Varningsinfo drabbade av bluffakturor

Varningsinfo utsatta för smutskastningskampanj. Alla uppgifter är korrekta utom betaluppgifterna.

Rådgivaren Varningsinfo är drabbade av en smutskastningskampanj där en (eventuellt identifierad) bluffaktör e-postat ut fakturor som i själva verket är erbjudanden. Någon beställning eller tidigare kontakt förekommer inte.

I hopp om att utskicket var relativt litet till storleken har vi avvaktat med rapportering i ämnet, men redan samma dag som Varningsinfo själva uppmärksammade problemet hade vi tagit emot bildexempel. Idag står klart att omfattningen är större än vi först anade och antalet utskickade fakturor/erbjudanden når hundratals, om inte tusentals företagare.

Faktura - Varningsinfo
Erbjudandet innehåller samtliga korrekta uppgifter till Varningsinfo förutom plusgirot.

De mail som innehåller Varningsinfo-fakturan ovan (med plusgiro som betalning) ser ut så här:

Mail - Varningsinfo

Det figurerar även en Varningsinfo-faktura med bankgiro som betalning. Den ser ut så här:

Faktura - Varningsinfo (Bankgiro)
Mailet med bankgirofakturan går ut från samma avsändaradress ([email protected]) men innehållet skiljer sig en aning. Istället för att frågor skall skickas till [email protected] vill man i bankgirovarianten istället ha svar till [email protected]:

E-mail - Varningsinfo (bankgiro)

Plusgirot och bankgirot på kapade Varningsinfo är båda inlagda på vår Varningslista

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag