Konsumentvarning: E-adressändring aktiva

Konsumentvarning: risk för missförstånd. Observera att denna nyhet rör konsument/privatperson.

E-Adressändring, eller e-adressandring.se, är starkt relaterat till uppmärksammade ”Min Adressändring”, innan dess ”Adressavisering” där beställare trodde sig registrera en gratis flyttanmälan av legitima Svensk Adressändring AB  – men istället fakturerades 495:- av mindre seriösa Sydmetod AB.

Så beskriver E-adressändring sina tjänster:
”Säker adressändring är en tjänst för personer som är folkbokförda i Sverige. Tjänsten innehåller ett utdrag av dina adressuppgifter i myndigheternas register. Du kan när som helst begära ut dina folkbokföringsuppgifter. Genom att använda Säker adressändring presenterar vi dina aktuella adressuppgifter som finns i folkbokföringsregistret. För att kunna ta del av dessa uppgifter behöver du kontakta vår kundtjänst.”

Det är alltså högst oklart vad tjänsten egentligen går ut på då utdrag ur folkbokföringsregistret är tillgängligt att göra för vem som helst, när som helst, kostnadsfritt.

Vidare anmärkningsvärt är att sidan för e-adressändring inte är färdigutvecklad och innehållet är felaktigt på flera ställen.

Företaget bakom E-adressändring enligt fakturan:
Adressenheten Sverige
Box 365, 114 79 Stockholm
Bankgiro: 249-8475

På hemsidan e-adressandring.se uppges följande adress:
”e-adressändrings registrator
Box 000, 000 00 Stockholm”

Adressenheten Sverige KB, organisationsnummer 969773-4128, är dock registrerat på Frejgatan 13 – som i bolagets uppgifter anges som ”Brevia 365, 114 79 Stockholm”.

e-adressandring
Bildexempel

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag