Bolagsbasen (Arkiverad)

Bolagsbasen (Arkiverad)
Senast ändrad: 30 september 2013
Tillagd datum: 2012-07-04
Företagets namn: Bolagsbasen (Arkiverad)
Företaget bakom: Svenska Bolagsbasen AB
Org.nummer: 556889-8265
Telefonnummer:
Bankgiro: 786-9910 871-9452
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida: https://www.bolagsbasen.se

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Bolagsbasen

 • Svenska Bolagsbasen AB var under en lång tid inte registrerade för näringsverksamhet. Fakturorna ”överläts” då till:
 • Omniveta Fakturaservice med organisationsnummer 556742-8122.  Omniveta Fakturaservice ersattes i augusti 2012 med …
 • Bolagskonsulterna Invest Sverige AB (med organisationsnummer 556849-2564). Bolagskonsulterna Invest Sverige AB ersattes i september 2012 av vad som skrivs ut som… 
 • Copeland & Partners. Bankgirot på de nya överlåtelserna går enligt Bankgirocentralen till Pintus & Copeland AB med det angivna organisationsnummer 556723-3787 som går till Bolagskonsulterna i Europa AB.
 • Tillslag gjordes av Polisen mot flera lokaler relaterade till Bolagsbasens verksamhet i september 2013. Vid tillslaget häktades ett antal individer, även kopplade till andra varningslistade produkter. Förenade Bolag har i samverkan med Polisen bidragit med bevisning samt vittnat i tingsrätten i egenskap av experter på fakturabedrägerier och Bolagsbasens metoder.

Metoder

 • Bolagsbasen  ägnar sig åt vilseledande Google-försäljning. Försäljaren inleder samtalet med att meddela att din period har löpt ut och att du nu måste betala. Fakturan är  otydlig med text som ”Tjänsten du har valt löper på 1 månader. Den är löpande och förnyas automatiskt om den inte sägs upp”. 4 495:- plus moms kan tyckas kostsamt för en månads publicering på en sida utan besökare. Andra oklarheter existerar på fakturorna:
 • Organisationsnummer 556819-7353 som pryds på högra sidan av fakturan och går till JPA Nordic AB.
 • Postadress Justitia Fakturaservice AB, BOX 4519, 203 20 Malmö nämns.
 • Hemsidan Bolagsbasen.se pryds av ett par vilseledande moment som till exempel en Google-certifiering som ej är giltig (ej klickbar).

De olika företagen

 • Omniveta AB
  Har tillstånd att bedriva inkassoverksamhet av Datainspektionen.
  Frånsäger sig allt samröre med Svenska Bolagsbasen AB.
 • Bolagskonsulterna Invest AB
  Bytte namn från Kalldrup AB till Bolagskonsulterna Invest 2012-07-11. Adressen ändrades från  Poststugan 840, 21165 Malmö till Box 118, 55113 Jönköping 2012-07-24.
 • Bolagskonsulterna Invest AB är idag (2012-08-03) inte registrerade för näringsverksamhet.
 • Bolagskonsulterna Invest AB stod bakom Mediahanterarna (länk till varningslistan).

”Copeland & Partners” (Pintus & Copeland AB)

 • Är i själva verket Bolagskonsulterna i Europa AB med organisationsnummer 556723-3787.
 • Namnen Copeland och Pintus satt 2007-2010 i styrelsen för Bolagskonsulterna Invest AB, då vid namn Pintus & Copeland Konsult AB.

Grind Finans Inkasso

 • December 2012: Bolagsbasen har överlåtit fakturor till inkasso hos Grind Finans, som inte har tillstånd att bedriva inkassoverksamhet och har registrerade skulder.

 

Företag/Produkt till Varningsarkivet den 16 juni 2017

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Anonym
30 april 2014 kl. 14:18
detta är organiserade bedrägeri. Diverse olika bolag är kopplade till dessa personer: Mapale konsulting AB (byggbolag), Inpension Asset Management AB, Inpension Holding AB, Diavata AB, Inpension Wealth Management AB och Enlycke AB.

ha ej med dessa företag att göra.

Oklart
27 augusti 2014 kl. 05:23
Hur vet du att det finns kopplingar mellan Mapale Konsulting AB och övriga nämnda bolag?

Uffe
12 februari 2014 kl. 15:57
Bolagsbasen har återuppstått under namnet Bolagsdatabasen ringer från nummer 08/502 55 099 & 031/780 79 20. Lyckas få ut hemliga nummer på något sätt vet inte hur. Har kollat med teleleverantör vilka nekar till utlämning av hemligt nummer. Sökte dem på internet och har en sida som inte har någon kontaktinfo. MVH / Uffe

Anonym
6 juni 2013 kl. 10:13
De tycks ha lagt ner nu?
Inte hört från de på ett bra tag…deras hemsida är nerstängd

x
16 april 2013 kl. 11:50
Vist ett företag som ringer upp och hotar folk ”en bra aktör” du jobbar säkert åt bolagsbasen.

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

Johan Karlsson
21 februari 2013 kl. 11:51
Man kan inre dra alla företag över samma linje. Bolagsbasen.se är en bra aktör och dom håller sina ord. Finns inget att klaga på. Vill ni ej ha kontakt med säljare borde ni bara avsluta samtalet och lägga på! Alla har en egen fri vilja och åsikt. Ingen blir tvingad att teckna avtal.

K
5 februari 2013 kl. 21:11
Blev uppringd i dag av bolagsbasen som undrade om jag skulle avsluta abonnemanget eller förlänga det. Då jag säger att jag aldrig har haft något,och han sitter och ljuger för mig säger han att han ska skicka faktura på avslutning av abonemanget.Jag säger att det ska han inte göra, då slänger han på luren i örat på mig.

/ha
22 januari 2013 kl. 06:43
Har läst och kan bara instämma i olika kommentarerna. Har också blivit uppringd av försäljare , inte trevlig. Nu får jag fakturor. Har varit i kontakt med polis, svensk handel m fl som rek att bestrida fakturorna och återsända dem (spara en kopia). Jag har också gjort polisanmälan!

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

Anonym 2
14 december 2012 kl. 22:02
Bolagskonsulterna är bedragare på hög nivå. Googla Patrick Forsgren som är en av figurerna bakom allt så får ni se vad han är för en människa. Dömd till två års fängelse och fortsätter hålla på. Vi har också blivit utsatta för dessa idioter. Stor utredning på gång hos polisen så jag hoppas att dom får vad dom förtjänar.

Bolagskonsulterna.se
19 december 2012 kl. 01:14
Hej Anonym 2

När avtalet tecknades med ovan nämnda bolag så fanns det ingen misstanke om att det fanns något bedrägligt bakom. Som med alla våra samarbetspartners gällande reskontraservice så kontrollerar vi att de inte finns med på svenskhandels varningslista, att de defakto säljer en produkt och att de innehar F-skatt och är momsregistrerade.
Att det sedan kom in bestridande gjorde att vi sa upp avtalet i förtid och arbetar sedan november inte längre med detta bolag.

Vad gällande våra medarbetare så har domen Ni refererar till inte vunnit laga kraft utan är överklagad och skall därför lämnas därhän.

Vi välkomnar en polisutredning.

Anonym 2
7 januari 2013 kl. 00:04
Nej det är klart ditt jävla pucko från Bolagskonsulterna att när man blir tagen med Metamfetamin så är man oskyldig.

Biörn Bladh
10 december 2012 kl. 18:39
Har också fått en faktura från dom trots att aldrig något beställts. Bestred den och hotade med polisanmälning. Trots detta så framhärdar dom och tjatar om att man måste säga upp abbonemanget vilket kostar 4374:- ink moms. Detta skedde i början på September. Hörde inget av dom och trodde allt var frid och fröjd. Så i mitten på Oktober ringer dom igen och tjatar jag lägger dock hela tiden på anser att jag skall få slippa trakasseras av sånt avskum.
Sen inte ett ljud tills idag. Ett brev från Grind Finans AB med inkassokrav. F-n va trött man blir. Måste invända mot detta inom 8 dagar från 7 dec. Jo ja man skickar ju förstås med ett fredagsdatum i ”julstöket” för att försöka luras och skrämmas så dom 8 dagarna ”försvinner” så fort som möjligt.
Har kollat upp dessa ”pajasbolag” som alla verkar vara registrerade i år. Sen det mest otroliga, så tycks dom inte ha tillstånd till näringsverksamhet, åtminstone inte alla (det är ju en riktig soppa totalt)
Grind Finans AB sysslar med design och byggnadssnickeri och har absolut inget tillstånd att syssla med inkassoverksamhet. Storebror till Gring Finans tecknare sitter i ett bolag som tecknaren till bolagsplatsen står för. Riktiga superlurendrejare man fått på halsen. Totalt oseriösa minst sagt och väldigt påstridiga. Hur straffar man sådana här idioter som bara ställer till elände för folk? Hoppas dom sover dåligt iaf…
Nu blir det nog polisanmälan sen kanske man skall skicka en faktura till dom för ”sveda och värk” och extra jobb med detta skit.
Ge aldrig upp!
/Biörn

Sverker Brünell
26 november 2012 kl. 14:54
Blev kontaktad av dem i dag. Det lät som ett företag jag har avtal med och de påstod att det var en förnyelse av mitt avtal. Jag frågade om de representerade detta företag, med svaret: ”De är antagligen bluffföretag”. Annonseringen skulle ”fortsätta”. När jag kollade var det naturligtvis bluff och de har nu lagt upp en sida om mitt företag. Deras tidigare uppgifter var från 2007, vilket bara det var skumt med tanke på att jag enligt dem var kund där. Tyvärr, för deras del, har de kopierat texten från min hemsida och jag kommer att anmäla dem för intrång i upphovsrätt.

Susanne
13 november 2012 kl. 08:58
Har blivit uppringd av en väldigt jobbig försäljare som pratade om min bonus på 500kr som kunde dras av på fakturan som var på nästan 6000kr. När jag bestred mitt påstådda avtal sa han att jag kunde riva fakturan om jag inte kände till det, verkligen seriöst. Borde bestraffas med fängelse såna som ringer och lurar folk på det viset. Ringer från mob nr: 070-8193272

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

rolf
31 oktober 2012 kl. 15:24
väloljade mancett skurkar som tvingar på en saker som inte behövs.Tvingar på en nån bolagsregister för ett företag som är nedlagt för tiotalet år sedan vem faan har glädje eller intresse av det.Blir hotfulla när man kontaktar dem pr telefon hotar med utmätning o kronofogde o allmänt otrevliga. Antagligen ett gäng små skitstövlar som inte ens vågar gå ut o pissa sen det blivit mörkt.Säger som Emil stryp dom små jävlarna vad göra med dom alla bra tips mottages tacksamt

Sverre Sjölander
10 oktober 2012 kl. 10:19
Jag har just blivit kontaktad av Bolagsbasen, som jag aldrig hört talas om. Vad gör man, skall man bara ge fan i fakturan? Detta är nytt för mig. En firma ringde,och sade att de kan skydda mig från detta. Jag sade ja och betalade. De heter Boomerang, (man borde ju blivit misstänksam bara av det). Nu svarar de inte på mejl, så där blev man väl blåst. Eller har någon hört talas om dem? Kontakta mig gärna.
Aldrig mer ett ja på telefon,
Sverre

fd säljare
29 september 2012 kl. 02:50
Hej,Jag förstår om man är arg och förbannad över telefon försäljare.Det hjälper inte och skrika och gapa eller liknande för att bli av med dom.Tipset är: lyssna vad dom säger, svara vänligt nej tack och säg ha en bra dag ( med trevlig ton) då lovar jag att det hjälper.Som säljare strävar man efter en budget som är väldigt svår och nå.En chef som är ett pucko.Ger man en säljare lite harmoni så kommer dom inte ringa upp igenHa en underbar kväll

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

Kajan
26 september 2012 kl. 01:26
Dessutom är inte detta ett forum för att någon med hybris ska sätta sig över bevisligen intelligenta människor…de driver företag. De som företräder blufföretag har manus att gå efter, de tänker inte själva, någon har skrivit detta manus och uppmanar telefonförsäljarna att fånga kunder till vilket pris som helst. Verkar de smarta om de skriker och är otrevliga när de ska skaffa kunder ? Snarare långt under normalbegåvning snarare!

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

Kajan
25 september 2012 kl. 23:48
Nej du ”din mamma”, där har du fel. Jag har aldrig gått på dessa löjligt genomskinliga knep. Så somna om du.

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

Anonym
25 september 2012 kl. 15:09
070 978 84 43 är också ett nummer som ringer därifrån och försöker lura på en saker och ting!

Marianne Korn
24 september 2012 kl. 13:29
P.g.a vilseledande telesamtal och faktura Nr: 5081271657 bestrider jag densamma.
Har även polisanmält Bolagsbasen, Malmö d 24/9n 2012

Leonora
20 september 2012 kl. 18:18
Jag har blivit uppringd av försäljare som påstod sig vara från lokaldelen.se,,, Han sade att jag har avtal med dem for ett år sedan och det är lopande avtal att jag måste betala 8900kr men om jag går med på 3månaders avtal som kostar 1999kr och jag har rabatt på 500kr så för jag betalar 1499kr,, jag var så ledsen och fortvitlad att jag har tackat JA på avtalalet,,, men jag ringde till lokaldelen.se och dem sade att jag har inte avtal med dem

idag kom räkningar från BOLAGSBASEN 1499 plus moms så det blir 1874kr..

jag har anmält detta till policen och policen sade att jag ska inte betala detta för jag har blivite lurad och hotat!

hoppas att de inte lurar folk på detta sättet,, var ärligt med deras företag..tack!

roos
18 september 2012 kl. 11:19
Jag fick en faktura fr Bolagsbase och fakturan går till JPA Nordic AB UNÄ org. 556819-7353
som ägentligen är en företag som ska sälja garageportar och glasdörrar.
Men betala ska man den till Copeland& Partners,jönköping.Telef. till den som ringde är 0733735672.
Alltså är det tre företag som är inblandade på en och samma faktur.
Jag blev likadant lurad av telefonförsäljaren som övertygade mig att vi har en avtal sedan tidigare.Och för att uppsäga det måste han spela in vårt telef. samtal.
Har ringt till de två gånger och blivit utskäld att de har rätt och man kan inte överklaga fakturan,de ska inte makulera den och hur vågar jag överhuvudtaget ringa och klaga.Har även mailat tillbaka fakturan,överstrykt den och skrev på att jag inte har beställt någonting och att den är anmäld till Svenska Handel.Men de ger sig inte.
Vad ska man göra mer då?

Anonym
17 september 2012 kl. 11:15
Blev precis uppringd av 0708193272 – den presenterade sig att han var från Svenska Bolagsbasen. Han ville att jag skulle förnya att jag låg med – jag sa att jag ligger inte med någonstans som heter så… han gav sig inte och pushade hela tiden på att nä, men då ligger du kvar i tolv månader till, nä, sa jag jag ligger inte med någonstans som kostar något och har jag anslutit mig fick han minsann bevisa det, då tyckte han att jag skulle bevisa motsatsen – WHAT??? Samtalet slutade i skrik där han skriker och tydligt vill ha sista ordet att jag skall vara kvar i 12 månader – jag skrek högre att det var inte så och att jag inte var med någonstans.
Koppla till chefer och ekonomi ville han heller inte – riktigt otrevligt och otäckt. Vad är detta för svin?

Kajan
1 september 2012 kl. 18:33
Du ”din mamma”. Stava rätt innan du påstår att andra är korkade. Du är naturligtvis en av bluffarsvinen. Du är så intelligensbefriad att du uttalar dig här på det sättet och inbillar dig att ingen förstår det! Oj oj, stackars dumma snorunge ????

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

din mamma
18 september 2012 kl. 09:59
Bra skrivet. de har mycket med telefonsäljarna och göra. Du borde komma med något som har med något och göra. Sitta och kalla folk för snorunge? är det det bästa du kan komma med?

Men som jag sa innan så är du väl en utav dem som blivit lurade av dessa ”snorungar ” som är smartare än dig och lyckats bazz dig i götten! ????

Täpp igen dina ”åsikter” och spela tv-spel eller något.

Kajan
1 september 2012 kl. 18:17
Den där morsan kastar sten i glashus… Stava rätt innan du påstår att andra är korkade. Du är naturligtvis en av bluffarsvinen och tror att du är smartare än alla andra. Det är fel förstår du lille vän, man är riktigt intelligensbefriad om man går med på att ringa och lura folk på det sättet! Snyt dig snorunge ????

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

akl
23 augusti 2012 kl. 15:33
Är också usatt av deras utpressning, nu senast om jag inte önskar 1 år, för han har fått indikationer om att vi inte är intresserad, gäller en handikapporganisation, vi behöver inte finnas överst på Googels etc. de ville hjälpa oss, betala för 3 mån sedan ska de inte ringa mig alls, och det ska upphöra automatiskt, ingen uppsägning. Jag kände mig tvungen godkänna 3 mån mot 1 år, dum som jag var sa jag ju ja, får se nu hur det går sedan, jg tror ändå inte att de ger sig. jag är ju sjuk själv därför tillhör jag föreningen, så jag orkar inte med dem. Jag tror att detta är samma skit Kastofon Media AB / Öresund, tycks minnas att även den personen heter Simon just nu ringde en Alex jag la bara på han testade 4 ggr minst , Som Öresund gänget har jag polisanmält flera ggr och bestridit fakturan, då byter de företagsnamn och provar igen, de ska nog bara ha in pengarna verkar det som, man är jä… less, jag blir så lessen, då de inte kan höra vad man säger etc. Vad ska vi göra mot detta elände?
Media…

vill vara anonym
15 augusti 2012 kl. 22:46
tycker att alt verkar som ett raffinerat sätt av utpressning dom ska ha betalt oavsett. så jag tror att det går att komma åt dem på något sätt. frågan är inte om för det går men om hur man ska lägga upp det. efter som dom mixtra och trixa med inspelningarna så kan man gärna vittna lite falskt mot dom och ge igen med samma myt. kan man trycka dit någon av typerna på bolagsbasen ska man ta chansen oavsett situation skulle någon av dom som jobbar åt bolagsbasen ligga blödande på gatan gå bara förbi. det här förbannade bolaget ska krossas som de löss de är.

Vill vara anonym4
18 augusti 2012 kl. 13:04
Genom att dom är hotfulla när de ringer så tror jag att det går att komma åt dom. För dom verkar lite korkade när dom uppger var dom ringer i från. Det är bara att komma på hur man ska göra anmälan. Sedan undrar jag om det är fler än jag som fått konstiga samtal från företag som uppger sig jobba mot bluff bolag.

Förenade Bolag
Förenade Bolag
20 augusti 2012 kl. 09:21
Hej!
Det finns en hel del tvivelaktiga rådgivningstjänster som säger sig arbeta mot bluffbolag men är verksamma misstänkt nära nyckelpersoner från varningslistade företag, eller till och med sköts från andra länder som t ex Thailand. Är du osäker på om den som ringer erbjuder en seriös tjänst är det klokast att avstå.

Vill vara anonym4
20 augusti 2012 kl. 17:01
Avstår alltid sådana erbjudande och har ibland en misstanke att det är samma folk som ligger bakom kanske ibland ett sätt för bluffarna att sopa igen spåren efter sig. Kan min misstanke vara rätt tycker det är lite misstänkt om man har problem med ett
Bluffbolag och så ringer ett par sådana bolag efter varandra och dom är om möjligt ännu jobbigare att bli av med ringer 5-6 gånger efter dom fått luren i örat och ett dra åt hv. Har haft mycket erfarenhet av att bli av med försäljare tidigare och då har det varit lätt för förut var dom åtminstånde trevliga när de ringde i år verkar dom ha ändrat stil och vara värre och ha en obehagligare stil och inte lika lätt att bli av med. Det bolag som varit obehagligast är bb. Är jag ensam att tycka det?
Ser rött varje gång en försäljare ringer. Är glad åt att det ev är på väg att bli ändringar så att det inte räcker med en ljudupptagning. Då komet man åt endel av det
Som pågår.

Jörn Brönmar
13 augusti 2012 kl. 17:05
Har precis blivit kontaktad av dem på samma sätt som ovan. Bad honom att dra åt helvete och att jag skall polis anmäla honom om han fortsätter

Okänd
11 augusti 2012 kl. 09:02
Kan man inte komma åt dom enskilda försäljarna på något juridiskt sätt. Eller är de packet helt skyddade. Personligen tycker jag att det borde vara skottpengar på telefonförsäljare. Dom är enbart skadedjur.

din mamma
24 augusti 2012 kl. 16:25
Utan dem går inte detta land runt. Ett företag har bara utgifter förutom säljavdelningen som gör att företagen går runt.

Bd
27 augusti 2012 kl. 15:27
Seriösa bolag får detta land att gå runt inte skurk bolag som bolagsbasen m.m.
De är bara pack och parasiter och tillför inte ett skit till landet.

din mamma
30 augusti 2012 kl. 15:00
de tillför mer än vad du och alla som sitter och gråter på internet gör. Tacka NEJ nästa gång och var inte så jävla lättlurade. Skyll er själva. Ert problem är att säljarna är smartare än er. ALSÅ TACKA NEJ NÄSTA GÅNG. N.E.J

Hoppas era små hjärnor har fattat det nu.

En gång till för säkerhetens skull : N.E.J

Okänd
11 augusti 2012 kl. 06:27
Krossa dom jävlarna. Kan man inte stämma den enskilde för säljaren i fråga separat för jag antar att det är en och samma som de festa råkat ut för. Eller är han helt skyddad juridiskt?

anonym
10 augusti 2012 kl. 11:52
har någon tänkt på att försöka kontakta google och verkligen kolla upp om dom ringer för deras räkning. google borde vara intreserade av att skydda sitt varumärke från skojare.
att försöka kontakta google verkar inte vara det lättaste då det verkar som om det måste göras på engelska och det är inte det lättaste om man inte är bra på språket.

Anonym
10 augusti 2012 kl. 06:34
Mycket aggressiv försäljare lurade mig att det var frågan om ett avslut. Men svinet gjorde en beställning.

Renee
7 augusti 2012 kl. 10:08
Idag ringde Byggbasen för att de fått
Indikationer på att vi skulle ta bort
Vårt firmanamn. Mycket aggressiv säljare
Sen skrek hon åt mig att jag då tackat
ja.
Nr som ringde 070 811 5317.

Peter Färe
13 augusti 2012 kl. 15:13
Vi (Byggbasen.com) har inget sådant telefonnummer och vi arbetar inte på det sätt Renee beskriver.
Antingen har Renee hört fel eller också har ”säljaren” ljugit.

Cathrine
6 augusti 2012 kl. 21:59
som pia sa i sin kommentar , tror samma sak .. kastofon har skickat oss bluff faktura tidigare och nu fick vi en fr bolagsbasen .. dom er polisanm nu och fakturan a 3811 kr bestriden .. tji fick dom -inga pengar samt en polisanm .. men fruktansvart otrevliga manniskor som terrar och hotsamma blir dom med … hotar med kronofogden jag svarade ser fram mot att treffas i tingsretten . hejda

annicka
1 augusti 2012 kl. 10:56
Nu ringde de igen!
Denna gång blev jag arg och killen i andra änden hade mage att käfta emot!?!
Jag sa åt honom att vi har verkligen inte godkänt att våra uppgifter är med och han säger att vi visst har det.
Suck!

Har återigen mailat dem och bett dem ta bort oss och om de ringer igen har jag hotat med polisanmälan för trakasserier!

Ingo
31 juli 2012 kl. 17:41
Ringer dessa gangsters fortfarande o påstår att man har en katalog på google, det är märkligt att polisen inte kan spåra o sätta dit dom. denna gång skulle jag betala drygt 5.000:- bara. Skäms på er snoroxar.

anders yttergren
25 juli 2012 kl. 11:05
fick ett telefonsamtal från svenska bolagsbasen där de sa samma saker som jag kan läsa i övriga samtal här på denna sida.
Jag ifrågasatte hur mina uppgifter kunde finnas med där eftersom jag aldrig har betalat något till dem.
Det visste han inte men att jag fanns med var det inget tvivel om, enligt han.
Jag sa att jag inte ville ha någon faktura.
Vi får väl se vad som händer. Kommer det en faktura blir det polisanmälan igen.

annicka
19 juli 2012 kl. 09:50
Nr 0708363079 ringde hit och sa att vi var med i deras bas med våra uppgifter varpå jag ifrågasatte vart de hade fått de uppgifterna ifrån för vi har inte godkänt det.
De köpte 1,5milj företagsuppgifter av SCB.
Jag sa att vi inte ska vara med, varpå han sa att vi redan var med…
Jag sa att jag tänker inte betala några fakturor och att de ska ta bort oss.

Hoppas verkligen att jag slipper få faktura!

Kalle Adolfsson
18 juli 2012 kl. 16:51
Hej Jag har blivit uppringd av bolagsbasen om att jag skall förnya mitt medlemsskap. när jag inte ville för jag viste att jag inte teknat något avtal med dom så skulle han spela in att jag skulle säga upp mitt medlemsskap. blev iriterad o kastade luren i örat på försäljaren. Han ringer fortfarande o tjatar fast jag lägger på luren var gång han ringer. vet inte hur man spärrar nummer i min telefon. Så om någon har någon ide tar jag gärna emot dom hur jag spärrar eller blir av med dom.
H
Kalle

micke
16 juli 2012 kl. 17:31
fick ett samtal idag från 072-1868573 och de sa att de ringde från bolagsbasen
och jag hade sagt upp alla mina annonseringar på google
jag frågade var han hade fått det ifrån
och att han kunde skicka ett mail till mig om detta. men han sa att dom skötte allt via telefon, och då sa jag och jag sköter inget mer än kunder vi telefon och besök
sen la jag på luren
nu hamnar även det telefonnummret på min lista i tru caller kanon bra app
lägg alla spärrade nummer där och slipp företaget sen
kommer även uppdateringar från andra drabbade så om man vill kan man lägga till dessa till sin egen lista så slipper man bluff företaget innan de ens har ring
den appen köstar bara SJU KRONOR och den är guld värd skulle kunna utan vidare betala 700 kr för den. för nu kan jag jobba ifred. tidigare så kunde jag bli avbruten i mitt arbete 5- 10 ggr om dagen.
tack och hej leverpastej
hälsningar mickes elservice i hässleholm

Carina
5 juli 2012 kl. 14:20
Fruktansvärt att det finns sådana personer som gör att man inte kan lita på någon. Det dom kan är att lura seriösa företag

Pia
4 juli 2012 kl. 22:54
…eller Kastofon Media AB / Öresund
Media… Precis samma tillvägagångssätt.

Ring Förenade Bolag