Fällande hovrättsdomar 118 108

Hovrätten skärper straff i målet kring omskrivna 118 108.

De tre huvudmännen involverade i 118 108 Media Solutions dömdes till mellan 3 och 4,5 års fängelse för bland annat grovt bedrägeri och grovt skattebrott. Hovrätten skärper straffen till 5 år och 9 månader, 5 år samt 4 år och 3 månader.

Hovrätten har fällt även tre anställda för grovt bedrägeri: två av dem får 2 års fängelse och den tredje 1 år och 6 månader. Utöver dessa döms ytterligare två säljare till villkorlig dom. Samtliga säljare har tidigare friats i tingsrätten.

Förenade Bolag var först ut i landet med att varna för 118 108 Media Solutions den 27 september 2011. Verksamheten bedrevs från lokaler i Löddeköpinge och i södra Helsingborg city. Förgreningar existerar vidare till varningslistade bolag aktiva än idag.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag