Uppdrag Granskning och Sverigefakturorna del 2

Idag sänds andra delen av Uppdrag Gransknings inslag Sverigefakturorna.

I kväll sänds den andra delen av Uppdrag Gransknings Sverigefakturorna. Inslaget spelar upp en ljudfil från Förenade Bolag som avslöjar hur säljarnas manus var konstruerat. Inslaget visar också att Förenade Bolags Varningslista är den enda i landet som publicerat och relationskopplat samtliga aktiva bolag i koncernen som angrep inte bara offentliga verksamheter utan orsakade även näringslivet stor skada.


Titta på inslaget här

I den första delen av Uppdrag Gransknings Sverigefakturorna avslöjades bland annat med hjälp av Förenade Bolags underlag att kommuner, myndigheter och övriga offentliga verksamheter betalat 88 miljoner kronor till varningslistade bolag. Framförallt fokuserade inslaget på bolag som sålde diverse förbrukningsvaror som rengöringsmedel, issmältningsmedel, skrivartoners och lysrör.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag