Skärpta straff i hovrätten

Hovrätten skärper straffen för de massutskick som gått från Uppsala riktat utomlands. 22 personer åtalades men enbart 6 fälldes i tingsrättens dom som senare överklagades.

Under 2014 gjorde Polisen en rutinkontroll på ett fordon i trafik i Uppsala. Detta skulle bli starten på utredningen kring olika varumärkesfakturor som adresserades till utlandet. Enbart 6 personer fälldes dock i tingsrätten av de 22 åtalade. I hovrättens dom skärps nu straffen. Av 22 åtalade fälls nu 19 personer och två utpekade huvudmän får ytterligare skärpta straff.

Förutom bedrägerirelaterade domar döms involverade till annan brottslighet som exempelvis olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, vapenbrott (bl a handeldvapen), penninghäleri och urkundsförfalskning.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag