Bluffaktura: JF Reklamtjänst – inkassokrav utan inkassotillstånd

JF Reklamtjänst skickar kravbrev. Företaget har inte tillstånd av Datainspektionen att driva inkassoärenden.

Trots det innehåller deras krav ett tillägg för lagstadgad inkassokostnad och tydliga hänvisningar till inkassolagen. Förutom kravbrevet skickar JF Reklamtjänst ett hot om ”utmätning” ”konkkursanmodan” ”anmärkning” och ”kronofogdemyndigheten”. Det hela avslutas med en logga gjord i Word med hjälp av Word Art samt ett mobilnummer. Gäller införande på www.marknadsdelen.com.

Mannen bakom JF Reklamtjänst står även för tidigare omskrivna  Hittadirekt och IT-sverige, något som även framgår i det ena kravbrevet med den lustiga formuleringen ”JF Reklamtjänst har tagit över en del av Hittadirekts kunder/avtal”. Vi har scannat in utskicken. Se nedan.

Håll dig uppdaterad kring aktuella bedrägerier och olika slags bluffbolag 

Följ oss på

Ring Förenade Bolag