Extensium och Företagslansering Sverige

Skånska hjälptjänsten Extensium i i blåsväder. Gynnades av Sveriges värsta blufföretag genom intäkter på över 30 000 per månad.

I förundersökningen från målet kring Hitta Företagens riktade bedrägeri (rättegång nyligen avslutad och domen faller inom kort) mot svenska företag finns signerade dokument som säger att Extensium AB aktivt gynnades av bluffverksamheten genom uthyrning av lokaler till bolaget bakom Hitta Företagen. Hitta Företagen-sfären drog in över 20 miljoner kronor genom att hävda att ditt icke-existerande avtal löpt ut och samtidigt kräver en uppsägning där du måste avlägga en sista betalning. Verksamheten är en del av skånsk organiserad brottslighet och ett av de mest omskrivna fallen som tagits till rätten på senare år.

Extensium - Telespärr

Extensium – Telespärr

Att en verksamhet baserad på ekonomisk brottslighet betalar stora summor pengar (över 30 000 per månad)  till en rådgivningstjänst som enbart arbetar med att varna för blufföretag är sannolikt ingen slump och det finns ingen som helst sannolikhet att det undgått Extensium vad Hitta Företagen-sfären faktiskt gjorde (eftersom hyresavtalet mellan Extensium och bluffbolaget tecknades en hel månad efter den första publicerade varningen). Det är samtidigt inte första gången en varningstjänst drivs av eller sköts misstänkt nära blufföretagen själva.

Allt bekräftas av ett av Extensiums VD signerat dokument, som kommer från det förundersökningsprotokoll som upprättats i samband med åtalen. Bilderna på Extensiums hyresavtal med Företagslansering Sverige/Hitta Företagen är lånade av Peter Forsman.

Extensium - Företagslansering hyresavtal

Signerat hyresavtal (Extensium- Hitta Företagen)
Företagsrådgivaren Extensium / Telespärr har nämnts förut när de under 2010 stod bakom ett stort massutskick av fakturor som i efterhand kallades ”en misslyckad marknadsföringskampanj”.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag