RXH Konsulting och falska samarbeten

RXH Konsulting i Malmö säger sig samarbeta med större aktörer. Samarbeten existerar inte.

Vi har tagit emot rapporter på att ett företag vid namn RXH Konsult Malmö KB uppger sig ringa från bland annat Eniro.

Ett specifikt samtal gick till så här:

  • Säljaren inleder med att presentera sig som RXH Konsult Malmö KB och att de samarbetar med Eniro.
  • Kund, som efter att grundligt undersökt saken hos Eniro (som inte har något samarbete med RXH Konsult), säger till säljaren ”Om du nu samarbetar med Eniro, då tycker jag en ansvarig därifrån kan ringa mig”.
  • Kort därefter ringer en man upp från ett oregistrerat kontantkortsnummer (tel 0734-323579) och utger sig för att vara Eniros VD som blivit ”ombedd att återkomma”. Denna påstådda VD berättade att samarbetet mellan RXH Konsult Malmö och Eniro Sverige AB är nytt sedan årsskiftet. Detta var förklaringen till att Eniro själva inte kände till det. Det märkliga i fallet är att den påstådda VD’n hade korrekta uppgifter om kunds kundnummer hos Eniro.
Eniro (Eniro Sverige AB) är ett av de företag som drabbas mest av renommésnyltning tillsammans med Hitta.se (Hittapunktse Sverige AB).

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag