Brottsfiltret (Arkiverad)

Brottsfiltret (Arkiverad)
Senast ändrad: 28 februari 2015
Tillagd datum: 2013-09-27
Företagets namn: Brottsfiltret (Arkiverad)
Företaget bakom: Svenska Brottsfiltret AB
Org.nummer: 556858-7207
Telefonnummer: 060-40688 072-2515090 072-2660906
Bankgiro: 243-9263864-9816
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida: https://brottsfiltret.se

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Brottsfiltret

faktureras av Svenska Brottsfiltret AB 

 • Brottsfiltret säljer flera företagsinriktade tjänster, bland annat vad man kallar för ”skydd mot ID-kapningar”. Tjänstens värde ifrågasätts på flera grunder, bland annat då publicering av uppgifter sker enbart mot en intern databas utan externa slagningar.

  Så här beskriver Brottsfiltret tjänsten ”ID-Skydd”:
  ”ID stöld innebär att era företagsuppgifter används av obehöriga i samband med olovliga köp i företagets namn. […] Vi på Brottsfiltret är unika med vårt ID skydd. I förebyggande syfte samstämmer vi era uppgifter i vår databas, för att styrka den korrekta och riktiga information i samband med ID stöld.”

  Hur ett ID-skydd, som enbart kan röra dig som privatperson, över huvud taget kan tecknas till ett företag är oklart och lagring av känslig information är inte att rekommendera. I det fall en beställning gjorts på ditt företag utan din vetskap är det högst oklart hur ett internt register hos Brottsfiltret (med uppgifter som du själv publicerar) kan göra skillnad för dig i praktiken.

 • De avtalsvillkor som följer med övriga tjänster associerade till Brottsfiltret innehåller ett flertal oklarheter och felaktigheter.
 • Brottsfiltret uppmärksammades bara dagar efter inledd försäljning. Bland annat användes Polisens myndighetsmärke/logotype utan tillstånd.
 • Svenska Brottsfiltret AB är belastat med restförda skatter och avgifter, i dagsläget mot en summa på 88 593:-
 • Personer i och kring verksamheten har kopplingar till tidigare varningslistade företag/produkter.
 • Svenska Brottsfiltret AB är föremål för ett antal polisanmälningar.

Även Trygg ID

Försäljning sker även under namnet Trygg ID, något som Brottsfiltret själva beskriver så här: ”Trygg ID ägs av Brottsfiltret, Sveriges ledande aktör inom ID Skydd, och är en helägd dotterverksamhet”. Påståendet är dock felaktigt: Brottsfiltret är inte Sveriges ledande aktör inom ID-skydd, och Trygg ID är enbart en domänadress (tryggid.se) där man samlat Brottsfiltrets produkter. Trygg ID faktureras av Svenska Brottsfiltret AB och bolaget ingår inte i någon koncernstruktur.

Företaget är arkiverat 2017-06-16

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Anders
26 augusti 2014 kl. 16:35
UPPREPAD VARNING för Brottsfiltret AB

Bestred en faktura från företaget för några dagar sedan. Fick idag försändelsen i retur med postens besked: AVFLYTTAD. Detta trots att jag använt den adress som stod på fakturan. Nu ser jag att företaget bytt adress till ett box-nr i Limhamn redan för ett år sedan! Därför UPPREPAD VARNING för detta skumraskföretag.

Anders
18 augusti 2014 kl. 17:10
Varning för Svenska Brottsfiltret! Man använder sig av fula, bedrägliga trix för att sälja sina tjänster. Jag blev uppringd några dagar innan min prenumeration skulle löpa ut och man påstod att den automatiskt förlängts ytterligare ett år och att detta stod att läsa i det finstilta. Godtrogen som man är trodde jag på hans ord. När jag i efterhand kontrollerade såg jag att detta var ren lögn. Där står: ”kan förlängas …… varvid klienten väljer det”. Nu hänvisar man till inspelat samtal att jag godkänt förlängningen.

Richard
4 oktober 2013 kl. 10:44
Hur skulle brottsfiltrets register nånsin kunna fungera? Krediter läggs upp mot upplysningar hos UC och liknande, bolagsverket har redan ett skydd som bygger på notiser vid förändringar – vem kollar hos brottsfiltret? Bättre då att dubbelkolla kundens identitet och teckningsrätt. Att vara kund hos brottsfiltret lär inte skydda dig alls mot bolagskapningar då skatteverket och bolagsverket inte har något samarbete med dem.Rent bedrägeri i mina ögon.Ungefär som att köpa en försäkring mot dåligt väder av någon som säljer gräsklippare – helt ologiskt med andra ord. Någon som funderat på vad företaget gör med alla uppgifter de samlar in?

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

Oscar
30 september 2013 kl. 11:05
Förenade bolag filtrerar bort konkurans. Så lågt av er!

Förenade Bolag
Förenade Bolag
30 september 2013 kl. 13:53
Hej ”Oscar”.

Förenade Bolag tar inte hänsyn till verksamheters bransch eller inriktning vid publicering på varningslistan. Vi föreslår att du läser igenom dels hela varningen för Brottsfiltret igen, och dels de kriterier som våra varningar baseras på.

Ring Förenade Bolag