Att lära sig säga nej

Historier ur verkligheten – Att lära sig säga nej

Bluffakturor kommer i olika former och ofta handlar det om att man har blivit lurad in i ett avtal. Sten är en av dem som har blivit lurad många gånger och redan 2010 kontaktade Sten Förenade Bolag första gången. Men nu har han lärt sig säga nej.

Sten är hantverkare och jobbar ofta ensam. Han är beroende av att hela tiden få in nya kunder och när telefonen ringer måste han svara. Det gör att han också ofta har pratat med säljare som presenterar nya tjänster. Ofta har det handlat om olika sätt att synas – och i en bransch med stor konkurrens är det ju alltid viktigt att visa att man finns.

Säljarna som ringde fick ofta tag på Sten när han jobbade och inte kunde ha fullt fokus på vad de var för tjänst de ringde ifrån och vad de kunde hjälpa honom med. Gång på gång fick han hem fakturor för införande i olika katalogtjänster, där han uppfattat att han pratat med någon av de stora aktörerna Eniro eller Hitta. När fakturan kom visade det sig allt som oftast att han varit i kontakt med någon av de mindre katalogerna som var väldigt aktiva fram till för ett par år sedan.

Så småningom kom Sten i kontakt med Förenade Bolag som då kunde gå in och hjälpa honom med att reda ut vad som hänt. Gång på gång bestreds fakturor och orderunderlaget, som nästan alltid bestod av ljudfiler, gicks igenom.
Med den kunskap som finns hos Förenade Bolag kunde Sten få hjälp med att veta vilka fakturor han borde betala då underlaget till dem var korrekt och vilka fakturor som skulle fortsätta bestridas.

 

 

Förutom den konkreta hjälpen med att bestrida fakturor kunde Förenade Bolag också ge Sten stöd i hur han skulle hantera de försäljare som ringde honom. Det gjorde att han så småningom lärde sig att säga nej till säljarna som ringde. Han kunde genomskåda vad det var för tjänst som erbjöds, och när han var osäker såg han till att kontakta Förenade Bolag innan han bestämde sig för om det var ett erbjudande han vill ha.

Genom att utnyttja Förenade Bolags tjänster är det nu flera år sedan Sten senast blev lurad in i ett avtal och ännu längre sedan han senast betalade en bluffaktura.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss och varna andra

Ring Förenade Bolag