Trafikenheten – risk för förväxling

Du beställer handlingar mot en avgift – som egentligen är kostnadsfria.

Varning för missförstånd. Trafikenheten är en hemsida som förmedlar handlingar från Transportstyrelsen. Upplägget är lätt att missförstå på grund av att de flesta besökare till trafikenheten.se kommer från AdWords-kampanjer, alltså betalda annonser i sökresultatet på Google.

När du Googlar på exempelvis ”registreringsbevis” visas en annons från Trafikenheten.se. Risken finns att du därifrån beställer och betalar för att få handlingar som i själva verket är kostnadsfria om de hämtas direkt från exempelvis Transportstyrelsen. Du bör inte betala för handlingar som är gratis.

Se exemplet nedan på hur annonser visas i sökresultaten:

Skärmdump på sökresultat från Google

Observera att detta är en konsumentvarning.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag