Företagslansering / Hitta företagen – Rättegång inledd

Den första av tretton rättegångsdagar inleddes idag i Helsingborg.

Hitta Företagen, som snabbt blev ökända för grovt vilseledande avtalsbindning, är sedan ett tag tillbaka i upplösningstillstånd. Tre män står idag åtalade i Helsingborgs tingsrätt och ytterligare en är försvunnen och häktad i sin frånvaro. Hitta Företagen drog in närmre 23,5 miljoner kronor under sin verksamhetstid och frontades av Företagslansering Sverige AB och European Business Center Group AB (EBCG) – utåt kallat European Business Group.

Åtalspunkterna omfattar 21 fall av grovt bedrägeri samt 19 försök till grovt bedrägeri. Antalet polisanmälningar nådde i höstas upp till kring 450.

Hitta Företagen med tillhörande bolag är däremot långt ifrån de enda. Från Malmöregionen ser vi ett större nätverk av blufftjänster med direkta kopplingar till varandra som alla använder sig av samma utpressningsliknande metod: man inleder med att hänvisa till ett aldrig tidigare existerande avtal som nu ”löpt ut” och ger dig två val: antingen betala fulla beloppet (ofta 24 000kr) eller betala en avgift för ett ”avslutande avtal” på kring 8000kr.

Så sålde Hitta Företagen

Hitta Företagen var ovanligt grova och markerade en förändring i hur bluffbolag vanligtvis arbetar. Av hundratals klagomål har många vittnat om grova hot. Vi har publicerat vårt exklusiva ljudmaterial som avslöjar deras bedrägliga säljmetoder här nedan.

”Leif Loket Blatte här!”

OBS! Ljudfilen innehåller grovt språk.

Delar av vårt ljudfilsmaterial har spelats upp i både SVT Sydnytt och SVT Plus. 

Bilder på fakturor och ekonomisk information

För att se fullständig information, bilder på fakturor och lyssna på fler ljudfiler hänvisar vi till vår Varningslista. Klicka här för att komma vidare.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag