Svenska Bolagsbasen AB – Åtal väckt

Idag väcktes åtal för den huvudsakliga verksamhet som gick under namnet Svenska Bolagsbasen AB. Förenade Bolag var först ut i landet med att varna för verksamheten redan den 4 juli 2012 och har bistått Polisen med underlag i utredningen.

Bland de åtalade återfinns flera individer inblandade i andra varningslistade produkter och tjänster – många aktiva än idag. 

Grovt bedrägeri
Sex personer står åtalade för grovt bedrägeri genom Svenska Bolagsbasen AB mellan perioden 1 april 2012 – 31 maj 2013. Totalt rör åtalet 1260 målsäganden som yrkar på skadestånd om sammanlagt 4 140 309 kronor.  De sex individerna är åtalade för grovt bedrägeri varav tre av dem även för medhjälp till grovt bedrägeri

 
Ytterligare två personer är även inblandade i vad man bedömer som häleri.
 
För mer information om Svenska Bolagsbasen AB, klicka här.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag