Flera dömda i porrhärvan

Igår, 2015-07-13, föll domen i Malmö Tingsrätt för de nationellt omskrivna porrskadeståndskraven, där privatpersoner anklagades för att ha laddat ner upphovsrättsskyddat material. Målet relaterades till förtal då flera individer hängdes ut publikt. Observera att denna nyhet i huvudsak rör konsument/privatperson.

Bland de dömda finns kopplingar till den kriminella grupperingen Original Gangsters.

Översikt på domarna
En person dömdes för Grovt förtal, Utpressning (grovt brott), Försök till utpressning (grovt brott), Grovt bokföringsbrott samt Brott mot personuppgiftslagen (grovt brott) till fängelse 2 år 6 månader, näringsförbud 5 år samt skadestånd.

En person dömdes för Medhjälp till grovt förtal, Medhjälp till utpressning (grovt brott), Medhjälp till försök till utpressning (grovt brott) samt Brott mot personuppgiftslagen (grovt brott) till fängelse 1 år samt skadestånd.

En person dömdes för Försök till utpressning, Penninghäleri, Bokföringsbrott samt Brott mot inkassolagen till Villkorlig dom, dagsböter, näringsförbud 3 år samt skadestånd.

En person dömdes för Utpressning samt Försök till utpressning till Villkorlig dom, dagsböter samt skadestånd.

En person dömdes för Utpressning (grovt brott), Försök till utpressning (grovt brott) samt Bokföringsbrott till fängelse 1 år 6 månader, näringsförbud 3 år samt skadestånd.

En person dömdes för Utpressning (grovt brott), Försök till utpressning (grovt brott), Bokföringsbrott samt Brott mot inkassolagen till fängelse 1 år 6 månader, 3 månaders näringsförbud samt skadestånd. 

porrskadestånd
Bildexempel

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag