Varning: Bluffsamtal

Förenade Bolag har fått in flera rapporter från företagare som har blivit uppringda av en man som talar om att han ringer från Alektum Inkasso.
Samtalet kommer inte från Alektum Group, de varnar för samtalen på sin hemsida.

Enligt uppringaren finns det obetalda fakturor som gäller köp av dator från Elgiganten. Datorn ska levereras till Vårberg. Han vill informera om att fakturan finns och få bekräftat att en beställning inte är gjord. Han talar också om att det uppringda företaget förmodligen blivit ID-kapade.

 

Om den kontaktade företagaren inte avslutar samtalet kopplar uppringaren vidare till ”bankens säkerhetsavdelning”. Där får företagaren information om att det gjorts utlandsbetalningar till utlandet, och uppmanas att använda sitt bankID. Detta enligt Polisen Väst – bedrägeri.

De företagare som istället avslutat samtalet och själv kontrollerat med sin bank har fått helt annan information. Det finns inte någon misstänkt aktivitet på företagskontot.

Kom ihåg att aldrig logga in med bankID på uppmaning av någon annan. Vare sig inkassobolag eller banker kontaktar sina kunder på detta sätt.

Om du blivit kontaktad – återkoppla till oss på tel: 020-503 503 eller e-post: [email protected]

Ring Förenade Bolag