Nej Tack – telespärr i ny skepnad

Nej Tack-bluffen är tillbaka. Faktureras av… Marknadskonsulterna Solna AB?

Vi har nyligen skrivit om härvan med telespärr-tjänster och kommer inom kort med ett nytt inlägg, komplett med kartläggning av de mest tydliga gemensamma nämnarna. Ännu en i raden av tjänster heter Nej Tack. Nej Tack (spärrtjänst) har funnits i olika skepnader sedan flera år tillbaka och har fakturerats av bland annat Flat Marketing KB. Nu, däremot, står Marknadskonsulterna i Solna som front. Marknadskonsulterna Solna AB (eller MKS som de kallar sig numera) är i sig en förgrening av TWC/T&W Consulting, som är en förgrening av… ja. Kärt barn har många namn.

Ta det här som exempel. En snabb koll på styrelsen i Marknadskonsulterna Solna AB visar att ordföranden även står bakom Maelle AB – bolaget som frontat den senaste rikstäckande Lokaladelen-bluffen. Styrelsen pekar även längre bak i tiden, till bland annat Schantzgrupppen, Roboss Finans samt produkter som Svensk Telemarketing Spärr, Svensk TM Spärr, Telespärr, Expertisen och Nummerregistret.se. Det blir snabbt tydligt att produkternas namn och produktspecifikationen byts ut samt flyttas mellan de olika bolagen för att sedan i vissa fall faktureras simultant. Det är i alla fall vad som händer i praktiken.

Klicka här för att läsa mer om bolagen i våra tidigare rapporter.

Rörigt? Det blir värre.

Expertisen, TWC, Telezapper, Nej Tack

Expertisen, TWC, Telezapper, Nej Tack

Förhandstitt på kommande kartläggning. Likheterna är många. Bland annat ser vi att produkten kallas Expertisen både under fakturan från TWC och från TeleZapper.

Förklaring
Punkt A: samtliga fakturor pryds av en ”Nöjd Kund Garanti” som garanterar pengarna tillbaka – om man först betalar in dem…
Punkt B: Nej Tack-fakturan och TeleZapper-fakturan har båda [email protected] som kontaktadress.
Punkt C: Marknadskonsulterna Solna, Nej Tack och TeleZapper har samtliga ”(Block mot telefonförsäljare)” utskrivet efter produktnamnet.
Punkt D: TeleZapper och Nej Tack har identisk villkorstext.
Punkt E: Marknadskonsulterna, Nej Tack och TeleZapper använder alla Marknadskonsulternas bankgiro. Förklaringen är att fakturan administreras av bolaget. Har i åtanke att Marknadskonsulterna Solna bara för några månader sedan stod för massiva bluffutskick. Man stal dessutom logotypen från G&G Marknadskonsulterna, en ytterst seriös telecombyrå i Stockholm.
Punkt F: Både TWC och Expertisen kallar produkten för just… Expertisen. Skillnaden är att TWC kallas ”/Kvalitetstid” och TeleZapper kallas ”/Telezapper”.

I jämförelsesyfte har vi scannat in en Expertisen-faktura… från 2008:

Expertisen 2008

Så här ser Nej Tack-fakturan ut idag. Förra gången Nej Tack fakturerades var det i helt andra bolag – scrolla ner och läs mer!

Nej Tack 2011

Varför inte Nej Tack av Flat Marketing KB?

Nej Tack Flat Marketing

Eller Ljung Consulting?

Nej Tack Ljung Consulting

Det här är långt ifrån allt rörande telespärr-cirkeln. Framöver publicerar vi en komplett kartläggning. Har du information att bistå med? Skicka in den till oss – givetvis är du, om du vill, helt anonym.

Uppdatering 2011-05-25
Nej tack har nu ny logotype:

Nej Tack 2011 (nr 2)

Nej Tack 2011 (nr 2)

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag