E-signering allt vanligare – var uppmärksam

Nästan alla företagare blir uppringda av telefonförsäljare som vill att du som företagare ska teckna avtal för olika tjänster. Ett vanligt tillvägagångssätt var att det muntliga avtalet bekräftats i en ljudfil, men under de senaste åren har det blivit vanligare att säljaren vill att avtalet bekräftas genom en e-signering.

Avtalet skickas då till dig via sms eller e-post för signering. Signeringen görs ofta med hjälp av e-legitimation, men det kan även handla om en bekräftelse via sms.

Det är mycket viktigt att inte låta sig stressas att teckna ett avtal.
När du har fått avtalet skickat till dig, avsluta samtalet och ta dig tid att läsa igenom hela avtalet innan du signerar. Kontrollera att avtalet är skickat från rätt part och framför allt, att det har samma innehåll som säljaren har lovat. Har säljaren sagt att du haft avtal med dem tidigare, kontrollera att det stämmer.

Kom ihåg att det som står i avtalet godkänns av dig vid din signering, även om säljaren sa något annat i samtalet med dig

 

Efter att i 20 år ha kartlagt blufföretag och deras metoder vet vi på Förenade Bolag vad vi ska titta efter för att snabbt kunna publicera nya varningar med hjälp av de uppgifter vi får in av våra kunder. Med hjälp av den information vi får in från er kan vi se till att andra företagare blir varnade. Tillsammans hjälps vi åt för att stoppa bluffakturorna!

Ring Förenade Bolag