Utbildningsnytt och Utbildningsguiden – identiska

Utbildningsnytt och Utbildningsguiden är identiska. Använder dessutom samma metoder.

Under 2010 figurerade ett större antal företag med samma ”affärsidé”: en säljare ringer för att granska uppgifterna inför nästa period. Väljer du att tacka nej ombeds du att omedelbart skriva under och returnera ett fax som snart tillsänds dig med löfte om att du då blir borttagen. I själva verket är faxet en offert och om det returneras, resulterar i en order. Kostnaden blir ofta hög med införanden kring 4000-kronorsbelopp som multipliceras 4-8 gånger. Ett av dessa företag var NetBanner Sweden med flera produkter, bland annat Utbildningsguiden.net.

Utbildningsguiden.net riktade in sig på skolor och under deras mest aktiva tid talade vi med flertalet rektorer som blivit lurade. Många stod inför tingsrättshot. Vissa hade betalat.  Idag varnar vi för en misstänkt lik aktör, nämligen Utbildningsnytt. Se gärna bilderna för att jämföra (klicka för att se större):

Utbildningsnytt jämförelse

Utbildningsnytt jämförelse

Utbildningsnytt är nu upptagna på vår Varningslista. Vill du kommentera händelsen? Klicka här.

Varning! Just nu figurerar ett par företag med samma metoder, vissa med direkta kopplingar till bland annat Netbanner Sweden. Montenor Communications, D.L Förlag och L.D International har alla tagit emot klagomål av samma typ.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag