Bluffkoll – över 2000 nerladdningar

Passerade 1000-strecket efter två veckor.
bluffkoll 2000 nerladdningar

I tid till semestern, som ofta utmålas som högsäsong för oseriösa företag, lanserades iPhone-appen Bluffkoll som är en mobil förlängning av den omfattande bolagsinformation som markerat Förenade Bolags digitala närvaro.

– ”Vi blev överrumplade av gensvaret. Bluffkoll nådde över 1000 nerladdningar drygt två veckor efter lanseringen.” säger Ludvig Isacsson, Kommunikationsansvarig och projektledare för framtagningen av iPhone-appen.

– ”Att omvandla information till praktisk nytta ligger Förenade Bolag nära. Jag insåg snabbt att generisk text med förvillande lika företagsnamn inte räcker hela vägen och valde att istället aktivera användarens visuella minne, som också är vårt mest effektiva, i själva varningsprocessen. Vi blev då först i sverige med att publicera bilder på fakturorna vi varnar för. Det har sedan dess utvecklats till ett mycket omfattande koncept där du som användare får ta del av allt från kuvert till skärmdumpar på hemsidor och inkassokrav. Bluffkoll till iPhone gör vårt material lättillgängligt – oavsett var du befinner dig.”

– ”Vi tar emot tips på oseriösa företag som skapats genom appen och ser att den används även genom kommentarer på hemsidan. När Bluffkoll används skyddas användaren – och  då har vi lyckats. Bluffkoll är ett starkt motmedel och en trygghet för annars utsatta företag.”

Idag har över 2000 personer laddat ner Bluffkoll sedan lanseringen den 2 juli 2012.

Vad är bluffkoll?

  • Bluffkoll är Sveriges mest omfattande app om bluffakturor och bluffbolag med fakturabilder, registrerade bolagsuppgifter och kommentarer
  • Granska fakturor med din iPhone-kamera – få svar på bara någon sekund
  • Varje post på Varningslistan har bilder på fakturor, noteringstext om tillvägagångssätt eller sammankopplingar till andra företag, uppgifter som F-skatt, Moms och Adress hämtat genom en realtids kreditupplysning och möjlighet att kommentera inlägg
  • Läs drabbades vittnesmål och håll dig uppdaterad, på sekunden, om vad aktiva företag gör
  • Anmäl bluffbolag direkt i mobilen (du kan samtidigt meddela om du behöver hjälp)
  • Push-notiser säger till när nya företag publiceras
  • Dela varningarna genom Facebook, Twitter, SMS och E-post
  • Integration med forenadebolag.se för ett sammansvetsat nätverk där du lätt varnar andra

För mer information, högupplösta pressbilder och övriga frågor, vänligen kontakta:


Press/PR
Förenade Bolag

Ludvig Isacsson
Mobil: 0701-581428
E-post: [email protected]

Utvecklare: Appego
Bluffkoll på nätet: Bluffkoll.se

Förenade Bolag arbetar på bred front med att informera om aktiva bluffbolag och relaterade bedrägerier genom praktiska råd och spridandet av fri information. Förenade Bolags trygghetspaket ger bland annat en tryckt Varningslista på posten, dedikerad ärendehantering och omfattande rådgivning.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag