Trygg Verksamhet – varningstecken

Nystartade Trygg Verksamhet säljer kvalitetsmärkning, annonsering och kreditupplysningar. Förenade Bolag ser dock oroväckande signaler.

Trygg Verksamhet säger sig ha utformat en kvalitetsmärkning för företag: ”Trygg Verksamhets logotyp visar tydligt och övertygande att just ditt företag är välskött och en tillförlitlig partner”  man skriver sedan ”… för att få använda vår kvalitetsmärkning krävs det att du som företagare uppfyller våra grundläggande krav” med hänvisning till en ansökningsprocess. Denna kvalitetsmärkning säljs även över telefon. Det finns dock förpublicerade annonser i portalen från bolag som inte tidigare varit i kontakt med Trygg Verksamhet. Underlaget är således förfalskat.

Personalen på Trygg Verksamhet beskrivs så här:
”Vår erfarna och kunniga personal brinner för att vägleda dig till trygga affärskontakter. Vi har goda relationer med seriösa företag i alla branscher som vi gärna förmedlar kontakt med.”

Stulna foton

Personalen – enligt Trygg Verksamhet

Det visar sig dock att personalen inte existerar. Eller, rättare sagt, de existerar… men samtliga är i själva verket anställda på en fastighetsbyrå i Australien:

Originalkorten

Originalkorten

 

Kontakta Förenade Bolag om du råkat ut för Trygg Verksamhet.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag