Nytt elavtal?

När elpriserna rusar är det många som ser över sina elavtal för att få kontroll över kostnaderna. Men som alltid vid avtalstecknande är det mycket man ska se upp med och det är viktigt att vara noggrann. Det finns många fallgropar på vägen.

Många elbolag ringer runt för att försöka hitta nya kunder. Som alltid när det handlar om telefonförsäljning är det viktigt att vara uppmärksam både på vem det är som ringer och vad ett eventuellt avtal skulle innebära. Funderar du på att byta elleverantör är det viktigt att vara väl förberedd. Kontrollera vad har du för avtal idag, om du har bindningstid på ditt nuvarande avtal och vad som händer om du bryter avtalet.

Läs igenom avtalet
Numera är det vanligt att man tecknar avtal digitalt och signerar med hjälp av BankID. Avtalet kan då komma antingen via epost eller sms. Avtalet man får ska överensstämma med vad säljaren har sagt

per telefon, men så är det inte alltid. Se till att du har tid att läsa igenom avtalet och låt inte säljaren stressa dig till att signera innan du är säker på vad avtalet innebär. Gå igenom avtalet och jämför med vad säljaren har sagt.

  • Vilket bolag representerar säljaren?
  • Finns det några ytterligare kostnader i avtalet, exempelvis depositionsavgift, som inte nämnts i samtalet?
  • Stämmer priset i avtalet med vad säljaren har sagt och gäller det priset den zon du bor i?
  • Vilken bindningstid har avtalet?

Jämför olika avtal
Har du fått ett avtalsförslag kan det vara en bra idé att jämföra med andra bolag. Kanske finns det ett annat bolag som passar dig bättre? Att lägga lite extra tid innan du bestämmer dig kan spara dig mycket i framtiden.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag