Letaföretag Sverige AB (letaföretag.se) – så sålde man (ljudfil)

Unik ljudfil ger inblick i företagets försäljningsmetoder.
Den Göteborgsbaserade företagskatalogen Letaföretag Sverige AB blev i dagarna omskrivna i ett antal omfattande artiklar och reportage från SVT, bland annat för att ha stämt anmärkningsvärda 127st företagare i tingsrätten sedan 2009. Letaföretag Sverige AB var under sin mest aktiva period publicerade på vår Varningslista och tillvägagångssättet känns igen från andra aktörer där man publicerar ditt företags uppgifter utan din vetskap för att sedan ringa och bearbeta materialet inför en avgiftsbelagd period.

Nu avslöjar Förenade Bolag unika ljudfiler från företagets försäljningsförsök.

Leta Företag

Lyssna här

Om ljudfilen

Bland annat säger säljaren att letaföretag.se är sveriges största söktjänst för företag. Säljaren är snabb på att komma till säljmanus där man ska bekräfta sina företagsuppgifter eftersom införandet på letaföretag.se, som är upplagt utan ditt företags vetskap, nu skall börja kosta pengar.

Under samtalet hör man hur säljaren ursäktar felmeddelanden på sidans flik ”Ekonomisk Information” med att det inte är tillgängligt för gratisinförandet – men när Intersport, som sägs vara betalande kund inte har informationen heller, säger säljaren att ”dom har valt bort det”. Säljaren hävdar sedan att det inte går att fortsätta ligga med kostnadsfritt – nu måste man betala 3990:- för att till slut ge sig och ”ta bort uppgifterna”.

 

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag