Företagsupplysningen

Företagsupplysningen
Senast ändrad: 28 februari 2015
Tillagd datum: 2014-05-02
Företagets namn: Företagsupplysningen
Företaget bakom: Infodirekt Norden AB
Org.nummer: 556882-9641
Telefonnummer: 0270-426550
Bankgiro: 533-2887
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida: https://www.foretagsupplysningen.se

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Företagsupplysningen

VARNING:
I februari 2015 har erbjudande om förlängning skickats ut. Betalningsmottagare är då utbytt till Infodirekt Norden AB.

– Uppdatering 6 februari 2015:

  • Utskick av prenumerationsavi med sedan tidigare varningslistade Infodirekt Norden AB (org.nr 556882-9641) som fakturerande bolag

– Uppdatering 15 december 2014:

  • Utskick av prenumerationsavi med sedan tidigare varningslistade Online Publishing AB (org.nr 556607-0735) som fakturerande bolag
  • Ändrade avtalsvillkor
  • Företagsupplysningen Sverige AB inledd konkurs 2014-11-18

– Varning ursprungligen publicerad 2 maj 2014:

Faktureras av Företagsupplysningen i Sverige AB

  • Rapporter säger att säljaren låter påskina ett tidigare medverkande i katalogen Företagsupplysningen.se, eventuellt också betaltjänsten 118 007. De uppgifter som redan ligger förpublicerade i katalogen gås igenom och justeras vid införsäljningen. Den uppringde hanterar samtalet i tron om att denne medverkat aktivt tidigare.
  • Det register som ligger till grund för Företagsupplysningen.se är kraftigt daterat och består i stort av gamla uppgifter.
  • Avtalet som sluts är på 9 månader. Villkoren för tjänsten är snudd på identiska med de från varningslistade Online Publishing, som länge verkat med liknande typ av försäljning, med skillnad från ”Förnyelse av avtalet sker genom betalning av prenumerationsavi för kommande avtalsperiod som skickas ut innan avtalstidens utgång alternativt genom ny kontakt med säljare från Företagsupplysningen i Sverige AB” 
  • Tjänsten är nystartad och din verksamhet kan alltså inte ha medverkat i katalogen tidigare. Påståendet om att Företagsupplysningen är ”en ledande nummerupplysning i Sverige” kan ifrågasättas.
Styrelseinformation
  • I styrelsen för Företagsupplysningen i Sverige AB finns kopplingar till Webfinder och Infodirekt. Vidare kopplingar till varningslistade Online Publishing (med underprodukter) finns.
  • I svar till Datainspektionen, som granskat SGP-koncernens inkassobolag Securo, meddelas 2014-07-31 att ”Företagsupplysningen i Sverige AB är ett nystartat bolag som till 90 % ägs av SGP Holding AB”

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Lisa
17 november 2014 kl. 16:53
Svara
Hej,
Vi är en ideell organisation som har bestridit en faktura från företagsupplysningen.se och fått inkassokrav som vi också har bestridit. Vi har fått det inspelade avslut som de gjort och tycker inte alls att det känns tillförlitligt eller godtagbart för en beställning. Det framgår inte att en bindande beställning görs eller att det görs en inspelning. Nu har vi fått svar från inkassobolaget som står kvar vi att fodran är korrekt. Hur går vi vidare och hos vem ligger bollen nu? Någon som varit med om liknande?

Annika
22 oktober 2014 kl. 15:03
Svara
blev idag uppring av en mycket påstridig ”säljare” som hävdade att vi skulle vara deras kund. det är vi inte och har aldrig varit, och kommer aldrig att bli. hon kunde däremot inte svara på var deras eget huvudkontor fanns, trots att hon själv jobbat där i 5 år!
hon ringde från 0701601639

hans broström
15 oktober 2014 kl. 14:26
Svara
Den 19/8-14 fick jag en faktura på 3681:- från Företagsupplysningen.se rörande ”införande, sökord, rabatt o fakt.avgift. Inget jag beställt och det framgår inte vad som avses och inte var införandet ska ske. Jag bestred fakturan skriftligen till ”Företagsupplysningen i Sverige” Norra Källgatan 18A,72211 Västerås. Den 4/9 fick jag en ”Kreditfaktura” på 1250- men mellanskillnaden skulle jag betala. Den 13/10 kom en faktura från Securo Finans & Inkasso AB på 3743:- där deras uppdragsgivare var,just det, Företagsupplysningen. Finansinspektionen borde koalla kopplingen!

Förenade Bolag
Förenade Bolag
15 oktober 2014 kl. 14:32
Datainspektionen sköter tillsyn för företag som bedriver inkassoverksamhet. De har meddelats att SGP Holding AB äger Företagsupplysningen i Sverige AB till 90%. Krav från Securo finans & inkasso, som ingår i samma koncern, klassas enligt beskedet då som egeninkasso.

Anette
29 juli 2014 kl. 14:52
Svara
Hej
Vill kommentera och fråga angående kommentaren från Förenade Bolag 19 juni kl 13.03. Där ni säger ”Företagsupplysningen använder sig av inspelade avslut över telefon. ”…Vad menar ni med avslut?

Hade en som ringde mig nu och påstod att de ville förnya från föregående år. Misstänkte direkt och googlade, fick upp denna sida och när jag säger det till säljaren Jonna, frågar hon ”vilken varningslista” varpå jag säger Inte intresserad och hon säger ” ja men då tar jag bort dig då?” och jag svarade Det kan du göra.
Undrar nu, kan de med den dvs min sista kommentar redigera så det låter som om jag gått med på detta?

Förenade Bolag
Förenade Bolag
30 juli 2014 kl. 10:33
Hej Anette. Det är mycket svårt för oss att göra den bedömningen, men baserat på informationen du lämnar så verkar det inte vara någon fara. Med ett ”inspelat avslut” menas att säljaren bland annat går igenom adressuppgifter och kostnad för införandet – detta spelas då in.

klas
28 juni 2014 kl. 11:40
Svara
Hej!
Ärligt talat ni är så jävla blåsta!!,hela det här handlar om hur ni som företagare ska annonsera er och att ni sitter och säger att dom lurar er på pengar är så överdirevet. Skaffar er mer kunskap så kommer ni komma någonsatns i livet. Sitter och säger att folk lurar er på pengar när det hela handlar om att marknadsföre er!Och vad är det för skit sida ni har?försöker få pengar genom att starta denna ”bluff” sida,,,Om ni verkligen vill veta på riktigt vilka sidor som är bluff så ska ni vända er till svenska handels varningslista och inte denna skit hemsida som är själva bluffa..

Klas
21 juli 2014 kl. 10:56
Nu tycker jag att du får lugna ner dig lite, om det är en skit sida varför är du inne på den? Det här är en sida där ALLA som blivit drabbade av bolag som lurar till sig sälj osv att berätta om det. Varna andra för att inte hamna i samma situation. Har jobbat mycket med säljbolag och även stött på bolag som fuskar till sig avslut, hade mer än gärna vetat om denna sida då! Om du inte tycker att den här sidan är användbar för dig så va inte här inne, så enkelt är är det.

Cecilia
19 juni 2014 kl. 11:20
Svara
vi har fått en påminnelse att betala en obetald faktura på 9931 kr. vi har inte beställt något och vi har inte heller fått någon faktura tidigare. Klassisk bedrägeri att skicka ut lagom till semesterperioden börjar…

Förenade Bolag
Förenade Bolag
19 juni 2014 kl. 13:03
Hej,
Företagsupplysningen använder sig av inspelade avslut över telefon. Det är alltså sannolikt att någon hos er har talat med en av deras säljare, vid något tillfälle. Den påminnelse ni mottagit bör omedelbart bestridas.

Caspar
27 maj 2014 kl. 13:43
Svara
Ringde en säljare vid namn Fredrik C******* från foretagsupplysningen.se till oss, ska dock tilläggas att han sa att han ringde från Google!?
Han frågade om vi ville fortsätta synas med vår googleannonsering. Detta var ju ganska märkligt med tanke på att vi administrerar våra AD-words-konton in house.. Jag fattade ganska snabbt att samtalet rörde sig om en bluff så jag bad honom maila sitt ”erbjudande” för att vara på den säkra sidan och mycket riktigt så fick jag inget mail från någon på google utan från Fredrik på foretagsupplysningen.se men i ämnesraden har det dumma fan-skapet ändå skrivit: ”Gällande Google” =)

När jag inte svarade på mailet ringde han idag (2 dagar senare) och undrade igen angående google annonseringen. När jag berättade att vi aldrig annonserat hos honom bad han om ursäkt och la på luren innan jag hann sätta dit den lille bluffmakaren.. =(

Numret han ringde från var: Tel 010-1601614
 

Ring Förenade Bolag