Företagslansering Sverige AB – två män friade

Idag föll domen i det avslöjande och omskrivna Hitta Företagen-målet. Bara en av huvudmännen döms.

Hitta Företagen, eller Företagslansering Sverige AB (senare även European Business Group Center AB) är ett av sveriges mest omskrivna blufföretag, ökända för sina hänsynslösa metoder som ofta innebar personliga hot och trakasserier. Idag föll domen mot de åtalade männen.

Det var i februari 2011 som de första fakturorna gick ut med betalningsmottagare Företagslansering Sverige AB. Den första offentliga varningen kom från oss och publicerades den 10 mars 2011. Svensk Handel publicerade dem på sin varningslista först två månader senare – den 30 maj 2011. Därefter samlade det Malmöbaserade företaget snabbt på sig ett stort antal klagomål och skulle göra så under en mycket lång tid. Kännetecknet var mycket grova metoder.

Idag får vi facit. Inte bara att man omsatte över 23 miljoner genom påstådda, icke-existerande avtal. Inte bara att verksamheten har kopplingar till organiserad brottslighet och rör sig mot grov ekonomisk dito. Vi lär oss att det är fritt fält att agera inom den här typen av verksamhet: endast en av de åtalade männen döms till fängelse. Resterande släpps på fri fot.

Problematiken med Hitta Företagen är långt ifrån grundad i avsaknad av etik & moral. Det handlar om ett utstuderat bedrägeri.

Så sålde Hitta Företagen / Företagslansering Sverige AB

”Du talar med Leif Loket Blatte”

OBS! Ljudfilen innehåller grovt språk.

Den nu dömda mannen fälls för 21 fall av grovt bedrägeri och 19 fall av försök till grovt bedrägeri. Antalet polisanmälningar uppges vara kring 450 stycken.

Klicka här för att se samtliga inlägg från oss om Hitta Företagen/Företagslansering Sverige.
Klicka här för att se bilder på fakturor, falska stämningsansökningar och relaterad information.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag