Kvalitetstid & TmSparr lite väl lika

I flera år har ett antal olika telespärrar florerat på marknaden. Gemensamt för dem allihop är att ingen fungerar i praktiken. Fakturorna pryds ofta av en Nöjd Kund-garanti som aldrig uppfylls och produkterna byter företag och namn frekvent.

Lika? Svensk TM-spärr & Kvalitetstid

Svensk TMsparr och Kvalitetstid cirkulerar just nu och är identiska, men betalning går till olika bankgiron. Båda företagen finns med på vår Varningslista. Klicka för en större bild.


… men fakturorna gäller inte bara Telespärrar. Nyligen varnade vi för den falska bluffhjälpen Svensk Fakturahantering, som hävdar att man 1,5 år efter att Reklamstopp KB gått i konkurs måste förnya tjänsten – dels i ett helt nytt bolag, och dels för en helt annan produkt:

 

Svensk Fakturahantering

Svensk Fakturahantering

Utformningen känns igen om man kikar lite i arkivet. Vi jämförde fyra olika fakturor som gällde spärrtjänster i maj 2011 och hittade då ett antal likheter som visar sig vara relevanta även idag:

 

Telespärrar kollage

Telespärrar kollage

Förklaring
Punkt A: samtliga fakturor pryds av en ”Nöjd Kund Garanti” som garanterar pengarna tillbaka – om man först betalar in dem…
Punkt BNej Tack-fakturan och TeleZapper-fakturan har båda [email protected] som kontaktadress.
Punkt CMarknadskonsulterna SolnaNej Tack och TeleZapper har samtliga ”(Block mot telefonförsäljare)” utskrivet efter produktnamnet.
Punkt DTeleZapper och Nej Tack har identisk villkorstext.
Punkt EMarknadskonsulternaNej Tack och TeleZapper använder alla Marknadskonsulternas bankgiro. Förklaringen är att fakturan administreras av bolaget. Har i åtanke att Marknadskonsulterna Solna bara för några månader sedan stod för massiva bluffutskick. Man stal dessutom logotypen från G&G Marknadskonsulterna, en ytterst seriös telecombyrå i Stockholm.
Punkt F: Både TWC och Expertisen kallar produkten för just… Expertisen. Skillnaden är att TWC kallas ”/Kvalitetstid” och TeleZapper kallas ”/Telezapper”.

MER OM OSERIÖSA SPÄRRTJÄNSTER

Peter Forsman på Internetsweden har skrivit ihop ett inlägg om den här typen av telespärrar och oseriösa varningstjänster. Läs inlägget här.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag