Bluffkoll – en iPhone-app med varningslista av Förenade Bolag

Förenade Bolag släpper iPhone-app.  Sök efter fakturor med din iPhone-kamera.


Bluffkoll

Nu lanserar Förenade Bolag iPhone-appen Bluffkoll – en komplett, mobil plattform för informationsdelning baserad på sveriges mest omfattande Varningslista. 

Antalet anmälda bluffakturor har ökat markant och bedragarnas metoder är idag både svårare att känna igen – och svårare att ta sig ur. Bluffkoll är en modern och funktionell iPhone-app fullspäckad med nyttiga funktioner som hjälper dig ligga steget före bluffmakarna.

Unikt innehåll
Varje post på Varningslistan har bilder på fakturor, noteringstext om tillvägagångssätt eller sammankopplingar till andra företag, registrerade bolagsuppgifter som F-skatt, Moms och Adress hämtat genom en realtids kreditupplysning och möjlighet att kommentera inlägg. Materialet kommer från nätverket som utgör Förenade Bolag.

Kamerasök – syna bluffen
Kamerasök är inbyggt i Bluffkoll och är ett smart och smidigt verktyg som hjälper dig granska dina fakturor. Rikta iPhone-kameran mot fakturans bank- eller plusgiro och appen säger till om mottagaren är med på Förenade Bolags Varningslista. Att använda Kamerasök är enkelt och du går från oviss till säker på ett fåtal sekunder.

Får du en träff med Kamerasök kan du enkelt peka dig vidare till företagets post på Förenade Bolags varningslista och få mer information. Varningen öppnas inuti appen och därifrån kan du dessutom varna andra genom till exempel SMS, Facebook, Twitter eller E-post.

Ett nätverk av information
iPhone-appen Bluffkoll är integrerad med Forenadebolag.se som i sin tur bygger på information från ett av sveriges största enskilda företagsnätverk. Alla kommentarer som skrivs på hemsidan syns i appen – och de kommentarer appanvändarna skriver syns i sin tur på hemsidan. Resultatet blir ett nätverk av skyddande information där du alltid hamnar i mittpunkten.

Du varnar andra – som varnar dig
Med hjälp av avdelningen Drabbade Berättar kan du se de senast inlagda kommentarerna över hela plattformen (både webb och app) – på så vis är du alltid uppdaterad på sekunden. Ju fler som använder appen och hemsidan – desto starkare blir skyddet.

BLUFFKOLL
TRYGGHET – DÄR DU ÄR
Funktioner:

  • Sveriges mest omfattande app om bluffakturor och bluffbolag med fakturabilder, registrerade bolagsuppgifter, kommentarer
  • Granska fakturor med din iPhone-kamera – få svar på bara någon sekund
  • Varje post på Varningslistan har bilder på fakturor, noteringstext om tillvägagångssätt eller sammankopplingar till andra företag, uppgifter som F-skatt, Moms och Adress hämtat genom en realtids kreditupplysning och möjlighet att kommentera inlägg
  • Läs drabbades vittnesmål och håll dig uppdaterad, på sekunden, om vad aktiva företag gör
  • Anmäl bluffbolag direkt i mobilen (du kan samtidigt meddela om du behöver hjälp)
  • Push-notiser säger till när nya företag publiceras
  • Dela varningarna genom Facebook, Twitter, SMS och E-post
  • Integration med forenadebolag.se för ett sammansvetsat nätverk

För mer information, högupplösta pressbilder och övriga frågor, vänligen kontakta:

Press/PR Förenade Bolag

Ludvig Isacsson
Mobil: 0701-581428
E-post: [email protected]

Utvecklare
Appego

Bluffkoll på nätet
Bluffkoll.se

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag