WaMa Webbprofilering – MB Marketing

WaMa Webbprofilering – nytt namn på känd namnbytare? Mycket pekar på att fakturorna har kopplingar till andra erbjudanden.
Först och främst: ingen betalningsplikt föreligger (enligt villkoren på framsidan) vilket betyder att du kan bortse från erbjudandet.

Wama Webbprofilering
Efter att vi publicerat den här nyheten och pekat på en stark koppling till MB Marketing (som fakturerat med namn som MB Marketing, MB-Marketing, Svensk Webb OptimeringNordisk Web Positionering, Nordisk Spärrjänst (Nej Tack!), Skandinavisk Webb Optimering, Nordiska Webb Byrån, Skandinaviska Webb Kontoret)
fick vi ett argt mail av bolagsmannen bakom WaMa Webbprofilering (som dock angav sitt andranamn som tilltalsnamn). Därför gör vi istället på ett annat sätt – och låter dig som besökare avgöra sannolikheten att fakturorna kommer från samma källa. Se nedan för en jämförelse. Till vänster ligger fakturan från WaMa Webbprofilering, till höger en av MB Marketings många namnbyten.

 

Wama och Webbregistrering Sverige

Wama och Webbregistrering Sverige

MaWa eller WaMa?

MaWa eller WaMa?

I mailet står avsändaren som MaWa Webbregistrering, men fakturorna pryds av WaMa Webbregistrering. Det kanske kan anses lite märkligt. Både MB Marketing och WaMa Webbprofilering har döpts efter bolagsmännens för- och efternamn. Vi är givetvis aldrig ute efter att hänga ut enskilda personer – men frågan vi helst ställer oss i det här fallet är logiken i att ifrågasätta våra rapporter, hota med att koppla in jurister och samtidigt skicka ut erbjudandefakturor till tusentals företagare runt om i landet.

Uppdatering. Nu har även mannen bakom MB Marketing ringt och meddelat att han lämnar in en stämningsansökan innan dagen är slut. Vi passade på att fråga exakt vad man får för pengarna om man betalar någon av hans tusentals erbjudandefakturor (som han vill kalla ”avierbjudanden”) eftersom vi ville veta lite mer om hur det hela fungerar. Svaret blev ”Det står på pappret” – varpå mannen hastigt tar till ytterligare ett stämningshot och slänger på luren.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag