Annonskonsulterna (ljudfil)

Ljudfil från Annonskonsulterna. Avslöjar starkt vilseledande försäljning.

Vi har tidigare rapporterat om att Annonskonsulterna Skandinavia säljer med vilseledande uppgifter. Vanligtvis hänvisar man till en ”Google-tjänst” som löpt ut och att perioden (som aldrig existerat) måste förlängas. Bolagets fakturor hanteras av Intrum Justitia.


Storleken är drygt 16 megabyte och formatet är MP3.
Vi har skrivit ut samtalet för de som hellre läser. Se nedan.

Mottagare : Ja, dåså, en gång till. Var sa du att du ringde ifrån?
Säljare: Jag ringer från Googletjänsten Google. Vårt företag heter Annonskonsulterna… och jag ringer dig angående din hemsida då, som ligger uppe på Google. Och det är så att jag kan se här att ni har några sökord till den hemsidan som är ”begravningsarrangemang, ”blomsterarrangemang” och ”bröllopsarrangemang”. Det är såhär att ni har ju funnits på Google ett tag och ni har inte betalt någonting för det. Det är för att ni har haft gratisår hos oss men jag ringer upp dig **** för jag vill berätta för dig att ert gratisår är tyvärr slut nu. Så att..  ja om du får välja antingen om du vill fortsätta den här tjänsten och finnas på Google eller om du vill avsluta den.
Mottagare: Var hade jag sökorden sa du?
Säljare: Sökorden är begravningsarrangemang, blomsterarrangemang, bröllop och bröllopsarrangemang det innebär då att när kunder söker upp det här så hittar dem ju er på Google.
Mottagare: Precis, men var har jag dem? Du sa att du såg dem, var ser du dem någonstans?
Säljare: Vad sa du?
Mottagare: Du sa att du såg de här sökorden, var…
Säljare: Jag hör inte riktigt vad du säger
Mottagare: Okej. Sökorden?
Säljare: Mm
Mottagare: De ser du någonstans, sa du till mig.
Säljare: Jag jobbar ju med Google då och jag ser ju typ eh sökorden som folk då kan söka för att komma till er hemsida och just nu ligger ert företag på fortlöpande order på Google och det betyder ju då att när året gratisåret är slut och ni inte säger upp det ifall ni vill avsluta det så får ni fortlöpande fakturor för det är därför jag ringer upp er och meddelar det till er.
Mottagare: Och du ringer från Google alltså?
Säljare: Eh. Googletjänsten.
Mottagare. Okej… men det här känner jag inte till alls faktiskt, jag känner inte igen det.
Säljare: Eeh, alltså.. hur du har hamnat på Google med hemsidan, ditt företag, vet jag ju inte för det kan inte jag se här i min dator. Det enda jag kan se är till er hemsida och ni ligger ju på Googletjänsten med era sökord just nu. Ansvarig för detta är ju (censur) och så står det (censur) också. Så, eh, ja så just nu så ligger det på fortlöpande, eh, så självklart väljer ju du själv om du vill fortsätta eller avbryta den här tjänsten.
Mottagare: Mm okej men berätta lite om eran verksamhet så att säga, ni har de här sökorden alltså…
Säljare: Just nu så ser det ut såhär att du har de här sökorden för att man ska kunna söka någonting för att hitta fram till er vill säga. Och är det så att du exempelvis fortsätter med den här tjänsten då är du fortfarande kvar på Google och väljer du ett paket då får du att man lägger till andra sökord det bestämmer ju du själv. Säger du till mig så fixar vi det här inom företaget eh och då får du garanterat med unika besökare och eh unika besökare menas med att om vi säger att du köper ett paket med hundra unika besökare då till detta året, då är det så att om jag då besöker dig från min dator så har jag en ip-adress och även om jag söker upp dig hundra gånger så räknas jag ju som bara en person och då menas det hundra unika besökare att du får hundra olika personer som söker på dig. Eh sen så finns det ju självklart olika paket hur mycket pengar du vill lägga för detta här ju. För Google är typ som en vad ska man säga att man gör reklam och annonser för sin hemsida och det får man ju betala för.
Mottagare: Ja?
Säljare: Så att, just nu ligger ni på fortlöpande så jag ringer er för att ni inte ska få fakturor hem utan att veta en aning om vad det handlar om.
Mottagare: Okej, och om vi inte vill vara med, så att säga, vad händer då?
Säljare: Eh, om ni vill avsluta den här tjänsten så är det så eftersom ni funnits på Google ett tag nu så har ni en bindningstid kallar vi det. Det menas att vi inte kan ta bort dig på direkten utan att vi tar bort dig till årets slut och då gör man såhär att den kommer funka som vanligt eftersom vi inte kan ta bort dig. Eh och då kommer du självklart få besökare då får du isåfall ta det billigaste paketet som jag kan erbjuda dig och därefer årets slut så tar vi ju bort er från Google så får du inga besökare och inga samtal eh och då har du inget att göra med google överhuvudtaget då.
Mottagare: Aa okej men..
Säljare: Då blir det ju inget fortlöpande om du tänker att avbryta detta utan en sista faktura och då brukar man alltid välja det billigaste paketet då. Som du vet så den här hemsidan fortsätter till årets slut så får du självklart kunder och det får man ju betala för som jag sa så tar man det billigaste för att avsluta.
Mottagare: Och vilket företag ringde du ifrån sa du nu igen? 
Säljare: Annonskonsulterna
Mottagare: Ja, alltså, det är ju så märkligt för jag känner ju inte igen detta alls – att jag skulle ha valt att vara med hos er så att säga…
Säljare: Saken är här (censur) att jag kan ju inte se hur du hamnade på Google om du har talat med någon annan eller om du har gjort något avtal via mail eller så
Mottagare: Vänta lite, stopp här nu. Du sa ju att jag varit kund hos dig eller hur? Jag var ju kund hos..
Säljare: Jo jo
Mottagare och det minns jag inte att jag..
Säljare: Det jag menar är att du har ju inte talat med mig förut utan det jag kan se på min dator är ju att alla de som är medlemmar på Google och de ringer jag ju upp och frågar om de vill fortsätta eller om de vill avstluta och hur det har gått och så för dem
Mottagare: Precis men i och med att du sa att jag då har löpande avtal så jag måste betala här nu om jag inte vill vara med?
Säljare: Ja det är ju för att du för att om du avbryter så finns ju din hemsida kvar
Mottagare: Men det är ju ett avtal jag har med er eller? Annonskonsulterna?
Säljare: Eh… asså med mig har du inget avtal för jag har ju inte talat med dig förut.
Mottagare: Nej men det är det företaget jag tecknar avtalet med..Är det hos Annonskonsulterna jag har ett avtal?
Säljare: Eh alltså det enda jag kan se här är ju liksom att du står med här.. och vem du har tecknat avtalet med det kan jag inte se. Eller om när du tecknade hemsidan att de har fixat up dig på Google det vet jag inte eller om någon annan som fixat hemsidan har kontaktat Google. Det kan jag inte se här på min dator, men det enda jag ser är ju att det är fortlöpande här just nu.
Mottagare: Okej det var nog inte svaret på min fråga men…
Säljare: men det är ju det enda svar jag kan ge dig av vad jag kan se här
Mottagare: Okej, men då vill jag inte vara med på detta.
Säljare: Så då vill du avstluta detta nudå?
Mottagare: Precis.
Säljare: Men då får du hundra unika besökare till årets slut och är det så att du får mer än hundra unika besökare så kostar det ju självklart ingenting. Men hundra unika besökare är garanterat till er, och det kostar ju då egentligen 2995 men jag kan göra så att jag sänker priset till dig på 1995 och mer än det kan jag inte göra faktiskt.
Mottagare: Så vad är det, jag vill ju inte vara med på det här så varför ska jag betala då?
Säljare: För att din hemsida finns kvar till årets slut och då får du ju liksom besökare under denna halvåret som kommer då. Och då måste man ju betala för detta
Mottagare: Var finns den med till årets slut? Var någonstans?
Säljare: På Google.
Mottagare: Men du ringer ju från Annonskonsulterna?
Säljare: Jo detta är en Googletjänst jag ringer ifrån
Mottagare: Okej och jag hade varit med här hur länge?
Säljare: Eh .. ska vi se.. du får dröja ifall du vill se hur länge men grejen är att du har ju varit med på Google det vet du ju om själv… (säljare frågar okänd person om hur man kan se hur länge de varit med)
Säljare: ett år är det nog.
Mottagare: Ett år?
Säljare: Eh ja.
Mottagare: Så för ett år sen så tecknade jag ett avtal med Annonskonsulterna?
Säljare: Ja, alltså, som jag säger så kan det ju vara någon som har fixat med din hemsida och lagt upp dig på Google som sagt så jag vet inte vem som lagt upp dig på Google. För du är ju tillgänglig på vår Google hemsida här ju.
Mottagare: Vilken google hemsida är det då?
Säljare: Alltså den vanliga sökmotorn Google.se eller Google.com det är ju samma sak
Mottagare: Mm…
Säljare: Du vet vilken hemsida jag menar?
Mottagare: Jag vet precis. Jag tänkte på en annan sak här då, om jag nu inte vill vara med – och jag vill absolut inte ha någon faktura heller. Hur gör man då?
Säljare: Om inte du betalar så avslutar man här tjänsten så ligger den fortfarande på fortlöpande efter gratisåret och då kommer det ju fakturor automatiskt från företaget.
Mottagare: Så om jag inte vill vara med – så får jag en faktura – och om jag ÄR med så får jag en faktura?
Säljare: Om du avslutar det här så blir det sista fakturan och det blir det billigaste paketet jag kan erbjuda dig och det slutar med att jag har sänkt priset och mer kan jag inte göra.
Mottagare: Jag vill bara fråga om jag uppfattade det korrekt att jag får en faktura om jag INTE är med och jag får en faktura om jag ÄR med, för att jag har VARIT med.
Säljare: För att du är med detta halvåret som kommer nu för vi kan inte avsluta tjänsten på direkten idag. Förstår du mig? Det blir att du avslutar den till nästa år så är den borta sen. Anledningen för att du betalar är att du kommer få besökare under detta halvåret tills vi tar bort denna hemsidan. Eftersom vi inte kan ta bort den på direkten.
Mottagare: Mm så låt mig förstå det här så ju menar att jag har ett avtal tecknat som gör att jag måste betala – att jag är betalningsskyldig?
Säljare: Eh ja med andra ord, så är det ju fortlöpande så … ja.
Mottagare: Okej, men för att ett avtal ska vara fortlöpande så måste det ju FINNAS ett avtal och då ska jag ha tecknat det med Annonskonsulterna?
Säljare: Ja som jag säger, jag vet inte vem det är som har fixat upp er hemsida på Google
Mottagare: Men stopp, Google är en helt annan sak det är ju Annonskonsulterna som jag har avtalet med för att det är du som ska ta betalat.
Säljare: Vi är ju en Googletjänst…
Mottagare: Men ni är ju inte Google så det spelar fortfarande ingen roll.
Säljare: Jo, men vi kan som ta bort er hemsida, införa sökord och vi ringer ju upp och kollar hur företagen hjälper dem och typ att deras hemsida typ finns på Google. Förstår du mig?
Mottagare: Absolut, men vad har det med mig att göra?
Säljare: Jo för att xxxxxxx.se finns uppe på Google just nu
Mottagare: Så, tar ni betalt för alla sidor som ligger uppe på Google? Det är ju ett par miljoner.
Säljare: Eh, på det sättet så gör vi ju det för vi ringer ju massor av samtal varje dag.
Mottagare: Så ni ringer alla som har en hemsida på Google?
Säljare: Eh.. ja. Har de inte fått ett samtal nu så kommer de få ett senare,
Mottagare: Det tycker jag låter som ett jobb som tar flera hundra år.
Säljare: Vad sa du?
Mottagare: Jag tycker det låter som ett jobb som skulle ta flera hundra år….
Säljare: Ja, vi jobbar ju 9 timmar per dag
Mottagare:… att ringa på hela google.
Säljare: Det är ju massa hundra samtal per dag. Det är ju 9 timmar bara att ringa våra kunder på Google här som har hemsidor uppe .
Mottagare: Men när jag kollar upp.. alltså först och främst om vi ska gå till faktan här. Annonskonsulterna.se det är ju eran hemsida eller hur?
Säljare: Precis ja.
Mottagare: Den registrerades..
Säljare: Gå in där.
Mottagare: Jag är inne där precis just nu och den är inte skapad förrens den 13 april.
Säljare: Vad sa du?
Mottagare: Den 13 april.
Säljare: Alltså detta året? Eller vad menar du?
Mottagare: 2011 den 13 april ja. Då registrerades den här sidan annonskonsulterna.se.
Säljare: Ja alltså vi har ju hand om de hära googletjänsterna .
Mottagare: Ja du säger ju det konstant men som jag säger till dig,
Säljare: jag har ju inte jobbat här så länge inte sen de öppnade..
Mottagare: Men vad är det två månader?
Säljare: Men jag gör ju bara mitt jobb. Jag meddelar dig och så får du bestämma om du vill betala eller inte. Men jag säger att ni är på fortlöpande så länge..
Mottagare: Mm… vilket bolag är du anställd av?
Säljare: Annonskonsulterna.
Mottagare: För den här domänen är ju registrerad av en Linus Wolff,  LWB Keramisk Miljö AB.
Säljare: Alltså jag jobbar ju på Annonskonsulterna och vi är en Googletjänst.
Mottagare: Okej vad heter… heter din anställare Annonskonsulterna?
Säljare: Eh, ja, företaget heter det och jag jobbar på detta företaget .
Mottagare: … och ni finns i?
Säljare: Eh, malmö.
Mottagare: Okej …
Mottagare: Okej, ska bara kika på en grej här nu
Säljare: Okej …
Mottagare: Jag hittar ett Annonskonsulterna som finns i Arlöv – stämmer det eller?
Säljare: Eh, jag vet faktiskt inte om det finns en där, jag jobbar faktiskt i malmö. Jag har inte jobbat här så jättelänge. Så jag kan inte svara ifall de finns i Arlöv men i Malmö finns det i alla fall.
Mottagare: Okej på vilken adress då?
Säljare: Vad sa du?
Mottagare: På vilken adress?
Säljare: På Altonagatan 5.
Mottagare: Okej men vi gör såhär, jag vill inte vara med och jag vill inte ha en faktura.
Säljare: Jag kan inte göra så mycket åt det. Utan jag har sagt allt så bestämmer du självklart själv.
Mottagare: Ja precis. Vad kommer hända nu då?
Säljare: Företaget kommer att skicka en faktura till dig. Inte jag då, utan företaget.
Mottagare: Vilket företag då?
Säljare: Annonskonsulterna.
Mottagare: Okej med vilket underlag då?
Säljare: vad menar du med det?
Mottagare: Ja alltså för att kunna skicka en faktura behöver man ju underlag.
Säljare: Det sköter inte jag utan det sköter ju företaget… cheferna.
Mottagare: Så du har inte en aning om varför du säger att jag ska få en faktura?
Säljare: Eh, jo, för att hemsidan ligger uppe fram till årets slut om du avslutar den då
Mottagare: Ni fakturerar hela Google, det var ju det du sa innan.
Säljare: Eh ja, vi försöker ju nå alla men vi hinner inte med alla på en dag precis.
Mottagare: Nej, det kan ju bli lite svårt. Men jag ser att ni finns i Malmö, postadress Arlöv och växeln har riktnummer 08 som är Stockholm. Var sitter du egentligen?
Säljare: Vi ligger i Malmö.
Mottagare: Okej.
Säljare: Altonagatan ligger också i Malmö. Det kan du kolla på Google på kartorna.
Mottagare: Mm det är ju bra.
Mottagare: Det var nog allt.
Säljare: Men då tackar jag för detta samtalet.
Mottagare: Tack ska du ha.
Säljare: Tack hej.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag