Hitta Företagsdelen (Ej Hitta.se) (Arkiverad)

Hitta Företagsdelen (Ej Hitta.se) (Arkiverad)
Senast ändrad: 11 februari 2012
Tillagd datum: 2012-01-03
Företagets namn: Hitta Företagsdelen (Ej Hitta.se) (Arkiverad)
Företaget bakom: Dupont Media Corporation AB
Org.nummer: 556780-4256
Telefonnummer:
Bankgiro: 401-2183
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida: https://www.hittaforetagsdelen.se

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Hitta Företagsdelen (Ej Hitta.se)

  • På hittaforetagsdelen.se står klart och tydligt att du kan annonsera ”helt gratis” – men fakturan för en årsperiod (du binder dig på 24 månader) ligger på 5995:- + moms. En märklig detalj i sammanhanget är att man valt att lägga titeln på sidan som ”hittaföretag.se” (januari 2012).
  • Företaget bakom hittaforetagsdelen.se har sedan tidigare även tagit emot klagomål på produkter som isonett.se och 118818.se.
  • DuPont Media Corporation AB bytte 2012-02-11 namn från Refa Media Sweden.
Företag/Produkt till Varningsarkivet den 16 juni 2017

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Tommy
5 mars 2013 kl. 15:25
Skojarna på ISONETT hörde av sig idag och skulle kolla upp abonemanget då det verkade finnas oklarheter. Som tur är så kunde jag läsa upp ett mail som jag fått av dem där de bekräftar att det är uppsagt. Efter jag blivit tvingad att betala 2 fakturor lyckades jag få det mailet. Jag blev nu ännu mer förbannad när jag såg på deras hemsida att de nu varnar för att ”bluffföretag” utger sig för att vara ISONETT. Det är ju dom som är det största bluffföretaget. Tro inte på nått annat.

Lisa
21 september 2012 kl. 12:56
Har på samma sätt blivit uppringd av detta företag som sa sig vara hitta.se.
Har tom specifikt frågat om det var hitta.se säljaren ringde ifrån. På detta finns bara ett svar: NEJ! Men det var alltså inte det svar jag fick.
Jag kontaktade svensk handel och bestred fakturan och gjorde en polisanmälan.
Nu blev jag uppringd igår av en inte särskilt sympatisk Maj-Britt Axelsson som ville veta om jag tänkte betala eller inte.
Eftersom de anser sig ha bevis i form av en ljudfil så menade hon att de kommer att få sina pengar. Det kommer bara bli dyrare för mig ju längre jag drar på det.
Hon var villig att göra ett undantag eftersom jag inte verkade nöjd (vilket är en underdrift, jag är FÖRBANNAD!) och då skulle jag bara betala för ett år istället för två som avtalstiden gäller.
Idag ringde Maj-Britt Axelsson igen och talade om att det var upp till mig om jag ville hamna hos Kronofogden och att företaget skulle få en betalningsanmärkning.
Hon har också talat om för mig att om en säljare skulle uppträda så som jag beskriver så skulle denna få sparken. Så det förekommer inte!
Då måste det ju vara jag som ljuger…

Maria
27 augusti 2012 kl. 18:07
Vi blev uppringda av detta företag förra veckan. Dom sa sig vara eniro, idag kom faktura från dupontmedia!! Har ringt deras ktj som hävdar att jag bara hittar på. Hur ska jag göra nu? Vad händer om jag inte betalar fakturan? Har skickat mail om uppsägning av ab enligt ångerrätten, men får inget svar. Åh får ont i magen av sånna här blufföretag.

arg
23 augusti 2012 kl. 11:14
Insåg idag att vi betalt en faktura på 3×6000:- för några veckor sen! Efter att pratat med eras ”kundtjänst” måste jag ge dom en eloge… Det är inte ofta man får möjlighet att med så gott samvete skälla ut en person så grundligt. Rätt skönt att avreagera sig.
Fy fan vilket sätt.

I
30 maj 2012 kl. 10:37
Även vårt företag betalade i höstas för att vara med i ”Hitta.se”. De ringde igen i våras och hävdade att det är ett tvåårigt avtal och att iom att vi betalt har vi godkänt villkoren. Jag krävde att få en avskrift av avtalet men det raderades iom att jag betalade i höstas, hävdade de. Efter att jag fått inkasso har jag pratat med Svensk Handel och även polisanmält ärendet. Fakturan har bestridits och kopior skickats till Svensk handel. Seger Inkasso har nu skriftligen avskrivit ärendet och allt var frid & fröjd, trodde jag. Men idag ringde Maj-Britt Axelsson igen och hade en mkt otrevlig ton. Hon sade att det spelar ingen roll att Inkassofirman avskrivit ärendet – det betyder bara att ärendet inte går vidare till Kronofogden. De, DupontMedia, går ändå vidare till Tingsrätten och tänker vinna där, de har starka underlag!!!?
Så – tillbaks till ruta ett, eller?

Allix
28 maj 2012 kl. 17:31
Även vårt företag betalade i höstas för att vara med i ”Hitta.se”. De ringde igen i våras och hävdade att det är ett tvåårigt avtal och iom att vi betalt har vi godkänt villkoren. Jag krävde att få en avskrift av avtalet men det raderades när vi betalt, hävdade de. Efter att vi fått inkassokrav har jag pratat med Svensk Handel och även polisanmält ärendet. Fakturan har bestridits och kopior skickats till Svensk Handel. Seger Inkasso har nu skriftligen avskrivit ärendet och allt var frid & fröjd, trodde jag. Men idag ringde Maj-Britt Axelsson igen och hade en mkt otrevlig ton. Hon sade att det spelar ingen roll att Inkassofirman avskrivit ärendet – det betyder bara att ärendet inte går vidare till Kronofogden. De, DupontMedia, går ändå vidare till Tingsrätten och tänker vinna där, de har starka underlag!!!?
Så – tillbaks till ruta ett, eller?

Majvor
16 maj 2012 kl. 10:20
Håller med alla övriga att detta måste vara ett blufföretag av värsta sorten! förra året betalade vi 12 tkr efter hot om inkasso från Inkassoföretag. I och med att vi betalade denna har nu företaget ställt ut en ny faktura (12 tkr) med motivering att betalningen förra året bekräftade ytterligare 12 mån. På den nya fakturan, som vi inte kommer att betala, står ”Isonett år 2012/2013
vilket jag tolkar att det säkert kommer ytterligare fler fakturor. Verkar vara en evighetsmaskin! Polisanmält dem idag!

Niklas
15 maj 2012 kl. 14:31
Passa er för Dupont Media!!! (Tidigare REFA Media) Riktiga bluffmakare som har orimliga avtalstider på sina fakturor. Detsamma gäller deras uppsägningstider som är helt orimliga. Otrevlig ton vid kontakt (när man väl får svar från dem) och total avsaknad av empati och förståelse. Nej, se till att dessa energitjuvar och bluffmakare blir arbetslösa!

Niclas
10 maj 2012 kl. 14:57
Helt otroligt att det inte verkar vara straffbart. tre telefonförsäljare ringde mig inom två dagar och uppgav sig ringa från Eniro. Tyvärr ringde Dupont media först.
Tack för att det finns fler som opponerar sig och vägrar föda dessa samvetslösa varelser.

jani
23 april 2012 kl. 12:04
fick oxå ett brev från seger idag, där dom lagt ner mitt ärende!!!

Stefan H
17 april 2012 kl. 13:30
Vi fick också besked idag från Seger Ekonomi och Inkasso AB att ärendet är avskrivet.

”Efter att ha kommunicerat dina invändningar med vår uppdragsgivare har denne beslutat att man avskriver ärendet i sin helhet.
Således kvarstår ingen fordran med detta ärendenummer och du kan helt bortse från kravet.”

Man har dock god lust att skicka en egen bluffaktura till Dupont Media, eller vad de heter idag, så de själva får känna på hur det känns att slösa massa energi på att hantera detta ryggradslösa sätt att råna hårt arbetande företagare … Douglas Polin Almhjort måste vara stolt när han summerar sitt liv, duktig kille det där.

marie
16 april 2012 kl. 18:24
Polisanmälning o bestridande till seger inkasso verkar vara vägen. Idag fick vi besked från seger att de lagt ner ärendet och att dupont media inte längre har någon fordran! Skam den som ger sig, ge inte upp!

jani.lampio
30 mars 2012 kl. 09:53
fick inkasso krav igår, innan ens förfallo datumet gått ut=) var i kontakt med svensk handel igår och dom ville att jag skulle bestrida fakt till Seger Ekonomi&invest AB samt skicka kopior till svensk handel. Dom skulle tydligen varna Seger om det som förrsigår.. Så på dom svinen bara, dom ska inte skinna oss på pengar.. STÅ PÅ ER ALLIHOPA=)

Sofia
30 mars 2012 kl. 08:38
Vi annonserar årligen hos hitta.se . Dupont media ringde i samma vecka som hitta.se , de presenterar sig och säger att de ringer från ”hitta”, undrar om vi vill förnya vår årliga annonsering. de vill ju och sedan är det hela igång. Jag har polisanmält och varit i kontakt med svensk handel . Även mitt fall har gått till inkasso. Min faktura är på nästan sex tusen. Min förhoppning är att alla som blivit lurade av detta företag polisanmäler , samt skickar en anmälan till Svensk handel. Då finns det en möjlighet att få dem svartlistade där. Aldrig att jag betalar, !!

Marie
23 mars 2012 kl. 17:45
Vi har också blivit drabbade. Kraftigt vilseledande försäljning där de vill påskina att de ringer från hitta.se. Har bestridit fakturan så fort den kom, inget svar när man ringer och de har heller inte bemött mailet. Nu har de skickat det till inkasso och vi har polisanmält. Märkligt sammanträffande att fakturan är utskriven av Refa Media Sweden AB, men samma dag fakturan kom var det till Dupont Medias telefonsvarare man kom. Nu verkar det inte finnas någon abonnent på det numret.

Det är i princip en halvtidstjänst att hantera alla skojarsäljare som ringer, bestrida märkliga fakturor, kontrollera bolag, informera personal att aldrig prata med säljare, polisanmäla..

Stefan H
15 mars 2012 kl. 14:58
Samma sak här. De ringde i februari och påstod att vi hade ett abonnemang. När jag ville säga upp det framkom det är det skulle vara efter perioden 2012-2013. Jag påpekade att vi ville säga upp, inte förlänga. Men samma historia där, att det var ett 24 månaders abonnemang. Jag efterfrågade det avtal som vi i sådana fall skulle ha skrivit på förra året. Blev lovad att det skulle skickas…väntar fortfarande 1 månad senare ????

Ringde till deras ”kundtjänst” där en Maj-Britt (om hon ens heter det) svarade. När jag beskrev vad jag tycke om deras metoder, på ett relativt vänligt sätt blev det direkt en motattack om att jag inte agerade professionellt osv etc…Ok, jag ringer till en kundtjänst för att klaga, inte för att prata om hur duktiga de är på att lura folk.
Dessutom sa hon att det var en gratistjänst i 12 månader och sedan kostar det. När jag då sa att jag ville ha vårt avtal på detta sa hon att det inte behövdes då det var gratis. Det blev lite svårare för henne att förklara hur denna tjänst var gratis då det är en 24 månadersperiod där ena delen är gratis och den andra kostar. Ungefär som att köpa en TV och betala om sex månader. Vad är det som är gratis?!?

Sammanfattningsvis är de mycket slipade, vet precis vad de pysslar med och en ”kundtjänst” som är precis vad man förväntar sig av sådana företag, totalt oprofessionella och borde jobba med något helt annat, kanske som navelluddssamlare där deras kompetens matchas med arbetsuppgiften.

Även vi har polisanmält företaget så vi får väl se hur det går i framtiden för Douglas Polin Almhjort där han sitter i sin borg på Gyllene Hästens torg 9 i Solna.

jani.lampio
14 mars 2012 kl. 13:26
Exakt samma råkade jag ut för , polisanmält den 8/3 2012..precis samma skit snack som ni nämner ovan..vilka j….la skojare.

Egen Företagare
9 mars 2012 kl. 18:07
Exakt samma sak som hansa bergqvist hände oss. Vi har också polisanmält saken, dessutom samma datum som ovanstående. Efter kontakt med Dupont får vi veta att dom anser att det är vi som har hört fel och att vi kommer att få höra av deras jurister. Det här företaget påstår att dom vill förlänga ett avtal som egentligen inte existerar. Stor varning! dom är extremt beräknande.

hansa bergqvist
8 mars 2012 kl. 16:37
Har haft abonnemang på välrenommerade Hitta.se. En säljare från bluffbolaget Dupontmedia ringde upp och sade sig ringa för hitta.se, jag lämnade uppgifter om vad jag ville ha ändrat i hitta.se. Sedan kommer en faktura från dupontmedia, det framgår efter tel samtal med företaget att man inte alls har något med hitta,se att göra, i stället påstpr man sig företräda ”hitta företagsdelen.se” Detta företag förtjänar att finnas på alla varningslistor, företaget har av mig polisanmälts i dag 8 mars 2012.

Ring Förenade Bolag