Transportverket – undvik beställningar

Transportverket.com är närbesläktat andra varningslistade, konsumentinriktade verksamheter.

Först ut i landet varnar vi nu för Transportverket, ännu en i raden av konsumentinriktade ”myndighetsliknande” tjänster.

Genom att lägga ut annonser på Google vid sökningar på exempelvis ”Körkortsbevis” lotsas du in i en betalportal där du får köpa loss de handlingar du behöver. Problemet är att tjänsterna och handlingarna i själva verket är kostnadsfria och du betalar  till en oseriös aktör, inte till en svensk myndighet.

Gällande den föregående, närbesläktade verksamheten Trafikenheten eller Trafikenheten.se stämdes mannen (D.R) bakom sidan av KO (Konsumentombudsmannen) i Patent- och Marknadsdomstolen. Huvudmannen har inte hörts och domstolen har 2018-05-16 lämnat ett interimistiskt beslut som bland annat vitesförelägger mannen om inte verksamheten upphör . Eftersom den här nya domänen är registrerad anonymt går det denna gång inte synligt att se vem som ligger bakom sidan Transportverket.

Vänd dig direkt till Transportstyrelsen för fordonsrelaterade frågor eller behov.

Transportverket

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag