Säljarens enkla lögner – någon försöker kapa din hemsida

Någon försöker registrera och kapa din hemsida…

Nej. Det här är vad man kallar för ”domänskojeri”. Säljaren hävdar att man ”kan se att en kund vill köpa en domän som liknar den du har registrerat”. Exempelvis om du har dittforetag.se så vill någon alltså registrera eller kapa den som dittforetag.com eller dittforetag.nu.

För det första har inga utomstående någon möjlighet att se detta. För det andra, om du tackar ja, så kommer du att betala för domäner till säljaren, och riskerar att betala alldeles för mycket för någonting som du egentligen inte ens behövde köpa.

 

Det är inte farligt, ingen håller på att kapa eller hacka er sida, och om du köper domänerna av säljaren så är väl största risken att du köper för många toppdomän ( .eu .nu .se .com .org osv) till ett för högt pris (jämfört med om du registrerar dem själv hos en oberoende aktör).

Det här är bara ett sätt för säljaren att motivera dig som kund att verkligen teckna den här ordern och köpa domännamnen av honom, just nu, till det här höga priset – det har ingenting att göra med att ert företag skulle vara utsatt för någon attack.

Exempelvis har vi bilhuset.org och bilhuset.com, som är två olika bilhandlare i två olika städer, men inte är det frågan om någon kapning eller hackning för det.

Om en säljare ringer om att någon vill ”kapa din hemsida”, notera vilket telefonnummer de ringer ifrån och tacka nej.
Tipsa sedan oss på Förenade Bolag om händelsen.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag