Nuovo och Marknadskonsulterna

En bluff… och en Varningslista? Schantz är ett bekant namn.

Vi inleder med lite bakgrundsinformation. Nedan finns fyra fakturor som alla har något gemensamt, en bild vi publicerade för en tid sedan. Klicka för att göra den större.


Expertisen, TWC, Telezapper, Nej Tack

Expertisen, TWC, Telezapper, Nej Tack


Expertisen, TWC/T&W Consulting, TeleZapper/Telesapper, och Nej Tack har under flera år fakturerats av olika frontande bolag. Det finns även andra berörda produkter, men de kommer vi skriva mer om vid ett senare tillfälle.

Granska nu fakturorna nedan noga. Den ena gäller Nuovo – din assistent som är tänkt skall skydda ditt företag med produkter i form av en varningslista, teleassistent och medierådgivning. Den andra är en icke-fungerande spärrtjänst, TeleSpärr. Förutom att fakturorna är uppenbart lika finns ett tydligare samband: de två bolagen har samma styrelseordförande, nämligen modern till den 25-åring som nyligen mördades i Thailand (på grund av en konflikt relaterad till den bluff-verksamhet). Det är inte första gången vi ser bolag som säljer både ”bluffen” och ”skyddet” samtidigt. Men det stannar inte där. Nuovo Handelsbolag (969682−6016) är inte bolaget som står som betalningsmottagare…


Nuovo

Nuovo


Nuovo – Din Assistent faktureras här av TRV-Rekond KB (enligt fakturan). Organisationsnumret går dock till EF Sverige. Från EF Sverige hittar vi en bolagsman med följande intressen (bild lånad från Internetsweden.se):


Johan Andersson

Johan Andersson


De fyra bolagen som står listade på bilden ovan är alla inblandade i bluffprodukter av olika slag, bland annat falska Lokaldelen (Lokaladelen). Vi skrev även en nyhet om Roboss Finans den 4:e januari 2010 där vi uppmärksammade likheten mellan deras fakturor och de från Schantz-sfären (Expertisen, Svensk TM-spärr, Nummerregistret.se).


Telespärr

Telespärr


När det gäller till exempel Expertisen, så kan vi enkelt titta på en bekräftelse från 2008. Där ser vi att ”tjänsten” löper ut 2010… för att sedan förnyas/faktureras i annat bolag.


Expertisen 2008

Expertisen 2008


Det här är, som också märks, bara början. Som vi berättat tidigare kommer en mer ingående kartläggning publiceras framöver. Om du har information du vill dela med dig av, tveka inte att kontakta oss på [email protected] eller 020 – 503 503. Självklart kan du vara anonym.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag