European Business Group Center – Alla Företagen – Företagslansering Sverige AB

Alla Företagen säljs av nytt bolag. Företagslansering Sverige AB utbytt.De 59st domäner som tidigare i år registrerades av den ideella föreningen Bahtale Rom Svarta Pärlor stängdes för ett tag sedan ner på grund av felaktigt angiven registrantsinformation. Bland dessa domäner fanns bland annat hittaforetagen.se och allaforetagen.se. Efter problemen med .se-adresser bytte de istället till .com-adresser och fortsatte fakturera för oönskade annonsinföranden.

Så här såg allaforetagen.se ut i augusti 2011:

Alla Företagen (Företagslansering Sverige AB)

Alla Företagen (Företagslansering Sverige AB)

Vid det här tillfället stod Företagslansering Sverige AB bakom sidan och produkten.
Idag ser sidan ut så här. Bakom står nu istället European Business Group Center, ett nyligen övertaget lagerbolag, och adressen är istället allaforetagen.com:

Alla Företagen (EBGC)

Alla Företagen (EBGC)

Det intressanta kommer vi till nu, när vi har rapporter på att ett visst telefonnummer säljer just Alla Företagen. Just det här specifika telefonnumret ger dock Google-träffar på säljare även från Din Lokala Del. Detta pekar på att numret (ett oregistrerat kontantkort) antingen bytt bolag eller i alla fall bytt händer. Att bolagen hör ihop har vi konstaterat sedan tidigare (för en komplett kartläggning rekommenderas Peter Forsmans inlägg här) men nu börjar vi se en annan, eventuellt närmare koppling.

Din Lokala Del?

Din Lokala Del?

Din Lokala Del?

Din Lokala Del?

Observera att numret är bekräftat att det i dagsläget tillhör en säljare för allaforetagen.se.

Här ser vi en dagsfärsk bild på hittaforetagen.se där det klart och tydligt står att Företagslansering Sverige AB står bakom sidan och även bland annat allaforetagen.com. Dessutom hänvisar man till telefonnummer 046-2884500, som går till Företagslansering Sverige AB :

Hitta Företagen Oktober 2011

Hitta Företagen Oktober 2011

Säljmetoderna känns igen:
*Du har ingått ett avtal tidigare i år (via telefon eller knapptryckning)
*Du har missat att säga upp avtalet
*Du står inför valet att faktureras ett delbelopp (t ex 6000 kr) för en uppsägning/ett avslut eller 24 000 för resterande period
*Du hänvisas till tredje part för underlaget.

Mer information kommer när vi har den.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag