Mannen bakom Hitta Företag dömd

Ökänd bluffare dömd. Tre års fängelse och näringsförbud.

Vi har tidigare rapporterat när mannen bakom Hitta Företag Sverige AB, Scandinavian Media Solutions (SC Media) och ProSales Market AB häktades misstänkt för grova skatte- och bokföringsbrott. I förra veckan dömdes mannen av Malmö Tingsrätt till tre års fängelse och näringsförbud i sju år.

De berörda bolagen inledde nästan omedelbart en konkursprocess, men trots det fortsatte utskick av påminnelser och fakturor från Hitta Företag (Hitta Företag Sverige AB). Bolaget Scandinavian Media Solutions (SC Media) var ett av de första  att i stor skala utnyttja Googles goda rykte, enbart för vilseledande försäljning. Detta efter att först ha sålt införanden till www.hittaforetag.se.

Huvudmannen dömdes 2010 för förskingring med straffet villkorlig dom och dagsböter.

Vill du läsa hela domen kring bluffbolagen Hitta Företag / SC Media?
Dokumentet är en offentlig handling och därmed tillgängligt för alla.
Ring Malmö Tingsrätt på telefonnummer 040 – 35 30 00 och uppge målnummer B 5819-10.
Du har all information inom några minuter.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag