningen för publiceringen baserats på dels hur produkten marknadsförs över internet och dels hur den marknadsförs över telefon. Vi ser flera oklarheter på båda fronter och med det underlag vi besitter kan klart och tydligt konstateras att man noga bör kontrollera de uppgifter som lämnas innan beslut tas om eventuell annonsering.

Gällande köpta Facebook-likes är det utan tvekan relevant eftersom just Facebook-exponering är en av de tjänster som Excellent Sales HB genom Hittasalonger.se säljer (tillsammans med exponering på Twitter och Instagram). Frågan man bör ställa sig här är hur relevant det är för en hårstudio i exempelvis Gnesta att exponeras för Facebook-konton registrerade i Istanbul.

Du, som sannolikt är representant för verksamheten, tar upp ämnet statistik. Två dagar efter att Hittasalonger.se skapades meddelas ”6.500 besökare” på hemsidan och ”nästan 2000 läsare” av nyhetsbrevet, för att ett fåtal dagar senare öka till 28.000, och nu vara 32.000. Vi emotser konkret och verifierad statistik när Hittasalonger.se är anslutet till mätverktygen SIS-index eller KIA-index för möjlighet till fortsatt dialog kring detta.
Kommentar justerad 2014-10-08

Ring Förenade Bolag