Gröna Magasinet (Arkiverad)

Gröna Magasinet (Arkiverad)
Senast ändrad: 20 november 2014
Tillagd datum: 2014-11-20
Företagets namn: Gröna Magasinet (Arkiverad)
Företaget bakom: Ad Business Nordic AB
Org.nummer: 556977-0950
Telefonnummer: 08-55921404 031-3131549
Bankgiro: 556-9322
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida: https://www.grönamagasinet.se

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Gröna Magasinet

  • Säljer ett ”avslut” eller ”avslut i förtid” av annonsering eller medverkan i Gröna Magasinet. Trots att du tidigare inte aktivt tackat ja.
  • Internetkatalog med påstådd miljöinriktning. Domänen grönamagasinet.se registrerades först 2014-09-30. Katalogen består av massinlagda grunduppgifter om tusentals företag och sidan har få eller inga besökare, med automatiskt publicerade nyheter som utfyllnad under rubriken ”Gröna nytt”.
  • Annonseringskostnaden får anses mycket hög: över 9000kr plus moms per månad
  • Exakt hur publicerade företagsuppgifter kopplas till vad Gröna Magasinet kallar ”gediget miljöarbete” är högst oklart
  • Förutom publicering i nämnda företagsregister betalar du för en form av diplomering utfärdad av Grönamagasinet.se. Grunden för denna diplomering är även den mycket oklar
  • Domänen grönamagasinet.se är registrerad på en privatperson

Echosign

  • Avtal ingås genom en e-signeringstjänst från Adobe vid namn Echosign. Du bjuds in via e-mail för att sedan klicka in dig i webbportalen som loggar bland annat IP-adress och tidpunkt. Du har enligt Gröna Magasinet och dess angivna villkor 5 dagars ångerrätt från det att du accepterar avtalet. Vid accept mailas en bekräftelse till dig.
  • Echosign används även av Klimatbladet

Ad Business Nordic AB

  • Hette tidigare Lassa 202 Entreprenad och bytte till nuvarande företagsnamn 2014-09-02.
Företag/Produkt till Varningsarkivet den 28 februari 2020

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Anders
16 december 2014 kl. 16:53
Gröna magasinet ringde upp och påstod att företaget hade ett provabonnemang som skulle gå över i vanligt abonnemang med månadskostnad om jag inte signerade för ett fast slutdatum. säljaren ville guida mig igenom hela signeringsproceduren för att vi inte skulle få någon kostnad. Gick inte på det utan kollade upp dem och fann den här sidan. Jag ringde tillbaka och säljaren ursäktade sig då med att han hade noteringar från en kollega att vi hade anmält intresse för ett abonnemang. Ren bluff! Är detta verkligen lagligt?

Sofia
2 december 2014 kl. 10:51
Vi fick en e-sign faktura i mailen där jag skulle ”Please review and sign Gröna Magasinet Fast Slutdatum”. Kollade upp det internt om någon visste vem som skulle ha fakturan, men ingen kände till företaget. Då sökte jag vidare och hittade både här och på Svensk Handel stora varningstexter! Tack! Blev dessutom uppringd idag av säljaren som sa ”jag vill bara att du skriver på nu för fortsatt annonsering” och ville inte höra talas om att jag sa att 1. det står inte pris eller vad det gäller 2. att de är rödflaggade på internet så jag kommer inte signera något, vilket han låtsades vara helt ovetandes om. Dock lovade han maila mer material och vem som hos oss, tidigare skrivit på ett löpande avtal. Men jag misstänker att det mailet eller samtalet inte kommer att komma mig tillhanda.

Ring Förenade Bolag