Företagskanalen – Lokaladelen – Webhotell1

Kort om Företagskanalen och Lokaladelen. Varningar från tidigare veckor.
Eftersom vi inte kunnat varna för bluffakturor och tveksam försäljning under tiden hemsidan låg nere skriver vi nu ett inlägg som sammanfattar det viktigaste från perioden.

Först ut är givetvis massutskicket av bluffakturor från Lokaladelen, en klassisk erbjudandefaktura (med minimal text) som självklart inte ska betalas.

Företagskanalen har tagit efter Sincerus (även känt som t ex Dagens Företag, Dagens Ledare, Näringslivsdelen) metod med ”betalningsanmaningar” som indrivningshjälp. Processen går ut på att fylla i en komplett stämningsansökan för att sedan skicka den till kund istället för berörd tingsrätt. Bifogat med denna falska stämningsansökan är en skrivelse där det står att läsa hur ärendet tas vidare om betalning inte inkommer snarast.

Vi vill också höja ett varningens finger för Webhotell1 – vars förfarande är misstänkt likt domänskojarna Ensidias där man varnar för att någon är ute efter dina domäner (t ex dittforetag.se, dittforetag.com) för att sedan fakturera utan att ha gjort någon faktiskt registrering.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag