Bizzno AB (Arkiverad)

Bizzno AB (Arkiverad)
Senast ändrad: 19 mars 2013
Tillagd datum: 2013-03-19
Företagets namn: Bizzno AB (Arkiverad)
Företaget bakom: Bizzno AB
Org.nummer: 556904-3549
Telefonnummer:
Bankgiro: 639-8770
Plusgiro:
Övriga betaluppgifter:
Hemsida: https://bizzno.se

Representerar du företaget och anser att varningen är felaktig? Klicka här

I över 20 år har Förenade Bolag
publicerat varningar för olika typer
av fakturabedrägerier och är
experter inom området.
Behöver ni hjälp med en
bluffaktura?
Kontakta oss:
tel: 020 503 503
[email protected]

Allmänt om företaget

Bizzno AB

  • Säljaren inleder samtalet med att en specifik person försöker kapa din hemsida (domän, exempelvis bygghuset.se)
  • För att skydda dig mot kapningen borde du enligt säljaren reservera ditt namn med flera olika toppdomäner, exempelvis bygghuset.com, bygghuset.nu, .net, .org, .eu.
  • Om du tackar ja köper du nya domäner, och dessutom 10 år per domän. Fakturorna hamnar på kring 10 000 – 12 000 kronor exkl moms.
  • Något faktiskt hot existerar dock inte – säljaren ljuger alltså inledningsvis.
  • Ibland används tyngre metoder, som att ditt företag kommer kapas av porrsidor eller liknande om du inte säkrar upp fler toppdomäner.

Hur sannolikt är det?

  • Oklarheter kring registrerade varumärken och domäner/hemsidesadresser är reell rent generellt, men vad man bör fundera över är hur sannolikt det är att en annan aktör, utländsk eller inte, skulle vara intresserad av just din domän. I fallet porrsidor är det helt otänkbart att man har nytta av den typen av adresser som mindre företag har.

Vad händer om någon registrerar mitt domännamn som jag anser mig ha rätt till?

  • Om det gäller en .se-adress kan du ansöka om ett tvistlösningsförfarande. För mer information om ATF för .se-domäner, läs på IIS.SE. I övriga fall är det mer komplicerat och man bör se till bland annat vilka klasser det registrerade varumärket faller under.

Mer om Bizzno AB

  • Bizzno har fakturerat för andra produkter, bland annat en internetbaserad ISO-katalog vid namn isonytt.se.
Företag/Produkt till Varningsarkivet den 26 februari 2020

Bildalbum

(Klicka på bilderna för att visa dem i full storlek)

Besökares kommentarer

Inläggen nedan är skrivna av besökare på forenadebolag.se och reflekterar inte verksamheten Förenade Bolags åsikter, undantaget officiella kommentarer.

Kommentera själv i fältet för nya kommentarer längre ned på sidan.

Visa/Dölj äldre kommentarer

Klicka i fältet nedan för att visa eller dölja äldre kommentarer och inlägg.

Visa äldre kommentarer (före 2020-04-01)
Arg
13 februari 2014 kl. 00:12
Jag bevisade min poäng och avstår från att nyregistera ett antal bizzno-domäner… men behåller några stycken som försäkring för framtiden även om de inte verkar vara aktiva längre.

Jag vill dock tipsa alla som blir uppringda av sådana här företag om hur man kan kriga mot dem. Ta reda på vad företaget har för webbaddress, be dem ringa upp om några dagar igen, undertiden; kolla på t ex binero.se om en bizzno.nu; bizzno.com; bizzno.net är lediga. I så fall, köp deras jävla domäner och invänta glatt nästa telefonsamtal. ????

Vem som står bakom företaget finns på nätet… det är bara att googla. Eller testa allabolag.se t ex.

Be någon datorkunnig i släkten/vänkretsen att ringa numret på fakturan och fråga vad fan de håller på med. Om de, som är min erfarenhet av fallet bizzno, verkar försöka spela in ett samtal där du ”bekräftar en beställning”, lägg på, ring upp igen och börja om från början. Trägen vinner.

Alla IT-proffs hatar sådana skojare. Be ett IT-proffs göra livet surt för dem ????

Arg
31 oktober 2013 kl. 00:01
En närstående blev i ett stressat ögonblick lurad…
Men, det där Clairvoyanta skyddet mot i framtiden närstående domännamn-kapningar, om de tillämpat det själva, hade inte jag ägt tiotalet bizzno-domäner idag. Amatörer! Dilettanter!

Micke
25 april 2013 kl. 12:56
Samma sak här.Bizzno har inte levererat några domäner utan registrerat dem i sitt eget namn. Har gett dem mång chanser att leverera utan resultat. Gjorde polisanmälan i dag.

Kommentar gjord genom Förenade Bolags iPhone-app

Niclas
20 mars 2013 kl. 20:48
Blev uppringd av Bizzno AB, som sa att domänen höll på att bli kapat av en namngiven person. Tyckte det lät konstigt men jag fick prata med ”Chefen”, som sa att för endast 195 kr om året, dock i tio år, så var problemet löst. Fick en räkning på 12000. Jag bestred och polisanmälde dessa kackerlackor. Jag verkligen avskyr allt vad telefonförsäljning innebär. Snart blir det komradio.

Lisa
2 april 2013 kl. 11:42
Jodå vårt företag har råkat ut för samma sak.Vi fick också veta att det ”bara” kostade 195 kronor och tänkte att det kunde vara värt det. Den 21 mars kom det en faktura på 17 063 kronor!
Vi har bestridit fakturan vilket förhindrar dem att lämna fakturan vidare till inkasso. Idag kommer vi dessutom att polisanmäla företaget.
Hoppas att många skriver här för att varna andra för denna typ av lurendrejeri
Lisa

Eva Lundin
20 mars 2013 kl. 17:19
Blev uppringd av en person från Bizzno AB som sa att en person hade registrerat ett bolag med samma namn som vårt företag och att det antagligen var en porrsida som man skulle komma till när man sökte till vår hemsida. Vi skulle kunna spärra detta genom att betala 195 kr i 10 år.
Jag var tveksam men tyckte att 195kr kunde vara ok för att slippa intrånget.
Döm om min förvåning när det idag 20 mars dök upp en faktura från detta Bizzno AB på 19500kr och att den gällde 9 olika domäner på vårt företagsnamn a´1950 kr styck.Hur klara sig ur detta lurendrejeri?

Ring Förenade Bolag