Fakturahjälpen, vilseledande försäljning

Fakturahjälpen bedriver vilseledande telefonförsäljning.

 Fakturahjälpen kontaktar dig med information om att ”dina företagsuppgifter ligger publicerade på nätet”. Mot en avgift erbjuder säljaren att rensa dessa uppgifter. Säljaren menar att du annars kommer bli fakturerad höga summor. 

Den typen av rensning är inte möjlig att göra av flera anledningar:

1. Om katalogen är oseriös, så är registret stulet/medärvt från andra oseriösa verksamheter. 
2. Den oseriösa katalogen hör ihop med andra oseriösa kataloger, och registret förs därför över mellan produkterna.
3. Om katalogen är seriös har man köpt ett register med tusentals företag i, och sedan publicerat detta. Uppgifter som exempelvis organisationsnummer, adress och företagsnamn är offentliga i Sverige och säljs av exempelvis Bolagsverket. Att publicera dessa uppgifter är fullt lagligt och seriösa kataloger tar inte bort eller justerar innehållet på begäran, oavsett vem som frågar.

Oklarheter

Förenade Bolag har bevakat Fakturahjälpen sedan de startade under hösten 2014. Verksamheten erbjuder hjälp mot bluffakturor och kringliggande tjänster. Textmaterialet som beskriver deras tjänst ID-skydd är stulet direkt från UC. Fakturahjälpen/Prosale Marketing har dock inget partnerskap med UC.

Signaler säger att verksamheten är nära besläktad varningslistade Svensk Avtalsjuridik.

fakturahjälpen

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag