Fly Marketing och Google-tjänster

En vanlig metod sedan en längre tid tillbaka är att kalla sig för ”din Google-tjänst”. Metoden används av flera aktörer.

Själva funktionen med att nämna Google på det här sättet är att helt basera samtalet på sökmotorns goda renommé. Gemensamt för de allra flesta försäljare av den här typen är att källan i själva verket är högst oseriös, ofta icke-certifierad och med enda syfte att vilseleda dig. Det är mycket vanligt att man talar om uppsägningar av avtal eller perioder som löpt ut.  Värt att tänka på är däremot att något avtal aldrig existerat. Fenomenet har ökat i populäritet det senaste året och det är inte ovanligt att företaget som ringer dig uppger ett fingerat (påhittat) företagsnamn.

I dagarna har vi tagit emot flera rapporter på att en samling säljare med skånsk dialekt kallar sig ”Din Google-tjänst” och vid fråga nämner Fly Marketing.

På vår varningslista publicerar vi löpande företag som använder sig av den här typen av försäljningsmetoder. Där får du dessutom bilder på fakturor, full kreditupplysningsinformation (som hämtas i realtid) samt möjligheten att kommentera och varna andra.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag